697.000 kijkers voor Ik Wil in GTST


De kijkcijfers van donderdag 29 november 2007 (SKO)

Ik wil in GTST (RTL4, 20:32) – De makers van Goede Tijden, Slechte Tijden kwamen afgelopen zomer met het idee om kijkers te laten strijden om een rol in de soapserie. De zoektocht Ik Wil in GTST werd ingeblikt in RTL Boulevard. In korte items werd het verloop van de competitie in beeld gebracht. “We hebben het heel bescheiden aangepakt, in plaats van gelijk te denken aan een programma van ‘acht keer 25 minuten“, zegt uitvoerend producent Gerd Jan van Dalen in BN/DeStem.

Volgens Van Dalen zou Ik Wil in GTST best een programmareeks geweest kunnen zijn. “Dat had achteraf best gekund, maar het was een gevaarlijke gok. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Idols is de drempel om hieraan mee te doen best hoog. Via een webcam moesten kandidaten een filmpje opnemen en insturen. Voor hetzelfde geld kregen we tien reacties.” De laatste vier kandidaten van Ik Wil in GTST speelden in een speciale uitzending op donderdagavond nog eenmaal een scène. De uitvoerend producent moet nu de uitkomst vanavond in RTL Boulevard afwachten. “We gaan met de dramacoach eerst uitgebreid met hem of haar aan de slag. Het nieuwe personage zal zeker niet voor januari te zien zijn.” De half uur durende uitzending Ik Wil in GTST werd donderdag door 697.000 kijkers (madl: 10.9%) bekeken.

Babyboom (NCRV, Ned1, 20:31) – In Babyboom, waarin honderd stellen met een kinderwens worden gevolgd, was donderdag te zien hoe Martine de eerste Babyboombaby op de wereld zette. “We hadden aan niemand verteld dat we meededen aan dit programma“, vertelt Martine aan TVgids.nl. “We dachten dat er niet zo veel media-aandacht voor zou zijn. Het is tenslotte een productie van de NCRV en niet zo’n megaproject van RTL. Maar dat liep anders. Toen mijn zoon werd geboren stond ik met naam en toenaam in alle media. Ergens vond ik dat wel een eer. Ik was de moeder van de eerste Babyboombaby.” Martine wilde graag aan Babyboom meedoen. “Ik vond het een mooi document voor later en ik had eigenlijk veel geluk. Ik was al snel zwanger en de zwangerschap verliep goed. Maar de tweede studiodag vond ik wel moeilijk. Ik was hoogzwanger, was moe en had het warm, maar je zag ook de andere kant van de medaille: de stellen waarmee het niet goed ding.” Babyboom werd donderdag door 1.093.000 kijkers (madl: 17.1%) bekeken.

Sinterklaasjournaal (NPS, Ned1, 17:41) – Het Sinterklaasjournaal van de NPS wordt van alle sinterklaasprogramma’s op de Nederlandse televisie het beste bekeken. Dat meldde de de NPS woensdag. Dagelijks volgen gemiddeld 650.000 kijkers de avonturen van de Sint in het Sinterklaasjournaal. De Club van Sinterklaas (Jetix) scoort gemiddeld 299.000 kijkers en Ontbijtpiet (Nickelodeon) houdt 156.000 kinderen aan de buis. “Toen het Sinterklaasjournaal in 2001 begon, was het een van de best bekeken kinderprogramma’s met gemiddeld 230.000 kijkers”, aldus de NPS. “De laatste jaren is het aantal kijkers bijna verdriedubbeld. Zelfs de herhalingen in de ochtend worden goed bekeken.” Het Sinterklaasjournaal is gelijktijdig te zien op Nederland 1 en 3. De uitzending op Nederland 1 werd donderdag door 251.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken; de uitzending op Nederland 3 trok 224.000 kijkers.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen