Hooguit eens per halfuur reclame tijdens films

Films, kinderprogramma’s en journaals in de EU mogen hooguit een keer per half uur worden onderbroken voor reclame. Per uur zijn maximaal twaalf minuten reclamespotjes toegestaan. Het Europees Parlement heeft hier vandaag mee ingestemd, zo bericht het ANP. De nieuwe regels verbieden productplaat- sing in kinderprogramma’s, documentai- res en ook actualiteitenprogramma’s. Productplaatsing is het tonen van producten in programma’s als verkapte vorm van reclame.

Voor andere uitzendingen is productplaatsing wel mogelijk, maar onder strikte voorwaarden. De kijker moet aan het begin en einde van het programma duidelijk worden gemaakt dat er sprake is van productplaatsing.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen