Marc van der Ree hoofdredacteur Shownieuws

Marc van der Ree (37) is per 1 december benoemd tot hoofdredacteur van het SBS 6 programma Shownieuws. Van der Ree draagt in zijn nieuwe functie de verantwoordelijkheid voor zowel de vroege als de late editie van de showrubriek. Dat laat een woordvoerder van de televisiezender vandaag weten. Van der Ree combineert deze nieuwe functie met het hoofdredacteurschap van het dagelijkse nieuwsprogramma Hart van Nederland, een functie die hij sinds 1 januari uitoefent.

Marc van der Ree is blij met zijn aanstelling. “Shownieuws heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot toonaangevend programma op het gebied van entertainment- nieuws dat zeer gewaardeerd wordt door de kijker“, aldus Van der Ree. “Na mij eerdere ervaring bij het programma als eindredacteur vind ik het fantastisch om nu in deze nieuwe functie opnieuw een bijdrage aan Shownieuws te mogen leveren.

Taco Rijssemus, directeur SBS Productions: “Marc heeft zich het afgelopen jaar be- wezen als hoofdredacteur van Hart van Nederland en hij heeft affiniteit en ervaring met het programma Shownieuws. Ik ben dan ook erg blij dat Marc bereid is gevonden om het hoofdredacteurschap van Shownieuws te combineren met zijn huidige functie. Deze combinatie is voor SBS veruit de beste invulling van de ontstane vacature.”

Shownieuws is tweemaal daags te zien op SBS 6 en trok afgelopen maand bij de vroege editie gemiddeld bijna een half miljoen kijkers en de late editie werd gemiddeld door een miljoen mensen bekeken, aldus de woordvoerder van SBS 6.

Marc van der Ree is sinds 1996 verbonden aan SBS, eerst als redacteur van Hart van Nederland en later als coördinator en eindredacteur. Verder werkte Van der Ree binnen SBS als eindredacteur van Shownieuws en was hij medeverantwoordelijk voor het opzetten van de vroege editie van Hart van Nederland. Van der Ree studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af in 1995, met als specialisme media- en informatierecht, omroeprecht en uitingsvrijheid.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen