1,4 miljoen kijkers voor Ik Hou van Holland


De kijkcijfers van zaterdag 22 maart 2008 (SKO)

Ik Hou van Holland (RTL4, 19:59) – Het nieuwe Ik Hou van Holland scoorde de eerste twee weken om en nabij de 1,2 miljoen kijkers; zaterdag keken liefst 1.411.000 kijkers (madl: 21.3%) naar de show. “Ik ga echt uit mijn dak als we één keer één kijker meer hebben dan Paul de Leeuw“, vertelt presentatrice Linda de Mol. “Maar ik acht die kans slechts twee procent.” Linda kan zich vinden in de titel van de show, maar: “We worden een beetje te christelijk. Het wordt zo braaf, het wordt zo CDA’erig.

Beau van Erven Dorens, die wekelijks plaatsneemt in één van de twee panels van de quiz, is het roerend met haar eens. “Gewoon weer op straat, kleren uit, neuken“, zegt hij lachend tegen Novum. “Gewoon weer Hollands zijn en blowen.” Volgens de tv-man is meer tolerantie de sleutel tot een fijnere samenleving. “Het wordt een platgetreden pad, maar we moeten dat helemaal weer oppakken. We zijn een beetje aan het afglijden naar heel bedenkelijke landen zoals België en Frankrijk en dat wil ik niet. Gewoon tolerantie.” Lotto Weekend Miljonairs met Robert ten Brink werd aansluitend door maar liefst 1.802.000 kijkers (madl: 27.2%) bekeken.

De Grootste Royaltykenner van Nederland (EO, Ned2, 20:13) –Als we bij Blauw Bloed één jaartal uit de negentiende eeuw verkeerd hebben, dan krijgen we al e-mails van kijkers“, vertelt Jeroen Snel aan TVgids.nl. “Mede dankzij hun reacties is het idee van de Royalty quiz ontstaan. In een spannende spelshow van zes rondes gaan we op zoek naar de grootste royaltykenner van Nederland.” Opvallende afwezigen zijn de bekende tv-royaltykenners Peter van der Vorst en Marc van der Linden. “We hebben ze wel gevraagd, maar ze hebben uiteindelijk besloten om toch niet mee te doen. Waarom? Het zou heel goed kunnen dat ze bang zijn om een foutje te maken of dat ze door één van de kandidaten verslagen worden. Ik vind het jammer dat ze er niet bij zijn, maar we hebben het inmiddels losgelaten. Wij kijken liever naar de mensen die er wel zijn, en daar heb ik veel bewondering voor. Het is moedig om als professional mee te doen aan de Royalty quiz, want het is echt niet normaal hoeveel kijkers weten.” De Royalty Quiz trok 573.000 kijkers (madl: 8.7%).

Madagascar (SBS6, 20:02) – Met ruim 1,6 miljoen kijkers kwam De Nieuwe Uri Geller met Tooske en Henkjan Smits vorige week ten einde. Zaterdag nam de familiefilm Madagascar het op tegen concurrenten Paul de Leeuw op Nederland 1 en Linda de Mol op RTL 4. Chris Rock geeft in de film geluid aan de zebra Marty. Hij heeft zich goed op de rol voorbereid: “Ik heb met een aantal zebras gezoend…” Aan een animatiefilm meewerken, is compleet anders dan aan een speelfilm. “Als ik op de set ben, stel ik me aan als een klootzak en daar had ik nu de kans niet toe. Het is alsof je een hoorspel doet. Ik had al eens stemmetjes gedaan voor Dr. Dolittle 2 en A.I. maar dat waren oefeningen voor deze film.” Ben Stiller (leeuw Alex), vertelt aan Veronica: “Het moeilijkste is dat er geen andere acteurs zijn en je alleen je stem hebt om mee te werken. Ik merkte nu pas hoe veel ik met mijn handen en gezicht doe. Het maffe is ook dat je pas na een jaar of zo de scènes te zien krijgt en dan kun je beter reageren.” Madagascar werd door 930.000 kijkers (madl: 13.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen