278.000 kijkers voor Restauratie


De kijkcijfers van woensdag 31 oktober 2007 (SKO)

BankGiro Loterij Restauratie (AVRO, Ned2, 20:52) – De Molen van Goidschal- xoord is de winnaar van het programma BankGiro Loterij Restauratie. Dat maakte de bekende voorzitter van het Nationaal Restauratie Fonds, mr. Pieter van Vollenhoven, woensdagavond bekend tijdens een rechtstreekse uitzending op Nederland 2. De Molen, die de andere drie kandidaten met 37,4 procent van de stemmen versloeg, kan hierdoor voor een bedrag van één miljoen euro wor- den gerestaureerd.

De afgelopen twee maanden was Nederland volgens de AVRO “in de ban” van BankGiro Loterij Restauratie: veertien gebouwen streden in zeven uitzendingen mee in deze race om één miljoen euro restauratiegeld van de BankGiro Loterij. De Molen van Goidschalxoord bleek woensdag de winnaar en ontving uit handen van Ellen Damsma, managing director van de BankGiro Loterij, een cheque ter waarde van één miljoen euro voor de hoognodige restauratie. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds, vertelde over het belang van het bewaren van cultureel erfgoed en maakte de uiteindelijke winnaar bekend. Restauratie werd woensdag door 278.000 kijkers (madl: 4.2%) bekeken.

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:02) – Een van de mannen achter de soapserie Goede tijden slechte tidjen is Kennard Bos, hoofdtekstschrijver van GTST. “Het is een monsterproductie. Iedere dag werken we hard om vijf afleveringen per week te kunnen maken“, vertelt Bos aan TVgids.nl. Zelf kijkt Bos alle afleveringen terug. “Een scenario is maar een half product. Pas als het gefilmd is, zie je of wat je bedacht hebt daadwerkelijk werkt. En elke week zie ik wel dingen waar ik trots op ben. Van de opbloeiende liefde tussen Sjors en Bing heb ik bijvoorbeeld erg genoten. Dat was zo romantisch. Van de liefdesdriehoek Dennis, Anita en Rik – die op dit moment te zien is – smul ik ook. Ik ben van alle personages gaan houden.” Rik en Anita zijn de afgelopen seizoenen teruggekeerd in GTST. “Eerst wilden we alleen Anita terug, dat karakter staat dicht bij de kijker omdat ze zo gewoon is. En ja, wie Anita zegt, zegt ook Rik en dus is ook hij weer in de soap geschreven. Daar zijn we blij mee, want de kijker ziet graag vertrouwde gezichten terug. Maar ook nieuw bloed doet de soap goed. Dat levert wéér nieuwe verhalen op.” Goede tijden slechte tijden was woensdag met 1.076.000 kijkers (madl: 17.3%) het best bekeken programma op RTL 4.

Ajax – SC Heerenveen (RTL7, 20:42) – Ajax maakt serieus werk van de strijd om de KNVB beker. Onder trainer Henk ten Cate werd een ronde eerder pas na verlenging ternauwernood gewonnen (1-2) van Kozakken Boys en met interimcoach Adrie Koster op de bank werd SC Heerenveen woensdagavond de weg naar de laatste zestien duidelijk versperd door de Amsterdammers met een eindstand van 3-1. “In de beginfase waren we fel en namen we ook snel afstand. Het kan natuurlijk altijd nog veel beter maar ik vind dat we op de goede weg zijn”, aldus Ajax-trainer Koster. Verliezend trainer Gertjan Verbeek van Heerenveen: “Bij de derde treffer leed Gianni Zuiverloon dom balverlies. Daar was ik zo boos over dat ik hem meteen heb gewisseld. We hebben het Ajax veel te makkelijk gemaakt. Maar Ajax heeft wel verdiend gewonnen.” De wedstrijd Ajax – SC Heerenveen werd woensdag uitgezonden door RTL 7 en werd door 1.511.000 kijkers (madl: 23.1%) bekeken. Door deze score werd RTL 7 woensdagavond beter bekeken dan familiezender RTL 4.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen