Piet Paulusma boos op Helga van Leur

Geplaatst op do 29 nov 2007 om 11:52

SBS 6-weerman Piet Paulusma is boos op RTL-weervrouw Helga van Leur en de KNMI. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Piet wordt hem onterecht het voorspellen van een superstorm in de maag gesplitst, terwijl hij afgelopen weekend ‘slechts’ windkracht 8 en 9 voorspelde. Van Leur zei in Editie NL op RTL4 dat een ‘collega’ een superstorm op zijn site had voorspeld: “Wel mensen, het gaat in het weekend niet harder waaien dan kracht 4.” Daarop zei de presentator: “Bye, bye Piet Paulusma“.

Cees Molenaars van weerinstituut KNMI in De Bilt zei in een interview hetzelfde: geen storm, maximaal kracht 4 of 5. “Cees en Helga weten dat ik de hele week heb gesproken van windkracht 8 á 9 en dat ik geen superstorm heb aangekondigd. Achteraf blijkt dat deze dame en heer juist zelf volledig de mist in zijn gegaan met hun windverwachting“, schrijft Paulusma op zijn website.

Paulusma heeft begin november wel een artikel op zijn weblog geplaatst van de omstreden Britse astrofysicus Piers Corbyn, die een superstorm voor Nederland voorspelde. “Hij heeft zijn nek uitgestoken door over Corbyn te publiceren“, aldus Molenaars van het KNMi in het AD. “Hij zoekt nu in de marge naar zijn gelijk, want ik geloof niet dat er ook maar één Nederlander is die het gevoel heeft dat we het afgelopen weekende een storm over ons heen hebben gekregen. Ik denk dat Piet een beetje onzeker is geworden. Onnodig, want dit is een storm in een glas water.

De SBS-weerman zegt dat Helga en het KNMI het verkeerd hebben. “De waargeno- men windsnelheden van zondag geven namelijk aan dat er in de kustgebieden kracht 8 heeft gestaan, met uitschieters in kracht 9 en een enkele in 10 Bft. Zie daar: hun ongelijk. Ik denk dat ik ze samen met Sinterklaas maar ga opzoeken en een passend cadeau meeneem. Kunnen ze ook nog even ‘Oant Moarn!’ zeggen.

De lacherige manier waarop Helga van Leur vorige week op de aangekondigde storm reageerde, is bij Piet in het verkeerde keelsgat geschoten. “De opmerking ‘Dus Piet Paulusma, bye bye’ vind ik niet netjes. Ik reageer normaalgesproken nooit op uitspraken van collega’s, maar dit wilde ik toch wel eventjes rechtzetten.

Helga van Leur laat via een woordvoerder van RTL Nederland weten het “allemaal een storm in een glas water te vinden“. Het is volgens haar helemaal niet nodig om “elkaar de zwartepiet toe te spelen“.
44 Reacties op “Piet Paulusma boos op Helga van Leur”


 1. Anoniem

  Who the f.ck is Piet Paulusma!
  Als 1 persoon super irritant is is het die dolle fries wel.

 2. Patzy

  Piet Paulusma heeft toch echt groot de superstorm verkondigt, hij zat er zelfs voor bij “de Werled Draait Door”.
  Wat een loser.

 3. René[vanGee]

  @Patzy

  Juist en als je dan ook geluisterd had in plaats van alleen staren naar de buis, dan had je kunnen horen dat hij zei dat hij alleen maar dat verhaal van die Engelsman op de site had gezet. Kortom Piet nam geen stelling over de superstorm.

  Volgens mij ben jij als bomreageerder hier de grootste lozer

 4. Anoniem

  piet sucks

 5. Anoniem

  Piet en René[vanGee] zijn beide domme sukkels

 6. René[vanGee]

  @Anonymous

  Tja ik was er al bang voor, want een inhoudelijk antwoord kun je hier de laatste tijd niet meer verwachten. Jammer hoor van dit forum

 7. mari

  post 6
  moet horen wie het zegt je bent om te gillen

 8. Martijn

  Piet komt zo een beetje triest over, hij had beter niet kunnen reageren. Maar goed, hij blijft toch altijd een beetje triest…

 9. René[vanGee]

  Ja hoor er is weer iets te rellen dus daar is Mari weer! Het is allemaal zo voorspelbaar

 10. René[vanGee]

  @Martijn

  Hij had inderdaad beter niets kunnen zeggen want hij had zijn punt al in “De wereld draait door gemaakt”. Het is natuurlijk wel een beetje kinnesinne van Meteoconsult en de Staats weerdienst het KNMI. Poet zit met zijn voorspelling vaak dichter bij de waarheid dan de andere twee

 11. Feder

  Ik moet Piet Paulusma toch helemaal gelijk geven. Op zijn site heeft hij weliswaar gepubliceerd dat Piers Corbyn een superstorm heeft voorspeld, maar Paulusma heeft nooit aangegeven dat hij die superstorm ook zelf (heeft) verwacht. Paulusma heeft slechts een artikel geplaatst en daarbij aangegeven dat het een verwachting is van iemand anders dan hemzelf.

  Ik kan me voorstellen dat conculega’s van Paulusma (het knmi en meteocunsult) gehakt hebben willen maken van de verwachting van Piers Corbyn. Zijn verwachting was inderdaad een storm in een glas water. Maar ik vind het niet terecht dat ze dan Piet Paulusma daarop ‘aanvallen’. Paulusma was immers alleen degene die de voorspelling van Corbyn onder de aandacht bracht – hij heeft echter duidelijk vermeld dat het hier een voorspelling van iemand anders betrof. Paulusma zelf kon niet aangeven of er inderdaad een superstorm aan zou komen. Zo’n storm heeft Paulusma in ieder geval niet voorspeld! Daarentegen had hij het wel bij het rechte eind als het gaat om de harde wind, afgelopen weekend.

 12. Patzy

  @René[vanGee]
  Nogal zielig om zo te reageren, dat ik een loser ben, jij kent mij helemaal niet en voor zover ik hier de reacties van jouw lees, wil ik je ook helemaal niet kennen.
  Ik noem hem een loser omdat ik hem ken, JIJ kent mij niet!

  Ik heb DWDD goed gezien en het was Piet Paulusma die het “alleen” op z’n site gezet heeft, dat klopt, maar als hij dat niet gedaan had had er nooit iemand iets vanaf geweten en had niemand er iets mee gedaan.

  Dat hij nu zo over het commentaar valt dat op zijn persoon is vind ik ronduit dom.

 13. wouter

  Het enige wat piet paulusma heeft gedaan is het artikel van de superstorm vertaald op zijn website gezet. Op andere weersites, nog voordat piet pauluisma het artikel op zijn website zette werd er op weersites van jan de visser ook al melding gedaan van de voorspelde superstorm.

 14. @Wouter

  Okay, maar het was toch echt alleen Piet die in de belangstelling was over deze storm.
  Had hij daar maar nooit aandacht aan besteed, als iets niet te onderbouwen is.
  Had hij het nu zelf ook zo gezien dan zou ik het ook geplaatst hebbe, anders niet.

 15. Anoniem

  @ René:

  Dat is niet helemaal waar. Piet zal misschien best vaak bij het juiste eind zitten, uit onderzoek van Radar is vorige week gebleken dat het weerbericht van RTL het meeste betrouwbare weerbericht van Nederland is.

 16. René[vanGee]

  @Patzy

  Iemand een loser noemen is een waarde-oordeel en daar hoef je iemand niet voor te kennen. Dan is het handelen van zo een persoon voldoende. Ik zie wat jij hier doet en dat bepaald dat ik je een loser vindt. Dat mag trouwens andersom van jou kant ook hoor. Sterkte ermee

 17. basta

  Dat Pietje er soms erg naast zit is wel bekend ( afgelopen week zou het zelfs geen sneeuwen bij Piet ), trouwens elke weer voorspeller gaat wel eens op zijn kont. Helga van Leur zei van de week dat ze soms blij is als ze het weer een uur van te voren kan voorspellen
  Piet heeft het verhaal op zijn site gezet en daarna vergeten om zijn eigen ideeen erover erbij te zetten en als je daarna ook nog eens breeduit op tv erover gaat vertellen kan het zijn dat sommigen je niet erg serieus meer nemen .

 18. Feder

  @ posting 14 : Piet heeft het bericht op zijn website geplaatst, maar de overige media heeft er een hype van gemaakt. Als die het artikel gewoon links hadden laten liggen, was er geen storm in een glas water geweest. Maar ja, de overige media hebben het op Piets pagina gevonden artikel enorm opgeblazen, dan wel zodanig geintepreteerd waardoor het leek alsof Piet die verwachting had gedaan.

  @ posting 15 : niet waar, het was een onderzoek van Kassa! Maar goed, de onderzoeken van Kassa zijn vaak niet wetenschappelijk onderbouwd. Hoe er precies is onderzocht weet ik niet, maar het ging bij Kassa in ieder geval om een onderzoek naar de weersverwachting voor (alleen maar) midden Nederland. Daarmee gebruik je dus maar een klein deel van de totale weersverwachting voor het doen van een uitspraak over wie de beste weerman zou zijn. Dat lijkt me geen juiste methode. Ik kan mij herinneren dat iemand wel een keer wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar weersverwachtingen, en toen is Piet Paulusma zeker 2 jaren gekozen als beste weerman…

 19. Patzy

  Q:Ik zie wat jij hier doet en dat bepaald dat ik je een loser vindt.

  En WAT doe ik dan hier???

 20. Patzy

  Ik vind het eigenlijk niet de moeite om er op door te gaan, maar wat ik vind wel dat iedereen een mening kan en mag hebben, maar om dan gelijk persoonlijk te worden, vind ik dus echt niet nodig.
  Helaas gebeurt dat veel te vaak op deze site en dat is jammer.
  Dat je reageert op reacties en je mening verdedigt okay, maar je kan het wel een beetje normaal houden.

 21. de haas

  @ renee
  ik vindt???

 22. Marc

  Zucht.. ik word langzamerhand wel een beetje moe van onze Rene..

 23. mari

  post 22

  jij ook al

 24. Sande

  Goed zo Piet ik zou het ook niet pikken. Laat ze maar zorgen dat ze met weervoorspellingen komen en niet elkaar een beetje lopen belachelijk te maken.

 25. Tjeerd

  @Sande

  Helemaal mee eens

 26. Pellie

  In het puntje van Noord Friesland was er wel degelijk een superstorm, dat wist Piet! Wel jammer Piet heeft nog nooit een Landelijke voorspelling goed gehad, haha.

 27. Jeroen

  Tjedde is weg en ineens is daar Rene, gohh wat raaaaar?

 28. Henk

  Wat een zinloze discusie dit is veel belangrijker

  Hooguit eens per halfuur reclame tijdens films
  Uitgegeven: 29 november 2007 13:58

  BRUSSEL – Films, kinderprogramma’s en journaals in de EU mogen hooguit een keer per half uur worden onderbroken voor reclame. Per uur zijn maximaal twaalf minuten reclamespotjes toegestaan.

  Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een akkoord hierover met de EU-landen over deze aanpassingen voor de Europese televisieregels.

  De nieuwe regels verbieden productplaatsing in kinderprogramma’s, documentaires en actualiteitenprogramma’s. Productplaatsing is het tonen van producten in programma’s als verkapte vorm van reclame.

  Voor andere uitzendingen is productplaatsing wel mogelijk, maar onder strikte voorwaarden. De kijker moet aan het begin en einde van het programma duidelijk worden gemaakt dat er sprake is van productplaatsing.

 29. Henk

  dit is het einde van RTL Nieuws

 30. Kutpiet!

  Die Piet loopt alles te verdraaien! ik heb de uitzending gezien en Helga zei dat hij die voorspelling op zijn site had gezet en dat ie van die engelse man was! Wat loopt Piet nou te zeiken!? zeker op Helga, die heeft niets gedaan! Jeroen zei bye bye piet en helga zei: dat zijn jouw woorden niet de mijne!

  Piet is een zielige alleenstaande eenzame knuppel die nix in zijn leven te doen heeft!
  Hij is jaloers dat RTL de beste weersvoorspelling van Nederland heeft!

  Hij is wel traag van begrip ook hoor want is al tijdje terug gebeurt….

 31. Bjorn

  @Henk

  Hoezo einde RTL Nieuws!!!?????

  De nieuws uizendingen duren zo’n 20 min. op 4 en 15 min. 7.

 32. Anoniem

  Piet is misschien een beetje geïrriteerd want het klopt wel dat zijn weersberichten vaak het nauwkeurigst waren en meest betrouwbaar maar recent is hij van die eerste plaatst verstoten door de weersverwachting bij RTL en dan is het natuurlijk geinig voor Piet om aan te tonen hoezeer RTL er naast zat wat die storm betreft… en verder, ach de ene bakker zegt ook dat zijn brood lekkerder is dan van die andere en de ene timmerman zal nooit zeggen slechter te zijn dan de andere en zo zal Piet altijd zeggen dat hij beter is dan Helga en Helga dat zij beter is dan Piet…. het gaat dus nergens over… de grote vraag is alleen wel, hoe smaakte de schoen van Helga van Leur, want ze zat er dus wél naast…. ;)

 33. K.Baal

  Ben niet de grootste fan van Piet,maar in dezen heeft hij toch echt helemaal het gelijk aan zijn kant.Het bewuste verhaal over de superstorm heeft hij op zijn site gezet,zodat een ieder het kon lezen.Zelf heeft hij er geen uitspraken over gedaan.Zijn voorspelling van het afgelopen weekend was trouwens wel goed en dat kun je van de anderen niet zeggen.Zoals ik al zei ben ik niet de grootste fan van Piet,maar ere wie ere toekomt in deze.Oant moarn.

 34. Anoniem

  @Post 29,
  of Piet een relatie heeft of niet heeft natuurlijk niks met de betrouwbaarheid van zijn weersvoorspellingen te maken en wat ik al zei, Piet was lange tijd de nummer 1 wat betrouwbaarheid betreft dus zo’n slechte weerman is het absoluut niet, er zijn vele radio- en tv zenders, inclusief kranten die gebruik maken van zijn voorspellingen en als het niet zou deugen zouden die instellingen dus geen gebruik maken van zijn diensten

 35. Tetje

  Tja wat Piet zegt is waar maar wat Helga zegt is natuurlijk ook wel weer zo.

 36. Craig

  Tja Piet RTL heeft niet voor niks de beste weersverwachtingen…

  80% van de kijkers van Piet verstaat hem niet eens.

  Die reactie van Helga is geweldig trouwens…

  Een “storm” in een glas water. :lol:

 37. M@rk-Bred@.

  “Editie NL” is toch geen serieus programma, met die lompe blonde doos…Margeet ‘nogiets’…net zo’n nikszeggend type als Froukje de Both etc…

 38. Anoniem

  Want Hart van Nederland is serieus.

 39. JaJa

  Is het geen idee berichten te gaan moderaten hier? Het is vaker en vaker van een niveau likmuhvessie…

  Verder:
  Bij Piet gaat het altijd net iets harder waaien, iets harder stormen, sneeuwen of regenen. En de zon schijnt altijd net iets feller in zijn berichten.

  Het is wat meer op effect gericht dan de weerberichten van RTL en NOS. Daar past het plaatsen van zo’n spraakmakend artikel ook bij.

  Alleen is het artikel niet alleen spraakmakend of controversieel, het is ook nog eens klinkklare onzin. Als je jezelf serieus neemt als weerman, kun je wel zo’n artikel behandelen. Maar als je hem klakkeloos overneemt… moet je niet gek kijken als het dan begint te rommelen bij de collega’s.

 40. René[vanGee]

  “Tja Piet RTL heeft niet voor niks de beste weersverwachtingen…”

  dat zeggen ze bij Kassa. Dat wil niet zeggen dat het zo is natuurlijk

 41. JaJa

  Ze hebben bij Kassa over een langere periode bekeken voor een vantevoren vastgesteld gebied. Zal wel niet wetenschappelijk zijn, maar het zegt wel iets. En dat is dat van alle voorspellingen, die van RTL het vaakst raak zijn. Zo simpel is het eigenlijk.

 42. !#Michael#!

  @ René [vanGee]

  BETWETER! Kassa heeft onderzocht wie er over een langere periode de meest waarheidsgetrouwe weervoorspelling gaf en dat was RTL Weer, dus JA dat is zo! En niet omdat Kassa dat toevallig zegt, maar omdat ze het aangetoont hebben!

 43. René[vanGee]

  !#Michael#!

  Dus als Kassa het zegt dan is het zo? Lachen met jou he?

 44. sjaak

  Die piet paulissma is mega iritant. Ik vraag of hij zijn stem zelf zo vervormt of dat het (natuurlijk) is. Ik vind dit één van de MEEST iritanste persoon die r is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.