698.000 kijkers voor RTL Boulevard


De kijkcijfers van woensdag 28 mei 2008 (SKO)

RTL Boulevard (RTL4, 18:33) – Daphne Bunskoek neemt op vrijdag 6 juni afscheid van RTL Boulevard. Op die dag zou het programma aan de zomerstop beginnen, maar door het succes van afgelopen jaar gaat RTL Boulevard nog drie weken langer door. Een zegsman van RTL 4 vertelt in De Telegraaf: “Tot en met 27 juni, het eind van het seizoen, wordt haar plek voornamelijk ingeno- men door Winston Gerschtanowitz. Hoe we het daarna gaan doen, weten we op dit moment nog niet.

Het gerucht gaat dat Daphne twee opvolgers krijgt, die elkaar afwisselen. “De formule is: deskundigen en een presentator. Als Daphne het niet doet, moet een ander het doen.Albert Verlinde neemt in zijn column in TROS Kompas – die hij al een maand geleden schreef – afscheid van Daphne. “Er waren ook momenten van strijd, maar die duurden nooit lang. Daphne heeft RTL Boulevard na het vertrek van Beau van Erven Dorens levendig gehouden, en de omroep die haar een huis biedt, mag blij zijn met zo’n mooie, lieve en loyale presentator. Voor mij en RTL Boulevard is de Bunskoek nu op. Maar wat was het smakelijk.” RTL Boulevard met Daphne Bunskoek werd woensdag door 698.000 kijkers (madl: 21.5%) bekeken.

Model In 1 Dag (NET5, 21:32) – Het door Skyhigh geproduceerde Model in 1 Dag speelt in op de droom van veel meisjes en jonge vrouwen om op een dag van straat geplukt te worden voor een vliegende start als supermodel. De fotografen Otto van den Toorn en Lutske Veenstra worden elke aflevering in een andere Nederlandse plaats gedropt om een meisje van straat te plukken. Steeds gaat één meisje door naar de finale. Robine van der Meer presenteert het programma. “Ik ben blij dat ik weer televisie ga maken. Na GTST kwam ik mijn vriend tegen, verhuisde ik naar Ibiza en kreeg ik twee kinderen. Daar ben ik erg druk mee geweest. Nu wilde ik graag laten zien dat ik er nog steeds ben.” Ze wil de kandidaten niet afblaffen. “Wel wil ik de meisjes meegeven dat je in deze wereld een dikke huid moet hebben. Er zijn altijd mensen mooier dan jij. Maar dat je je zomaar alles moet laten zeggen, zoals in Holland’s Next Top Model gebeurt, is de grootste onzin. In het echte leven moet je dan gewoon opstappen!” Model In 1 Dag trok woensdag 378.000 kijkers (madl: 6.6%).

Lieve Lust (RTL5, 22:17) – De hippe thirtysomething moet om de haverklap keuzen maken en dat maakt het leven niet eenvoudig. In de dertiendelige relatiecomedy Lieve Lust draait het voornamelijk om de belangrijke vragen des levens. Lieve Lust was in 2005 al bij Talpa te zien. Er stemden gemiddeld 350.000 mensen op de serie af. Nu wordt de serie herhaald door RTL 5: 464.000 kijkers (madl: 8.1%) bekeken de eerste aflevering. “De aansprekende cast vormt een vriendenclubje van zes stadse dertigers. Ze staan op het kruispunt van het hijgend najagen van de laatste trends en het burgerlijk settelen. Bij alles wat ze doen, vragen ze zich af: ben ik eigenlijk wel gelukkig? Veel factoren hebben ze niet in eigen hand, alleen door zaken bespreekbaar te maken, kunnen ze er nog een eigen draai aan geven“, legt een woordvoerder van RTL 5 uit. Acteurs in de serie zijn onder meer Angela Schijf, Waldemar Torenstra, Frederik Brom, Jeroen Spitzenberger en Birgit Schuurman.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen