863.000 kijkers voor Top 2000 à gogo


De kijkcijfers van donderdag 27 december 2007 (SKO)

Top 2000 à gogo (VARA, Ned3, 19:30) – De Top 2000 à gogo beleeft dit jaar zijn zesde editie. Het muziekprogramma met een melange van videoclips, reportages, opmerkelijke verhalen én een bekende Nederlander als lijstduwer trekt nog veel kijkers. “Waarom die Top 2000 zo’n ongelooflijk succes is? Nou, ere wie ere toekomt, het is natuurlijk begonnen op de radio“, zegt presentator Matthijs van Nieuwkerk in het AD. “Dat idee van die lijst bleek briljant. Wij zijn enkele jaren erna begonnen op tv.

Nederland verwarmt zich aan muzikale herinneringen, vertelt Matthijs. “Het is ook een feest om dit te presenteren. Elk jaar zien wij elkaar weer een weekje; dat vaste clubje. Ik kijk ernaar uit. Ik ben trouwens dol op lijstjes, al is het soms de waan van de dag. En is de volgorde niet juist. Of zijn er omissies. Wij hebben de luxe om dat te kunnen uitspreken.” Sidekick Leo Blokhuis: “Wij zijn echt de slippendrager van Koning Radio 2. Radio 2 draait 144 uur achter elkaar tweeduizend liedjes. Daar kan televisie nooit overheen. Ik als radioman vind het leuk dat die verhouding is zoals-ie is. Meestal moet radio dansen naar het pijpen van televisie. Zoals bij Pinkpop bijvoorbeeld. Hier niet.” De Top 2000 à gogo scoorde donderdag 863.000 kijkers (madl: 14.3%).

Nationale Nieuwsquiz (NCRV, Ned1, 20:36) – Minke Booij mag zich nieuwskenner van het jaar noemen. De 30-jarige hockeyster won donderdagavond voor het oog van 1.751.000 kijkers (madl: 24.7%) de Nationale Nieuwsquiz van de NCRV. In de finale versloeg ze politicus Relus ter Beek en acteur Frank Lammers. De quiz werd voor de dertiende keer op derde kerstdag uitgezonden. Booij ontving een door Jeroen Henneman ontworpen trofee uit handen van presentatoren Harm Edens en Mieke van der Weij. Oud-nieuwslezer, medebedenker en presentator van het eerste uur Harmen Siezen gaf met ingang van dit jaar het stokje over aan Edens. Vorig jaar sleepte Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) de prijs in de wacht. Booij liet weten zich door de eerste ronde heen te hebben gegokt. Daarna lagen de vragen meer in haar straatje. De succesvolle hockeyster werd dit jaar met haar club Den Bosch voor de tiende achtereenvolgende keer landskampioen.

De Gouden Kooi (RTL5, 20:00) – Huub en Lieke waren ooit een stel, maar staan nu lijnrecht tegenover elkaar in het programma De Gouden Kooi. De website van het programma doet verslag van een ‘spuugincident’. “Tijdens een felle discussie spuugde de blondine haar ex-vriendje in het gezicht. Dit kon Huub niet over zich heen laten gaan en wilde meteen consequenties voor Lieke. ‘Een ton boete!’, riep hij dreigend naar haar. Jaap bemoeide zich ermee en liet weten dat elke Miljonair wel een keer gematst was met dat soort acties.” Vlak erna stuurde De Gouden Kooi een brief de villa in. “Jaap leest hem voor als iedereen zich op de bank verzameld heeft. ‘De actie van Lieke is niet onopgemerkt gebleven’, citeert Jaap. Maar dan is er toch nog geen duidelijkheid. Wegens de drukte rondom het Ex Porn Star feest vanavond wordt er morgen op teruggekomen en ook dan worden de consequenties voor Lieke duidelijk…” De Gouden Kooi trok donderdag 466.000 kijkers (madl: 7.1%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen