875.000 kijkers voor Pauw en Witteman

Geplaatst op do 29 nov 2007 om 10:42


De kijkcijfers van woensdag 28 november 2007 (SKO)

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:09) – EO’s Andries Knevel was woensdag te gast in de talkshow Pauw en Witteman om te vertellen over zijn nieuwe boek Avonduren. Pauw en Witteman ging dit jaar vroeg met zomerstop om plaats te maken voor het EO-programma van Knevel en Tijs van den Brink. Jeroen Pauw sprak later over het duo als “die gereformeerde mannetjes“. Volgens Pauw miste het evangelische aspect in de EO-talkshow. “Ja, ik heb dus kritiek op mezelf“, zei Knevel.

Andries Knevel beseft zich dat het evangelische aspect te weinig aan bod kwam in Knevel en Van den Brink. “We stonden in een enorme spanning tussen enerzijds het opvolgen van een tamelijk succesvol programma en omdat het bij de Publieke Omroep gaat om zowel inhoud als kijkcijfers“, aldus Knevel woensdagavond bij Pauw en Witteman. “Wij wilden meegaan in de slipstream die jullie voor ons hadden neergezet. Dan zit je in een vreselijke spanning, want je wil het programma een aantal jaren op de buis hebben. In de zomer, althans de randen van de zomer. Wees niet bang voor ons… Maar: waar zit je balans tussen kijkcijfer en ideologie?” Pauw en Witteman werd woensdag door 875.000 kijkers (madl: 23.9%) bekeken.

Jensen (RTL5, 22:46) – Brigitta Sirny-Kampusch was woensdagavond te gast in de talkshow van Robert Jensen om te vertellen over haar dochter Natascha Kampusch. De Oostenrijkse werd in 1998 ontvoerd en acht jaar lang (van 1998 tot 2006) in de plaats Strasshof an der Nordbahn door Wolfgang Priklopil gevangen gehouden. Moeder Brigitta heeft een boek over haar ervaringen geschreven. “Ik heb altijd gedacht: Waarom? Dat heeft ons altijd erg beziggehouden. Ik heb het allemaak opgeschreven om dat hoofdstuk te kunnen afsluiten“, aldus Brigitta. Natascha verbleef acht jaar lang op zo’n 25 kilometer afstand van haar moeder. “In die tijd ben ik ook in die buurt geweest. Ik maak namelijk modesieraden. Daarvoor bezoek ik mijn klantjes thuis. Ik moest naar een adres in Strasshof, maar kon het niet vinden. Ik belde de klant om te zeggen dat ik het niet kon vonden. Ze vroeg waar ik stond. Ik zei: in de Heinestrasse. Ik werd er naar van toen ik ’t later hoorde…” Jensen werd woensdagavond door 375.000 kijkers (madl: 7.9%) bekeken.

Liverpool – FC Porto (NOS, Ned3, 20:40) – Liverpool heeft zichzelf een dienst bewezen door thuis FC Porto te verslaan. De Engelse finalist van de Champions League in het afgelopen seizoen deed het totnogtoe niet bijster goed, maar stelde tegen de Portugezen orde op zaken: 4-1. Drie goals vielen in het laatste kwartier. “We moesten winnen, dus we liggen op koers. Volgende keer weer winnen”, zegt Dirk Kuyt die onder contract staat bij Liverpool in De Telegraaf. De spits moet genoegen nemen met een reserverol, maar hoopt de volgende wedstrijd weer in de basis te staan. “Volgende keer speel ik vanaf het begin, dat beloof ik“, aldus Kuyt. Kuyt is blij met de winst. “We wisten van tevoren dat we de laatste drie wedstrijden in de Champions League moesten winnen. dat is een lastig karwei, maar het geeft een lekker gevoel dat we er nu al tweede achter de rug hebben en nog maar één hoeven.” Liverpool – FC Porto werd woensdag door 1.316.000 kijkers (madl: 19.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
25 Reacties op “875.000 kijkers voor Pauw en Witteman”


 1. Anoniem

  GTST voor het eerst sinds tijden weer in de top 5 volgens mij. Zal wel eenmalig zijn ;)

 2. Patzy

  RTL heeft toch een stabiele avond ondanks het voetballen, ook dinsdag had RTL niets ingeboet door het voetballen.
  CSI en Bones zijn stabiele cijfers, volgende week begint bij RTL CSI:NY met gloednieuwe afleveringen, seizoen 4.

  Maar ook op maandag beginnen ze met nieuwe afleveringen CSI, eindelijk komen we het einde van de miniatuurmoordenaar te weten. seizoen 6 begint dan.

 3. Ronald

  @ Patzy,

  Jij kan er ook niets aan doen, maar ik vind het zo dom om van CSI op maandag tussen 2 series door 3 a 4 herhalingen uit te zenden. Waarom niet gewoon meteen?

  Zo jaag je de trouwe fans weg, die de nieuwe afleveringen missen omdat ze niet weten dat er zo snel alweer nieuwe afleveringen komen.

  Ik ben zelf CSI fan, en ik zou niet weten dat de herhalingen alweer klaar zijn als ik jouw post niet had gelezen.

 4. Anoniem

  seizoen 6? seizoen 8 toch al heb namelijk van de week csi seizoen 6 op dvd gekocht.

 5. Patzy

  @Ronald
  Ik erger me er ook iedere keer weer aan en heb al heel wat mailtjes naar RTL gestuurd, vandaar dat ik nu weet wanneer nieuwe afleveringen komen.
  Ik hoop ook dat ze een keer goed aankondigen dat het om nieuwe afleveringen gaat.
  In ieder geval stond het in verschillende TVgidsen voor de komende week, waaronder de VPROgids.
  We wachten af!

  En @post4
  ik bedoel ook seizoen8 , sorry

 6. Anoniem

  SBS onder de 10% gaat goed!!

 7. ik reageer ook ff...

  Hart van Nederland scoort structureel nog lager dan GTST… Zegt weer genoeg over het succes van onze nationale campingzender

 8. Patzy

  Maar aan de andere kant WAAROM scoord HvNL plotseling zolaag en dat al een paar weken.
  Ik kijk het niet, nog nooit gedaan ook, maar heb me wel altijd verwondert over de hoge kijkcijfers van dit programma.
  Nog meer verwondert me het dan nu dat het zo wegzakt en dat terwijl de PO en RTL niets anders doen dan vorig jaar, toch!

 9. Anoniem

  De mensen worden SBS gewoon zat, dat is de meeste simpele verklaring.

 10. Poppie

  @ post 9
  Vandaar dat de SBS groep tov van vorig jaar ruim 4 % is gestegen en de RTL groep slechts 1%. En dat terwijl ze een 4e zender erbij hebben gekregen…
  De PO is gelijkgebleven.

 11. Poppie

  in de maand november bedoel ik

 12. Anoniem

  Nee poppie, dat willen ze niet horen. Je moet zeggen: sbs de beste, rtl sucks. Daar gaat dan vervolgens iemand de reactie: “suffe campingzender voor paupers” op geven. Hierop volgt de reactie dat alle commerciele zenders bagger zijn en de publieke omroepen de enigen zijn met kwaliteitstelevisie. Hierna zal iemand anders zeggen dat sbs alles jat, daarop zegt een ander weer dat rtl dat ook doet. Ik denk dat ik 90 procent van alle posts hiermee wel is samengevat

 13. Menno

  De reden waarom HvN opeens lager scoort, wordt 2 uur later gewoon weer herhaalt en weer herhaalt de hele nacht door. Is hetzelfde waarom rtl lager scoort, men heeft gewoon nog een kans om het te zien en gaat dan liever naar iets kijken wat niet herhaalt wordt

 14. Pim

  @menno:

  Dat is te zien aan de kijkcijfers van de herhalingen ja :’)

 15. René[vanGee]

  @Menno

  Daar zit wel wat in. Voor ons als kijkers is het natuurlijk ideaal, maar voor de adverteerders maakt het er niet makkelijker op. Onze hele manier van kijken naar programma is natuurlijk erg veranderd sinds internet. Ik kijk bijvoorbeeld die prachtige serie “In Europa” alleen maar via internet. Op mijn gemak wanneer het mij uitkomt.

  Er zal toch een omslag bij de omroepen moeten plaats vinden denk ik

 16. René[vanGee]

  Van Z24

  EU: maximum aan tv-reclame

  29-11-2007 | Gepubliceerd 14:07

  Films, kinderprogramma’s en journaals in de EU mogen hooguit een keer per half uur worden onderbroken voor reclame. Per uur zijn maximaal twaalf minuten reclamespotjes toegestaan.
  Click here to find out more!

  * Email
  * Print

  Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een akkoord hierover met de EU-landen over deze aanpassingen voor de Europese televisieregels.

  De nieuwe regels verbieden productplaatsing in kinderprogramma’s, documentaires en actualiteitenprogramma’s. Productplaatsing is het tonen van producten in programma’s als verkapte vorm van reclame.

  Voor andere uitzendingen is productplaatsing wel mogelijk, maar onder strikte voorwaarden. De kijker moet aan het begin en einde van het programma duidelijk worden gemaakt dat er sprake is van productplaatsing.

  ANP

 17. Stan

  De marktaandelen van RTL zijn verkeerd bij elkaar opgeteld. Moet 27.6% zijn!

 18. Anoniem

  En toch is het succesje van SBS snel voorbij hoor, met enkel Geer en Nance als boegbeelden, dat wordt je toch ook snel zat

 19. Patzy

  @Menno
  Ik denk dat dat niet de reden zal zijn dat HvNL minder scoord want dat was andere jaren ook al.

  Ik kijk persoonlijk ook graag via internet, maar ik twijfel of dat werkelijk zo ontzettend veel mensen doen, schijnbaar gaat SKO volgend jaar dit erbij optellen en ook wat mensen opnemen.
  En SBS heeft deze functie nog niet, dat je via internet kan kijken.

 20. Jordy de Mol

  Eindelijk valt SBS door de mand. Dat 1000x Geluk is ook tenenkrommend, hoewel ook een emo-programma als Heel Holland Helpt niet (meer) weet te boeien.

 21. Prima

  SBS doet het goed met drie zenders ik begrijp echt niet dat jullie zo negatieve zijn

 22. Suus

  En veel opnemen, dan zap ik lekker door de reclames. Ik ga me niet zitten ergeren aan lange reclame’s. Jensen neem k op, de Nanny, Flodder en ga zo maar door. Ik zou het niet weten welke reclame irritant is, ik zie ze gewoon niet.

 23. Craig

  Gat van Nederland doet het ook steeds slechter.

 24. Eddie

  de makers van gtst zijn niet gek. Ze zijn de cast al aan het verjongen.
  Ik Wil In GTST was daar een voorbeeld van. Leuk programma met een jonge uitstraling. Winston eindelijk eens een keer niet irritant. Dat wordt vast een serie waar veel nieuwe gezichten uit naar voren komen.

 25. René[vanGee]

  @Craig

  Klopt maar dat programma is dan ook al meer dan 30 jaar geleden en wordt al een tijd niet meer uitgezonden.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Gat_van_Nederland

  Ik wist niet dat jij een liefhebber van VPRO programma’s was

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.