853.000 kijkers voor Zembla: De trucs van Char


De kijkcijfers van zondag 23 maart 2008 (SKO)

Zembla (VARA, Ned2, 21:58) – Medium Char werd zondagavond ‘ontmaskerd’ in Zembla. Zembla deed maanden lang onderzoek naar de gebruikte technieken, het vissen naar allerlei letters en het verbloemen van fouten. “Ze is wreed en harteloos. Het draait om de naïviteit van de ondervraagden. Char vertelt niets, de mensen vertellen zelf alles“, stelde criticaster James Randi. Zembla’s uitzending over Char werd zondagavond door maar liefst 853.000 mensen (madl: 11.5%) bekeken.

De Amerikaan James Randi laat zien dat Char niet met doden communiceert. “De mensen vertellen zelf hoe het zit. Char vraagt: ‘is het een man’ en als je niet snel genoeg reageert zegt ze: ‘nee, het is een vrouw, toch?‘” Randi legt uit dat Char de ‘coldreading’ techniek hanteert. “Ze vist naar letters, maskeert fouten en stelt tientallen vragen.” Zembla concludeert aan de hand van fragmenten: “Char dwingt medewerking af. Ze weekt informatie los; iemand zoekt zelf naam bij letter die Char noemt. Ze vist ook met vragen: In een fragment van 7 minuten stelt ze er 27. Ze maskeert fouten. Haar uitspraken maken veel indruk, en het voordeel is dat ze oncontroleerbaar zijn.

Say No To The Knife (BNN, Ned3, 22:01) – Stylist Pieter van Loon helpt presentatrice Sophie Hilbrand in het programma Say No To The Knife om mensen die nadenken over plastische chirurgie, op andere gedachten te brengen. Hij neemt de kandidaten bijvoorbeeld mee uit winkelen, om te laten zien hoe ze er beter uit kunnen zien. Pieter denkt dat hij het verschil kan maken. “Jazeker, de periodes die ik met de kandidaten heb, is kort, maar je ziet na een paar ontmoetingen al dat ze anders over zichzelf gaan nadenken.” Net als Sophie is ook Pieter geen verwoed tegenstander van plastische chirurgie. “Het baart me alleen zorgen dat veel jonge mensen zich door glossy tijdschriften laten beïnvloeden. Je kunt je wel laten inspireren door die bladen, maar je moet je blijven realiseren dat het om een droomwereld gaat.” Say No To The Knife werd zondag door 171.000 kijkers (madl: 2.3%) bekeken.

Spuiten en Slikken (BNN, Ned3, 22:39) – Zondag ging ook het derde seizoen van Spuiten en Slikken van start bij BNN. Filemon Wesselink heeft de presentatie van Sophie Hilbrand overgenomen. Amanda uit De Gouden Kooi en Big 2 van The Opposites waren Filemons tafelgasten in deze eerste aflevering. Filemon zal nu iets rustiger aan moeten doen op de zaterdagavond. “Ja dat nu wel, nu ik voor het eerst de hele show moet gaan trekken. En ik ga dan wel zorgen dat ik het op zaterdagavond niet heel laat maak en niet heel brak ben de volgende dag. Dus weekend is voor mij nu gewoon werken ja. En de wielerwedstrijden kijken natuurlijk.” Filemons weekenden lopen uiteen. “Altijd verschillend. De laatste zaterdagavond heb ik bijvoorbeeld bij m’n moeder op de bank gezeten. Omdat ik de volgende ochtend een hekje ging bouwen rondom haar moestuin, omdat anders alles opgegeten wordt door de konijnen. Maar ik kan ook zomaar ergens in de stad rondhangen en ergens in een kroeg tot laat biertjes drinken.” Spuiten en Slikken trok 635.000 kijkers (madl: 10.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen