1,1 miljoen kijkers voor Pauw en Witteman


De kijkcijfers van dinsdag 13 november 2007 (SKO)

Pauw en Witteman (VARA, Ned1, 23:04) – PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) haalde dinsdag alle nieuwsuitzending- en, omdat zij hard uit heeft gehaald naar de rechtse Kamerleden Geert Wilders, Rita Verdonk en Henk Kamp. Vogelaar vindt dat zij een gevoel van onveiligheid creëren. In Pauw en Witteman kwam de minister haar uitspraken over het drietal nader toelichten. De overige gasten van Pauw en Witteman, Heleen van Royen en Jort Kelder, waren weinig onder de indruk van de minister.

Heleen van Royen vond dat Ella Vogelaar teveel nuanceerde. “Wat u zegt is echt wollig. U zegt eigenlijk niets en dat zegt u met een heleboel woorden. U kunt ook best kort en krachtig iets genuanceerds zeggen.” Jort Kelder kon zich daar in vinden. Kelder: “Met al uw nuances is uw achterban misschien helemaal de klos. Dus volgens mij moet u wat leiderschaps- of charismacursusjes gaan volgen, want zo gaat het dus niet werken. Ik weet niet wie dat allemaal doet, maar dan had u niet de politiek in moeten gaan. U bent verantwoordelijk voor dit beleid in Nederland en als u het niet voor elkaar krijgt om meer dan de helft van de bevolking achter u te krijgen, doet u het niet goed en moet u een andere baan zoeken.Paul Witteman grijpt in: “We blijven elkaar vriendelijk bejegenen.” “Hij zegt het toch vriendelijk“, roept Van Royen. Kelder: “Ik heb respect voor die vrouw, maar niet voor hoe zij het uitvoert, want dat gaat fout.” Na een klein applaus in de studio start Witteman de Zapservice in. Pauw en Witteman werd dinsdagavond door 1.137.000 kijkers (madl: 30.8%) bekeken.

October Road (NET5, 21:40) – October Road, sinds dinsdagavond te zien op Net 5, heeft zijn eerste seizoen in de VS overleefd. “Maar dat zegt wellicht meer over het verdere aanbod aan de overkant van de plas dan over de kwaliteit van October Road“, oordeelt een recensent van de GPD. In October Road keert de beroemde auteur Nick Garrett na tien jaar terug naar zijn geboorteplaats en ontmoet daar zijn ex en haar zoontje van bijna tien. “Jaja, dat kan geen toeval zijn. Voor het geval dat de kijker dat niet onmiddellijk doorheeft, besluit de eerste aflevering met een belangrijke aanwijzing. De jonge wijsneus blijkt allergisch voor boterhammen met pindakaas, en dat zit bij de Garretts in de genen!” Het verhaal speelt zich af in het fictieve plaatsje Knights Ridge. “Wie er woont heeft klaarblijkelijk een hang naar het verleden. Elke zaterdag playbackt het vriendenclubje van Nick nog steeds The Boys Are Back In Town, een nummer van Thin Lizzy uit 1976.” Volgens de recensent is het geheel misschien iets te overdreven. “Eigenlijk zou je zelfs kunnen zeggen dat in October Road op elke straathoek een levensles ligt te wachten.” De eerste aflevering van October Road werd dinsdagavond door 378.000 kijkers (madl: 6.0%) bekeken.

De Gouden Kooi (RTL5, 19:30) – Janice van het RTL 5-programma Project Catwalk introduceerde zich maandagavond als de nieuwe gastspeler in De Gouden Kooi. Hij rende meteen naar de slaapkamer waar Amanda, Nadia en Brian zaten. Zij zagen net de aflevering gezien waar Janice eruit gestemd werd. Janice: “Ik ben hier voor de dames, sorry heren. Ik weet niet voor hoelang ik blijf, maar ik ga voor de dames jurken te maken! Jullie zijn Miljonairs, elke Miljonair moet een eigen couturier in huis hebben!Huub merkt cynisch op: “Couturier? Je bent net een programma voor wannabe mode-ontwerpers uitgeschopt.” Ook Dennis laat hem weten de broek, die de ontwerper in het programma had gemaakt, afschuwelijk te vinden. Maar Janice trekt zich weinig van de mannelijke kritiek aan en begint over een ander onderwerp. “Ik heb 30 november een modeshow en één van jullie drie mag daarin lopen.” De Gouden Kooi werd dinsdagavond door 504.000 kijkers (madl: 9.1%) bekeken bij RTL 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen