875.000 kijkers voor Pauw en Witteman


De kijkcijfers van woensdag 28 november 2007 (SKO)

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:09) – EO’s Andries Knevel was woensdag te gast in de talkshow Pauw en Witteman om te vertellen over zijn nieuwe boek Avonduren. Pauw en Witteman ging dit jaar vroeg met zomerstop om plaats te maken voor het EO-programma van Knevel en Tijs van den Brink. Jeroen Pauw sprak later over het duo als “die gereformeerde mannetjes“. Volgens Pauw miste het evangelische aspect in de EO-talkshow. “Ja, ik heb dus kritiek op mezelf“, zei Knevel.

Andries Knevel beseft zich dat het evangelische aspect te weinig aan bod kwam in Knevel en Van den Brink. “We stonden in een enorme spanning tussen enerzijds het opvolgen van een tamelijk succesvol programma en omdat het bij de Publieke Omroep gaat om zowel inhoud als kijkcijfers“, aldus Knevel woensdagavond bij Pauw en Witteman. “Wij wilden meegaan in de slipstream die jullie voor ons hadden neergezet. Dan zit je in een vreselijke spanning, want je wil het programma een aantal jaren op de buis hebben. In de zomer, althans de randen van de zomer. Wees niet bang voor ons… Maar: waar zit je balans tussen kijkcijfer en ideologie?” Pauw en Witteman werd woensdag door 875.000 kijkers (madl: 23.9%) bekeken.

Jensen (RTL5, 22:46) – Brigitta Sirny-Kampusch was woensdagavond te gast in de talkshow van Robert Jensen om te vertellen over haar dochter Natascha Kampusch. De Oostenrijkse werd in 1998 ontvoerd en acht jaar lang (van 1998 tot 2006) in de plaats Strasshof an der Nordbahn door Wolfgang Priklopil gevangen gehouden. Moeder Brigitta heeft een boek over haar ervaringen geschreven. “Ik heb altijd gedacht: Waarom? Dat heeft ons altijd erg beziggehouden. Ik heb het allemaak opgeschreven om dat hoofdstuk te kunnen afsluiten“, aldus Brigitta. Natascha verbleef acht jaar lang op zo’n 25 kilometer afstand van haar moeder. “In die tijd ben ik ook in die buurt geweest. Ik maak namelijk modesieraden. Daarvoor bezoek ik mijn klantjes thuis. Ik moest naar een adres in Strasshof, maar kon het niet vinden. Ik belde de klant om te zeggen dat ik het niet kon vonden. Ze vroeg waar ik stond. Ik zei: in de Heinestrasse. Ik werd er naar van toen ik ’t later hoorde…” Jensen werd woensdagavond door 375.000 kijkers (madl: 7.9%) bekeken.

Liverpool – FC Porto (NOS, Ned3, 20:40) – Liverpool heeft zichzelf een dienst bewezen door thuis FC Porto te verslaan. De Engelse finalist van de Champions League in het afgelopen seizoen deed het totnogtoe niet bijster goed, maar stelde tegen de Portugezen orde op zaken: 4-1. Drie goals vielen in het laatste kwartier. “We moesten winnen, dus we liggen op koers. Volgende keer weer winnen”, zegt Dirk Kuyt die onder contract staat bij Liverpool in De Telegraaf. De spits moet genoegen nemen met een reserverol, maar hoopt de volgende wedstrijd weer in de basis te staan. “Volgende keer speel ik vanaf het begin, dat beloof ik“, aldus Kuyt. Kuyt is blij met de winst. “We wisten van tevoren dat we de laatste drie wedstrijden in de Champions League moesten winnen. dat is een lastig karwei, maar het geeft een lekker gevoel dat we er nu al tweede achter de rug hebben en nog maar één hoeven.” Liverpool – FC Porto werd woensdag door 1.316.000 kijkers (madl: 19.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen