Piet Paulusma boos op Helga van Leur

SBS 6-weerman Piet Paulusma is boos op RTL-weervrouw Helga van Leur en de KNMI. Dat meldt De Telegraaf. Volgens Piet wordt hem onterecht het voorspellen van een superstorm in de maag gesplitst, terwijl hij afgelopen weekend ‘slechts’ windkracht 8 en 9 voorspelde. Van Leur zei in Editie NL op RTL4 dat een ‘collega’ een superstorm op zijn site had voorspeld: “Wel mensen, het gaat in het weekend niet harder waaien dan kracht 4.” Daarop zei de presentator: “Bye, bye Piet Paulusma“.

Cees Molenaars van weerinstituut KNMI in De Bilt zei in een interview hetzelfde: geen storm, maximaal kracht 4 of 5. “Cees en Helga weten dat ik de hele week heb gesproken van windkracht 8 á 9 en dat ik geen superstorm heb aangekondigd. Achteraf blijkt dat deze dame en heer juist zelf volledig de mist in zijn gegaan met hun windverwachting“, schrijft Paulusma op zijn website.

Paulusma heeft begin november wel een artikel op zijn weblog geplaatst van de omstreden Britse astrofysicus Piers Corbyn, die een superstorm voor Nederland voorspelde. “Hij heeft zijn nek uitgestoken door over Corbyn te publiceren“, aldus Molenaars van het KNMi in het AD. “Hij zoekt nu in de marge naar zijn gelijk, want ik geloof niet dat er ook maar één Nederlander is die het gevoel heeft dat we het afgelopen weekende een storm over ons heen hebben gekregen. Ik denk dat Piet een beetje onzeker is geworden. Onnodig, want dit is een storm in een glas water.

De SBS-weerman zegt dat Helga en het KNMI het verkeerd hebben. “De waargeno- men windsnelheden van zondag geven namelijk aan dat er in de kustgebieden kracht 8 heeft gestaan, met uitschieters in kracht 9 en een enkele in 10 Bft. Zie daar: hun ongelijk. Ik denk dat ik ze samen met Sinterklaas maar ga opzoeken en een passend cadeau meeneem. Kunnen ze ook nog even ‘Oant Moarn!’ zeggen.

De lacherige manier waarop Helga van Leur vorige week op de aangekondigde storm reageerde, is bij Piet in het verkeerde keelsgat geschoten. “De opmerking ‘Dus Piet Paulusma, bye bye’ vind ik niet netjes. Ik reageer normaalgesproken nooit op uitspraken van collega’s, maar dit wilde ik toch wel eventjes rechtzetten.

Helga van Leur laat via een woordvoerder van RTL Nederland weten het “allemaal een storm in een glas water te vinden“. Het is volgens haar helemaal niet nodig om “elkaar de zwartepiet toe te spelen“.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen