André van Duin vervangt Idols op oudejaarsavond

Geplaatst op do 27 dec 2007 om 12:13André van Duin is op oudejaarsavond te zien met de leukste momenten uit zijn theatervoorstellingen de André van Duin Jubileumshow en de Nieuwe André van Duin Theatershow op RTL 4. Dat meldt de tv-zender vandaag. Het is de tweede keer dat RTL 4 haar programmering op oudejaarsavond wijzigt. In eerste instantie plande het televisiestation een eenmalige comeback van Wie Ben Ik?. Deze werd vervangen door Idols. Nu is André van Duin tussen 20.30 en 22.00 uur te zien op oudejaarsavond.


43 Reacties op “André van Duin vervangt Idols op oudejaarsavond”


 1. Anoniem

  Nou gezellig, herhaling op herhaling… Weten ze nu niets beters bij RTL?

 2. poppie

  duidelijk dikke paniek bij RTL!!

 3. drama queen

  in 1 woord gatver
  wat is rtl egt voor een kutzender

 4. elwin

  Vind het in ieder geval beter dan die irritante Idols… Maar wel een HH natuurlijk. Ik kijk toch Paul de Leeuw met oudjaarsavond!

 5. MJ

  Geef mij maar het testbeeld…

 6. mart

  Ben vaste kijker van rtl4 maar dit is toch echt een blunder van rtl.
  Zal ze nog duur komen te staan want hierdoor zal the singing bee ook tegenvallen in kijkcijfers,ga er vanuit dat andre van duin met de zoveelste HH ergens tussen de 700.000 en 800.000 kijkers zal scoren

 7. Echo

  Dit is een herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling van de herhaling.

  Echt RTL dus. Die gasten daar weten wat er leeft onder de kijkers. Maar ja wat wil je als Luxemburgers gaan bepalen wat wij moeten kijken.

 8. Tyler

  @Echo – Luxemburgers ? Het is het falende management van RTL hier in Nederland die deze keuzes maakt. Overigens maakt het niet zoveel uit, de meeste mensen hebben wel wat beters te doen dan TV kijken. En als ze kijken zitten ze de PO met al conferences

 9. Chiel

  Slim van RTL, zoveel kijkers zal Idols niet trekken (miljoentje) en Andre zal ook wel 800.000 scoren. Maar natuurlijk wel triest qua imago. Maar dat zal Truus uit Emmen een zorg zijn, die kijkt gewoon weer naar Andre ;)

 10. Anoniem

  de André van Duin Jubileumshow en de >>>>Nieuwe

 11. MBC

  Pijnlijk voor RTL dat ze hun eindejaarsprogrammatie nu nog moeten aanpassen… Zoiets plan je toch maanden van tevoren????

 12. Bea

  Ik heb deze shows nog nooit gezien, ga zeker kijken.

 13. Twan

  Ik kijk Guido Weijers (sbs6) en/of SingingBee (rtl4)

 14. michel

  had toch meer dit verwacht van rtl4: een lekkere programmering voor het hele gezin met een lange lead in

  17.00 de laatste dag beau, daphe en albert kijken terug op het afgelopen jaar met gasten en fragmenten (herman den blijker maakt oliebollen)
  18.00 nieuws
  18.10 de laatste dag beau, daphe en albert kijken terug op het afgelopen jaar met gasten en fragmenten (herman den blijker maakt oliebollen) (vervolg)
  19.30 nieuws
  20.00 goede tijden slechte tijden
  20.30 de singing bee
  pres: gordon

  22.00 een groot feest ergens in nederland helemaal live met optredens van artiesten met om 24.00 een groot vuurwerk met alle rtl sterren, acteurs uit gtst en de idols van dit jaar enz en tijdens deze show kunnen kijkers ook nog van alles winnen!

  nieuwjaarsdag beginnen om 10.00 met koffietijd met robert ten brink en mireille bekooi gevolgt door knallende kurken en dan s’avonds die speciale idols show met de kanjer straat prijzen van dit jaar!

  misch is dit wat meer de richting die rtl uit had moetebn gaan

  verder vind ik dat rtl telekids (vernieuwd dan wel) weer op een van de zenders moet plaaten! ze beweren dat ze alle doelgroepen bedienen maar ze vergeten toch echt de aller kleinste!

 15. michel

  oh ja dat feest gaat lekker tot laat door en word vervolgens meteen herhaald!

  maar even terug naar de werkelijkheid we moeten het doen met alleen de singingbee en de herhaling van andre van duin!

 16. Evelien

  Ik ben naar de voorstelling van jan jaap geweest, maar het is totaal niet leuk. Echt niet de moeite waard

 17. Tyler

  @Evelien – Ik heb een try out gezien en die was best leuk. Zaten wat trage momenten in maar dat kon in mijn geval ook komen doordat het een tryout was.

 18. RTL FAN

  rtl is duidelijk bezig om met oudjaar anders te doen.
  Andre van Duin zal mogelijk ook niet kloppen.

  En de website van rtl geeft ook weer iets raars aan
  19,55 Everybody Loves Raymond (hh) 20,05 E24B
  Everybody Loves Raymond (hh) verv.
  20,15 Miniconcert Paul Potts (hh)
  20,40 Global Dancing With The Stars (hh) 20,54 E56B
  Global Dancing With The Stars (hh) verv. 21,22 E58B
  Global Dancing With The Stars (hh) verv. 21,47 E60B
  Global Dancing With The Stars (hh) verv.
  22,05 Idols: De Hoogtepunten Van 2007 22,24 E30B
  Idols: De Hoogtepunten Van 2007 verv. 22,49 E33B
  Idols: De Hoogtepunten Van 2007 verv. 23,14 E40B
  Idols: De Hoogtepunten Van 2007 verv. 23,39 E42B
  Idols: De Hoogtepunten Van 2007 verv.
  23,59 Klok & Vuurwerk
  24,05 Concert Bon Jovi 24,23 N01B
  Concert Bon Jovi verv. 24,49 N03B
  Concert Bon Jovi verv.
  25,15 Miniconcert Paul Potts (hh) 25,30 N05B
  Miniconcert Paul Potts (hh) verv. 25,40 N07S

  zie
  http://media.rtl.nl/media/service/rtlnederland/adverteren/televisie/Dagschema/2007/RTL_4_december_2007.PDF

 19. rene

  @ RTL Fan,
  daar staat toch de programmering van rtl 8 met het logo van 4?

 20. RTL Medewerker

  dit zijn geen HH want andre van duin heeft een nieuwe theatershow gedaan.
  het zijn nieuwe afleveringen met Oud Op nieuw
  GR RTL Medewerker

 21. wim

  RTL medwerker je bent de zaak aan het bedodemieteren.

 22. RTL Medewerker

  inderdaad er is wat mis gegaan met de programmaschema.
  het is zo RTL 4
  20:00 GTST
  20:35 Andre van duin show (nieuw)
  22:00 De Singing Bee
  RTL 5
  20:00 Lachend het jaar uit met Gerard & Gordon
  21:00 Joling & gordon over de vloer
  23:00 Oud Op nieuw in de Gouden Kooi
  RTL 7
  20:00 RTL voetbal erediviesie samenvatingen
  20:30 het beste van de vrienden van amstel live
  RTL 8
  20:00 Miniconcert Paul Potts
  20:45 Global Dancing With The Stars
  20:05 Idols Celebrates 2007 / idols de hoogtepunten van 2007
  dit is het voledigeschemma van RTL 4578 met Oud Op nieuw alles voor 20:00 is gewoon het zelfde als altijd
  GR RTL medewerker

 23. elwin

  Het Beste van de Vrienden van Amstel Live lijkt me nog wel leuk, en misschien dat ik effe van Duin ga kijken, maar verder wordt het weer een PO-avondje op 31 dec.

 24. kritische kijker

  Dit gaat weer geheel mis voor RTL. Voor een CO die niet in staat is om een week voor uitzending iets te verzinnen dat enige kwaliteit heeft zakt mijn broek af wat een organisatie zeg. Nee het wordt weer een avondje PO. De kwaliteit van SBS en RTL blijft naar een bedenkelijk nivo zakken. Geen enkele vernieuwing. Wel zeiken over de kijkcijfers van de PO en vooral Ned 1.maar zelf niks presteren. Men loopt er volledig aan de hand van de John de Mol clan. Het nivo komt niet boven het gouden kooi product. Kijk naar de cijfers van de afgelopen 6 maanden. De flop van RTL om de producten van Talpa over te kopen heeft alleen maar windeieren gelegd. SBS zit ook in een zware dip door vooral alleen maar herhalen van concepten. Oja Paul de Leeuw wordt echt niet de gewenste opleving hij zal wel gek zijn om over te stappen. Wat een geluk at we in een land leven waar 3 PO zenders iets te bieden hebben mag wat kosten maar dan heb je ook wat. Dat kan je van de CO niet zeggen.
  Mijn wens voor 2008 ‘ laten we de CO in 2008 in de ban doen net de nederlandse kijker dat gedaan heeft met de zender Talpa’ dan kunnnen we de kwaliteit op de PO door meer reclamegelden nog meer verhogen.

 25. RobbieBoy

  RTL Medewerker. Waarom geen Idols? Komt die uitzending nog later op RTL? Echt wel jammer hoor

 26. rtl word steeds slechter

  kijk dit jaar Paul de Leeuw met oudjaarsavond
  rtl is slecht bezig

  vandaag komt gtst en goudenkooi allebei om 20.00
  erg jammer dat ze de goudenkooi op hetzelde tijdstip uitzenden

  rtl is een zinkend schip geworden

 27. yossarian

  Ha!Ha!, dit is wel heel triest & goedkoperig zeg.. Waar blijven al die reacties van die RTL-toejuichers nou?

 28. Puk

  RTL is helemaal de fout ingegaan met de kooi, daar had een muziekprogramma moeten staan, zoals nu Mathijs heeft. Een juweeltje, een pareltje aan de televisiekroon! En dat kan nog jaren doorgaan met alle goeie muziek die in de voorgaande jaren gemaakt is. Okay, iedereen maakt fouten, maar deze vind ik wel heel catastrofaal.

 29. Anoniem

  Tja, we riepen het van de zomer al dat RTL nogal fout bezig is maar dat wordt hier meestal hevig tegengesproken alleen kan nu niemand meer tegenspreken (en wie dat wel doet heeft niet goed opgelet) want een omroep die op oudjaarsavond op primetime met anderhalf uur herhaling komt van iets wat al uitgebreid herhaald IS dan levert RTL daarmee zelf het volledige bewijs geen hol verstand te hebben van TV maken en de slechte kijkcijfers dik verdiend. En voor wie er anders over denkt mag eens haarfijn uitleggen wat er zo slim aan deze programma aanpassing is.

  Tuurlijk heeft RTL afgelopen zaterdag gezien dat tijdens de feestdagen Idols recht tegenover Paul de Leeuw qua kijkcijfers een vorm van euthanasie is en logisch dat ze dan wat anders gaat zoeken maar dan had ze toch even moeten denken aan de kijkcijfers voor dit materiaal van Andre van Duin toen het wekelijks op zaterdagavond te zien was en aanzienlijk lager scoorde dan Idols zelfs, dus verstandig is deze zet allerminst…. andersgezegd, het wordt een makkie voor Paul de Leeuw om dit te winnen op oudjaarsavond en als ik adverteerder zou zijn zou ik mijn reclames bij RTL die avond cancellen en rond MWDL inkopen of rond Guido Wijers op SBS want dat worden de klappers en het is werkelijk waar te triest vo0or woorden dat RTL niet in staat is gebleken met oudjaarsavond een goede TV avond te programmeren, het zijn een stelletje prutsers en wie dit wil tegenspreken, wacht even tot de kijkcijfers bekend zijn op 1 januari want ik ga er lekker van genieten….

  Het is heel simpel, ieder jaar, op exact dezelfde datum is het oudjaarsavond, net als Kerst is dat een vast gegeven… het hele jaar kun je dus bedenken wat je juist DIE avond op TV wilt gaan brengen in de strijd om de kijkcijfers, en jazeker de STRIJD om de kijkcijfers, RTL is een commercieel station en dus wil je dan normaal gesproken commercieel gezien scoren. Ze hebben het hele jaar de tijd om iets te bedenken, artiesten te benaderen, plannen te maken, format te bedenken of in RTL’s geval, goedkoop in te kopen uit het buitenland etc etc en zo te zorgen dat je een geweldige show hebt die avond…

  Wat RTL nu doet, telkens schuiven met de programma’s, dan komt dit, dan gaat het weer niet door en komt dat en uiteindelijk kom je dan bij anderhalf uur herhaalde herhalingen uit die al eerder te zien waren en dát op oudjaarsavond, het is zuivere paniekvoetbal wat zij doen en hét bewijs dat RTL alle kennis van zaken kwijt is en maar wat aanrommelt… en dat voor een commercieel station… laten we eerlijk zijn, het RTL van de jaren 90 is dood en begraven en zal nooit weer terug komen…. oudjaarsavond wordt de avond van Paul de Leeuw bij de publieken en Guido Wijers op SBS en voor de Die-Hard RTL fans kun je om middernacht het originele en toch al bijna 20 jaar bestaande programma ‘Knallende Kurken’ zien, nauwelijks inhoud en BN’ers die roepen hoe geweldig het toch is bij RTL….

  Ik ben benieuwd naar het persbericht van RTL op 1 januari hoe ze de tegenvallende kijkcijfers gaan verklaren want ze moeten toch een verdomd goeie smoes hebben als je zelfs die avond waar je een jaar over kunt doen om die te plannen gaat verkloten, ik kan je nu al zeggen, het wordt een ongeloofwaardige smoes van RTL…. jammer… en het gekke is ook dat RTL telkens zegt dat ze nu even een slecht jaar hebben maar er dus duidelijk ook niets aan wenst te doen om dat te veranderen…..

 30. Anoniem

  @22 RTL Medewerker
  De André van Duin Show kan helemaal niet ‘nieuw’ zijn zoals daar staat, de twee laatste shows zijn al uitgebreid op TV geweest en de nieuwe show is net op Tournee die laat André nu echt nog niet op tv vertonen en door RTL kapot herhalen zoals RTL ook met de revue uit de jaren 90 heeft gedaan die toch zeker 86 keer in diverse montages is herhaald.

  Dus op RTL 4 Andre van Duin in de herhaling
  OP RTL5 de zoveelste herhaling van Gordon en Joling
  Op RTL 7 voetbal en het zwakke Amstel Live
  en RTL8 klopt niet… als Idols op RTL4 niet doorgaat dan gaat de herhaling op RTL8 natuurlijk ook niet door… of zeg ik nu iets doms?

 31. Chiel

  Q: En voor wie er anders over denkt mag eens haarfijn uitleggen wat er zo slim aan deze programma aanpassing is.

  Kost niks, levert veel op.

 32. Anoniem

  @post 20 ‘RTL Medewerker’
  Er ZIJN helemaal geen nieuwe beelden van André van Duin. Zowel de jubileumshow als de theatershow die erna kwam zijn eerst bij Tien te zien geweest uitgesmeerd over 6 weken in een montage met beide shows door elkaar, en later heeft RTL 4 deze bandjes, op hetzelfde tijdstip, prime time zaterdagavond nog eens in de herhaling gegooid. De nieuwste theaterrevue van André van Duin, is net 2 maanden in de theaters te zien, André heeft nog NOOIT in zo’n vroeg stadium beelden laten maken en zal ook nooit toestemming tot uitzending geven als feitenlijk de hele tournee nog moet komen…. het kunnen dus ONMOGELIJK nieuwe beelden zijn….

 33. Anoniem

  @Chiel
  Hoezo ‘levert veel op’? Als er geen hond kijkt wat zou de adverteerder er dan voor over hebben? Denk jij echt dat de herhalingen van André van Duin nu ineens WEL publiek zouden trekken als dit de eerste 3 keer NIET gebeurde? Ik vind er niks slims aan als je als ooit zo populaire omroep nu met ‘zo’n’ oudejaarsavond komt…. dan moet je je diep maar dan ook echt heel diep schamen als RTL zijnde…. en we zullen 1 januari bij de kijkcijfers zien hoe slim RTL was…. oh maar wacht, RTL hanteert de methode om alle kijkcijfers van hetzelfde programma op te tellen hè… dus de normale uitzending, de herhaling etc…. dus dan heeft André van Duin door de 3 eerdere uitzendingen al 2 miljoen kijkers gehad…. :P

 34. David

  Geen slimme zet van RTL. Ten eerste weet nu vrijwel niemand dat Andre van Duin komt op oudjaar (wij mediafanaten komen elke dag op deze site en dus kan het in principe nog dezelfde dag gewijzigd worden) want iedereen gaat er van uit dat Idols komt. En ik denk zo dat Idols en Andre van Duin een totaal verschillende doelgroep hebben. Zo scoorde RTL op zaterdagen met Andre van Duin al niet best (recentelijk), in de doelgroep 20-49 was het nog slechter. Dus de mensen die op Idols wachten (als die er al zouden zijn…) haken af, en de mensen die Andre van Duin willen zien (als die er zijn…) weten niet dat ie komt.

  Onbegrijpelijk hoe RTL bezig is, en zó jammer. RTL was jarenlang veruit marktleider op oudjaarsdag. Vorig jaar was het nek-aan-nek met Ned1, dit jaar mogen ze blij zijn als ze over de hele avond beter scoren dan SBS6.

  Natuurlijk is het goedkoop, en zullen ze relatief gezien veel verdienen maandag, maar het is toch echt de naam RTL4 die ze compleet aan het verkankeren zijn. Ik vind het bijna knap worden van Fons & Cornuiten.

 35. Chiel

  Q: Hoezo ‘levert veel op’? Als er geen hond kijkt wat zou de adverteerder er dan voor over hebben?

  Er kijken gewoon 600.000 – 800.000 (of meer!) mensen naar. Al keken er 300.000 mensen, dan nog levert het meer op dan een duur Idols programma!

 36. Craig

  Toen ze Idols gingen uitzenden gingen mensen klagen doen ze het anders klagen jullie nog!

  Sowieso triest als je dan TV gaat kijken zeker geen sociaal leven ofzo.

 37. geen tv fan

  de publieke omroep en sbs zijn rtl aan het inhalen haha

 38. Anoniem

  Ja en varkens kunnen vliegen.

 39. Jeroen

  Idols Celebrates & Singing Bee Promo: http://nl.youtube.com/watch?v=IjwsYSIv8hQ

 40. Puk

  Maakt het wat uit wie wat uitzendt? Het is en blijft Russisch roulette.

 41. Tetje

  Zou het concert van Kane op de Erasmusbrug nog uitgezonden worden? Mij lijkt t te gevaarlijk op me Puch door de gang-bang’s in rotjes war. Ik hoop het in elk geval wel dat het op tv komt. Kan ik bij mn kratje bier blijven zitten. Tof!

 42. Bas v.d Kimme

  Vraag me trouwens af hoe het komt dat er een Oudejaarsloterijshow is.
  Vorig jaar hoorde we nog dat de Staatsloterij gestopt was met tv programma’s
  en de Oudejaarsloterij is toch een soort Staatsloterij, dus hoe zit dat precies ?

 43. Idolsdabs

  Slechte actie!
  Kinderen zijn erg teleurgesteld.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.