Voorrondes Nationale Wetenschapsquiz van start

In De Nationale Wetenschapsquiz gaat het presentatieduo Leon Verdonschot en Denvis vanaf vanavond op zoek naar de knapste familie van Nederland. In de voorrondes strijden acht families om deze eretitel én om een plek in de finale. In deze finale strijdt het knapste familie- team tegen een team van hoogleraren. De eerste uitzending, om 20.50 uur te zien op Nederland 2, bestaat uit een compilatie van de selectiedag: welke families mogen meedoen met de quiz en welke vallen af?

Tijdens de voorrondes staan de verschillende familieteams die meedoen centraal. Welke familie heeft de slimste leden en wordt de knapste familie van Nederland? De families nemen het tegen elkaar op in een poolsysteem, elke voorronde spelen twee teams tegen elkaar, waarbij de beste familie weer een ronde door mag. De familie die als eerste eindigt, mag het in de finale opnemen tegen drie geleerden.

Tijdens de volgende uitzendingen zal duidelijk worden welke familie het knapste is. De finale wordt uitgezonden op Kerstavond om 22.25 uur op Nederland 3.

De presentatie van de seniorquiz wordt verzorgd door Leon Verdonschot. Hij wordt wetenschappelijk bijgestaan door muzikant Denvis (Dennis Grotenhuis).

De Nationale Wetenschapsquiz is een jaarlijks terugkerend programma van de VPRO in samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Praktijk. De vragen van de quiz staan vanaf zaterdag 1 december in bijna alle dagbladen, de VPRO-gids en op internet. Lezers kunnen hun antwoorden insturen tot17 december. De winnaars worden in de tv-uitzending bekendgemaakt.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen