2,2 miljoen kijkers voor Villa Felderhof


De kijkcijfers van woensdag 26 december 2007 (SKO)

Villa Felderhof (NCRV, Ned1, 21:23) – Rick Felderhof wist op tweede kerstdag een publiek van maar liefst 2.220.000 kijkers (madl: 32.1%) aan zich te binden met Villa Felderhof. Zijn programma was daarmee de best bekeken uitzending van de afgelopen kerstdagen. Voor de show had de televisiemaker Paul de Leeuw en Frans Bauer uitgenodigd in zijn villa aan de Côte d’ Azur. Cabaretier Hans Liberg trok na Villa Felderhof 1,5 miljoen kijkers met een registratie van zijn show ‘De negende’ .

Frans Bauer moest het met zijn ‘Kerst in Ahoy’, die gezien werd door ruim 1,3 miljoen mensen, afleggen tegen de Britse tovenaarsleerling. Op ‘Harry Potter and the prisoner of Azkaban’, het derde deel in de fantasiereeks, stemden woensdag meer dan 1,4 miljoen mensen af. Frans Bauer stond al lang hoog op het verlanglijstje van Villa Felderhof. Dit jaar was het dan eindelijk zo ver, maar Bauer stelde wel een eis aan zijn deelname aan het programma. Hij wilde alleen meedoen als hij samen met Paul de Leeuw in de villa zou zitten. Uiteindelijk lukte het om een gaatje in de drukke agenda’s van de twee sterren te vinden en waren ze samen te gast in Riks villa.

Top 2000 à gogo (NPS, Ned3, 19:29) – Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk presenteren vanaf woensdagavond voor de zesde keer de Top 2000 a Go-Go. Matthijs is verslingerd aan het programma, vertelt hij in het AD. “Ik draag het een warm hart toe. Al ben ik op het moment van uitzending niet eens in het land. Dan geniet ik van een korte vakantie. Maar per dag word ik vele keren mobiel gebeld, op de hoogte gehouden van waar de lijst precies is.” Blokhuis heeft zijn huidige populariteit vooral te danken aan de Top 2000 a Go-Go. “In 2002 was ik gewoon één van de vier redacteu- ren. Verhaallijnen verzinnen, en gasten. Toen kwam er een kwisje in het programma waarbij ik in beeld verscheen. Nog nóóit had ik zo joviaal de ruimte gekregen. Ik wil delen wat ik weet. Matthijs weet daar goed op in te spelen door te vragen: ‘Hoe zit dat met die artiest?’ Wij floreren allebei.” Van Nieuwkerk: “Het programma wordt er gewoon beter van met Leo. Hij weet veel én kan goed uit zijn woorden komen. Da’s ook belangrijk.” Top 2000 à gogo scoorde woensdag 611.000 kijkers (madl: 13.2%).

Million Dollar Baby (VARA, Ned3, 20:28) – Clint Eastwoods film Million Dollar Baby won in 2005 vier Oscars. In de kaskraker speelt Hilary Swank het gedreven bokstalent Maggie, die – ondersteund door haar trainer Frankie (Eastwood) – lastminute een carrière opbouwt en uiteindelijk voor een miljoen dollar het ultieme gevecht aangaat. Haar tegenstander is de meedogenloze Billie, gespeeld door de Nederlandse Lucia Rijker. Achter de schermen mocht ze Hilary de fijne kneepjes van het boksvak bijbrengen. “Helaas hadden we maar twee weken om intensief te trainen. Jammer, want ze was erg gretig, al zou ze het als professionele bokser echt zo ver niet schoppen als ze nu in de film doet“, vertelt Lucia in Televizier. Dat Hilary er met de Oscar voor Beste Actrice vandoor ging, beschouwt Lucia niet als een klap in het gezicht. “Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond te staan. Dat hele prijzencircus in Hollywood zegt me niet zoveel. Ik vergelijk mezelf met mijn eigen trainer: als ik een gevecht win, doet hij ook altijd een stapje terug.” Million Dollar Baby werd woensdag door 483.000 kijkers (madl: 7.3%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen