2,2 miljoen kijkers voor Villa Felderhof

Geplaatst op do 27 dec 2007 om 11:17


De kijkcijfers van woensdag 26 december 2007 (SKO)

Villa Felderhof (NCRV, Ned1, 21:23) – Rick Felderhof wist op tweede kerstdag een publiek van maar liefst 2.220.000 kijkers (madl: 32.1%) aan zich te binden met Villa Felderhof. Zijn programma was daarmee de best bekeken uitzending van de afgelopen kerstdagen. Voor de show had de televisiemaker Paul de Leeuw en Frans Bauer uitgenodigd in zijn villa aan de Côte d’ Azur. Cabaretier Hans Liberg trok na Villa Felderhof 1,5 miljoen kijkers met een registratie van zijn show ‘De negende’ .

Frans Bauer moest het met zijn ‘Kerst in Ahoy’, die gezien werd door ruim 1,3 miljoen mensen, afleggen tegen de Britse tovenaarsleerling. Op ‘Harry Potter and the prisoner of Azkaban’, het derde deel in de fantasiereeks, stemden woensdag meer dan 1,4 miljoen mensen af. Frans Bauer stond al lang hoog op het verlanglijstje van Villa Felderhof. Dit jaar was het dan eindelijk zo ver, maar Bauer stelde wel een eis aan zijn deelname aan het programma. Hij wilde alleen meedoen als hij samen met Paul de Leeuw in de villa zou zitten. Uiteindelijk lukte het om een gaatje in de drukke agenda’s van de twee sterren te vinden en waren ze samen te gast in Riks villa.

Top 2000 à gogo (NPS, Ned3, 19:29) – Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk presenteren vanaf woensdagavond voor de zesde keer de Top 2000 a Go-Go. Matthijs is verslingerd aan het programma, vertelt hij in het AD. “Ik draag het een warm hart toe. Al ben ik op het moment van uitzending niet eens in het land. Dan geniet ik van een korte vakantie. Maar per dag word ik vele keren mobiel gebeld, op de hoogte gehouden van waar de lijst precies is.” Blokhuis heeft zijn huidige populariteit vooral te danken aan de Top 2000 a Go-Go. “In 2002 was ik gewoon één van de vier redacteu- ren. Verhaallijnen verzinnen, en gasten. Toen kwam er een kwisje in het programma waarbij ik in beeld verscheen. Nog nóóit had ik zo joviaal de ruimte gekregen. Ik wil delen wat ik weet. Matthijs weet daar goed op in te spelen door te vragen: ‘Hoe zit dat met die artiest?’ Wij floreren allebei.” Van Nieuwkerk: “Het programma wordt er gewoon beter van met Leo. Hij weet veel én kan goed uit zijn woorden komen. Da’s ook belangrijk.” Top 2000 à gogo scoorde woensdag 611.000 kijkers (madl: 13.2%).

Million Dollar Baby (VARA, Ned3, 20:28) – Clint Eastwoods film Million Dollar Baby won in 2005 vier Oscars. In de kaskraker speelt Hilary Swank het gedreven bokstalent Maggie, die – ondersteund door haar trainer Frankie (Eastwood) – lastminute een carrière opbouwt en uiteindelijk voor een miljoen dollar het ultieme gevecht aangaat. Haar tegenstander is de meedogenloze Billie, gespeeld door de Nederlandse Lucia Rijker. Achter de schermen mocht ze Hilary de fijne kneepjes van het boksvak bijbrengen. “Helaas hadden we maar twee weken om intensief te trainen. Jammer, want ze was erg gretig, al zou ze het als professionele bokser echt zo ver niet schoppen als ze nu in de film doet“, vertelt Lucia in Televizier. Dat Hilary er met de Oscar voor Beste Actrice vandoor ging, beschouwt Lucia niet als een klap in het gezicht. “Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond te staan. Dat hele prijzencircus in Hollywood zegt me niet zoveel. Ik vergelijk mezelf met mijn eigen trainer: als ik een gevecht win, doet hij ook altijd een stapje terug.” Million Dollar Baby werd woensdag door 483.000 kijkers (madl: 7.3%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
20 Reacties op “2,2 miljoen kijkers voor Villa Felderhof”


 1. KJ

  Bij marktaandelen zendergroep zijn PO en RTL omgedraaid.

 2. blokkie

  heb de villa gekeken geweldige uitzending.

 3. Vlaming

  OP Eén van jullie RTL-zenders zal binnenkort het programma “71° Noord” te zien zijn in coproductie met KANAALTWEE.

  http://www.showbizzsite.be/nieuws/detail.asp?iImsNid=53457

 4. frank

  Villa Felderof was geweldig, hans libreg en concert van frans bauer vond ik drie keer niks.

 5. Anoniem

  Nu geloof ik best dat Paul de Leeuw een vrij drukke agenda had, maar volgens mij was de reden toch anders dat Paul niet mee kon doen aan het programma Villa Felderhof. Was het niet zo, dat hij jaren niet meer welkom was bij de NCRV na het debacle van 2002?

  Leuke uitzending overigens, net als Frans in Ahoy en Hans Liberg.

 6. KNL

  Hoewel ik bij Mooi Weer de Leeuw normaal gesproken gemengde gevoelens heb, vond ik Paul in Villa Felderhof bijzonder sympathiek, leuk en grappig.

 7. japie

  2e herhaling All you need is love 342000 kijkers!

 8. Anoniempje

  Villa Felderhof was erg leuk, vooral Paul, hij was sympathiek, open en eerlijk over zijn leven met man en kids.
  Bij MWDL vind ik Paul natuurlijk ook sympathiek … Maar dan is hij meer een presentator.
  Rik Felderhof hoeft niet te klagen met zoveel kijkers.

 9. drama queen

  de villa was weer toptv
  en frans had een mooie show neergezet al is het niet mijn muziek

 10. Natasia

  SBS 14,9% en Rtl 12,6% gaat goes met SBS ga zo door. Paul de Leeuw weet elke keer zoveel kijkers te trekken echt de TV man van 2007 niemand kan beter

 11. elwin

  Mooie cijfers voor Felderhof. Heb het vanmorgen op Ned2 (Uitzending Gemist) om 10u gekeken. Verder gisteren ook Hans Lieberg & Schone Schijn zitten kijken. En natuurlijk de Top 2000 á gogo. PO-avondje hier…

  @Vlaming:

  dat 71 graden noord zal dan wel op RTL5 worden uitgezonden… Maar komt het wel op Kanaaltwee, ik dacht dat ze die zender een grote opfrisbeurt wilde gaan geven…

 12. MediaFlandria

  @Elwin
  KANAALTWEE zal idd een grote opfrisbeurt krijgen, maar dat betekent niet dat alle programma’s stopgezet zullen worden. KANAALTWEE blijft zich nog steeds op dezelfde doelgroep richten.

  Ik vond 71° Noord overigens maar een saai programma.

 13. Ronald

  Het is wel duidelijk dat voetbal gewoon niet scoort met kerstmis. Dat de KNVB maar snel stopt met die onzin op tweede kerstdag, dan hebben de voetballers tenminste ook een leuke kerst.

 14. Mark

  Wat een geweldige uitzending van Felderhof. Mooi in elkaar gemonteerd. Humor afgewisseld met serieuze gesprekken. Blij dat er 2,2 miljoen mensen hebben gekeken.

 15. MBC

  Mooie cijfers voor Ned3. Beter dan RTL5!

 16. Twan

  Na het diner lekker RTLvoetbal gekeken.
  Feijenoord nu koploper, met gelukkig weer de herstelde topper in de dop, Luigi Bruins, als invaller. Let op voetballiefhebbers: binnenkort (na de zomer) in Oranje!
  Daarna Hans Liberg gezien, was bij vlagen erg goed!

 17. blokkie

  ik wil niet teveel zeggen rtl is eg fout bezig denk ik.

 18. tosti

  Sbs hoger dan Rtl was te verwachten met een film als Harry Potter 3.
  Tóch licht tegenvallende cijfers voor de derder film die voor het eerst op tv is.

 19. door

  RTL4 bakt er weer helemaal niets van.

 20. !#Michael#!

  Wat hadden we verwacht met publiek lievelingetjes paul en frans? Maar toch netjes!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.