1,1 miljoen kijkers voor Groeten Uit De Rimboe


De kijkcijfers van zaterdag 5 april 2008 (SKO)

Groeten Uit De Rimboe (SBS6, 21:45) – Hans Kazàn heeft het financiële fiasco na het mislukken van zijn Magic Palace in Spanje achter zich gelaten en pakt nu zijn leven weer op. Ook de gezinskas wordt weer enigszins gespekt. Voor Groeten Uit De Rimboe reisde hij af naar het arme, warme Kenia. “Er is interesse getoond door SBS6 en de TROS voor een format dat ik heb bedacht voor een televisieprogramma. Ik richt me nu op positieve dingen“, zegt Hans Kazàn deze week in De Telegraaf.

Vorig jaar zat Hans in zak en as. Omdat Magic Palace te weinig geld opleverde, trok de investeerder de stekker eruit en bleef Hans met een huurschuld van 2,4 miljoen zitten. “Ik heb gemerkt dat het niet uitmaakt waar je ons als gezin neerzet, maar dat we het altijd met zijn allen redden“, vertelt Kazàn. “Zelfs ondanks alle heftige ervaringen, die we in de wildernis van Kenia beleefden voor het programma Groeten uit de rimboe, bleven we een eenheid vormen.” Het was vooral Oscar die zijn vader een belangrijk handvat gaf. “Hij memoreerde eens aan een gezegde uit een Rambo-film: ’Het gaat er niet om hoe hard je kunt slaan, maar hoeveel je kunt incasseren’.” Deze woorden bleken magisch voor Hans. “Toen kon ik de knop pas écht omzetten.” Groeten Uit De Rimboe werd zaterdag door 1.054.000 kijkers (madl: 16.3%) bekeken.

Ik Hou Van Holland (RTL4, 19:58) – Linda de Mols spelshow Ik Hou Van Holland is een groot succes op RTL 4. In haar column ‘Televisie als inburgeringscursus’ in het NRC Handelsblad noemt Marjoleine de Vos Ik Hou Van Holland als les dat Nederlanders het belangrijk vinden om hard te lachen op de televisie. “Een spelshow onder leiding van Linda de Mol waarin heel veel gelachen, gezongen en in de maat geklapt wordt. Twee groepen, ieder onder aanvoering van een bekende persoon, moeten allerlei Nederlandse dingen weten. Dat zijn dingen als: wie zat er de eerste keer in de jury van Idols of: wat zong Henny Huisman altijd aan het einde van de mini-playbackshow. Ook moeten ze woorden spellen, ‘plaveisel’ bijvoorbeeld. Wat? Plavijsel? En als iemand weet wat VOC betekent, roept Linda de Mol verrukt uit: ‘Dat is echt knáp!’ Dit is het tegenovergestelde van de weekendschool, dit is de wij zijn lekker stom en dat willen we graag zo houden-show. Maar ja. Hoort er ook bij.” Ik Hou Van Holland werd zaterdag door 1.299.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken op RTL 4.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:33) – Het voormalige Gouden Kooi-stel Dennis en Nadia vindt het erg grappig dat hun baby later kan zien hoe hij verwerkt is. “Gewoon even naar YouTube“, lacht Dennis. In februari gingen geruchten dat de aanstaande spruit niet verwekt is door Dennis, maar door gastspeler Luc van De Gouden Kooi. Na het zien van echobeelden van de baby denkt Nadia echter honderd procent zeker te weten wie de vader is. “Als je het kindje van de zijkant ziet, het silhouet, zie je echt de neus van Dennis“, vertelt ze. Dennis wil het liefst een zoon. “Hij heeft een lichte voorkeur, en ik vind het echt niet leuk dat hij dat zegt“, vertelt Nadia. “Weet je wat hij zegt? ‘Als jij geen zonen kan baren, nou dan …’“, lacht ze, haar vriend imiterend met een opgeheven dreigende wijsvinger. Nadia is ervan overtuigd dat ze zwanger is van een meisje. “Maar de gynaecoloog zei dat we zestig procent kans hebben op een meisje en veertig procent op een jongetje.” De Gouden Kooi scoorde 355.000 kijkers (madl: 6.7%) en was daarmee zaterdag de best bekeken uitzending op RTL 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen