Marc van der Ree hoofdredacteur Shownieuws

Geplaatst op wo 31 okt 2007 om 16:59

Marc van der Ree (37) is per 1 december benoemd tot hoofdredacteur van het SBS 6 programma Shownieuws. Van der Ree draagt in zijn nieuwe functie de verantwoordelijkheid voor zowel de vroege als de late editie van de showrubriek. Dat laat een woordvoerder van de televisiezender vandaag weten. Van der Ree combineert deze nieuwe functie met het hoofdredacteurschap van het dagelijkse nieuwsprogramma Hart van Nederland, een functie die hij sinds 1 januari uitoefent.

Marc van der Ree is blij met zijn aanstelling. “Shownieuws heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot toonaangevend programma op het gebied van entertainment- nieuws dat zeer gewaardeerd wordt door de kijker“, aldus Van der Ree. “Na mij eerdere ervaring bij het programma als eindredacteur vind ik het fantastisch om nu in deze nieuwe functie opnieuw een bijdrage aan Shownieuws te mogen leveren.

Taco Rijssemus, directeur SBS Productions: “Marc heeft zich het afgelopen jaar be- wezen als hoofdredacteur van Hart van Nederland en hij heeft affiniteit en ervaring met het programma Shownieuws. Ik ben dan ook erg blij dat Marc bereid is gevonden om het hoofdredacteurschap van Shownieuws te combineren met zijn huidige functie. Deze combinatie is voor SBS veruit de beste invulling van de ontstane vacature.”

Shownieuws is tweemaal daags te zien op SBS 6 en trok afgelopen maand bij de vroege editie gemiddeld bijna een half miljoen kijkers en de late editie werd gemiddeld door een miljoen mensen bekeken, aldus de woordvoerder van SBS 6.

Marc van der Ree is sinds 1996 verbonden aan SBS, eerst als redacteur van Hart van Nederland en later als coördinator en eindredacteur. Verder werkte Van der Ree binnen SBS als eindredacteur van Shownieuws en was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van de vroege editie van Hart van Nederland. Van der Ree studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af in 1995, met als specialisme media- en informatierecht, omroeprecht en uitingsvrijheid.
12 Reacties op “Marc van der Ree hoofdredacteur Shownieuws”


 1. boeiend

  saai nieuws man!

  Victor Brandt gaat vreemd! hij schijnt een relatie te hebben gehad met een andere man maar sinds deze zomervakantie laat ie nix meer van zich horen! dat shownieuws dat niet meld…..

 2. lisa

  schrijf eerst maar eens zijn naam goed, voordat je iets zegt ;)

 3. Tjeerd

  Een totaal onbekend figuur, met een achtergrondfunctie. Zie niet in dat dit nieuws is. Ze zien wel overal nieuws in bij SBS

 4. Craig

  Wie?

 5. Anoniem

  Gaat deze man ervoor zorgen dat de bevaling van de cavia van nance geen showniews is!?

  I hope so!

 6. Potje Pindakaas

  Wie vervangt hij dan eigenlijk?

 7. Fons

  Hij heeft in ieder geval meer gepresteerd dan de eerste zes mensen op dit log hier bij elkaar.

 8. Tjeerd

  @Fons

  Hoe weet jij dat nou. Je kent de mensen die hier reageren toch helemaal niet?

 9. Hans Zonderland

  @Tjeerd, mijn intuitie zegt dat Fons helemaal gelijk heeft. Het is wel medianieuws.

 10. Anoniem

  @Hans Zonderland

  Maar daar ging zijn opmerking niet over. Hij beweerde dat de onderhavige figuur meer heeft gepresteerd dan mensen die hier reageren. Dat concludeert Fons zonder de mensen hier te kennen.

 11. Fons

  Dat kan ik zien aan het niveau van de reacties.
  Het zou mij niets verbazen als jij een hond naast je hebt liggen.

 12. Assie

  Ik schaar mij geheel achter Lisa.
  Waarschijnlijk had “Boeiend” niets anders te doen dan te katten op iemand anders.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.