Maaike en Tessa strijden om contract in finale Popstar

Geplaatst op za 27 okt 2007 om 13:59

Maaike en Tessa staan vanavond in de finale van So You Wannabe A Popstar op SBS 6. De twee meiden zingen ieder drie nummers waarna het aan de kijkers thuis is om te bepalen wie zich voor even de popster van Nederland mag noemen en het platencontract wint. De familie van Maaike kocht in de voorverkoop ruim vierhonderd kaarten, terwijl er slechts ruimte is voor zestig fans van Tessa. “Ik concentreer me op de wedstrijd. Die is voor mij nu het belangrijkste“, reageert Tessa (foto: rechts).

Dat er een klein relletje rondom de kaartjes van de finale is ontstaan, werd al eerder duidelijk. Maaike vertelt in De Telegraaf dat alles eerlijk is gegaan. “We waren er gewoon vroeg bij. Met de finale hebben we gegokt door een groot aantal kaartjes in de voorverkoop aan te schaffen. Toen Willem afgelopen zaterdag afviel, konden we nog eens vijftig kaartjes overnemen. Pas later hoorden we dat Tessa heel weinig kaarten voor de finale had, dus toen hebben we twintig kaarten aan haar gegeven.”

Toch heeft Maaike haar fans in de zaal niet echt nodig. “Ik zing daar niet beter door. De kijker thuis moet stemmen en daar doe ik het voor.

De 16-jarige Tessa van Tol uit Abbenes en de 17-jarige Maaike Jansen uit Raalte zijn uiteindelijk de laatste twee overgebleven kandidaten die vanavond strijden in een ‘spectaculaire finale’. In de finale heeft de jury slechts een adviserende rol en zullen Henkjan Smits, Maurice Wijnen, Babette Labeij en Marc Forno dus geen punten geven. Het is geheel aan de kijkers thuis om hun stem uit te brengen.

In de finale zingen Tessa en Maaike een nummer waarmee ze eerder in de shows optraden en zingen ze een nummer dat de luisteraars van Q-Music hebben uitgekozen. Voor Tessa hebben de luisteraars ‘Because of You’ van Kelly Clarkson en voor Maaike You’re still the One van Shania Twain uitgekozen. Ook zullen ze hun eigen single ten gehore brengen welke speciaal voor hen is gecomponeerd.

De single van Tessa heet I put my trust in you en Maaike zal het nummer Don’t look for me zingen. Direct na afloop zal de single van de winnaar te downloaden zijn via internet. Enkele dagen later ook in de winkels verkrijgbaar zijn.

Via de website van het amusementsprogramma is het ook mogelijk om kaarten te bestellen voor een speciaal concert van So You Wannabe A Popstar op zaterdag 8 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De winnaar van het programma zal samen met de andere negen finalisten een concert geven geheel in de stijl van het programma. Ook Erik Hulzebosch zal zijn opwachting maken samen met nog enkele geheime artiesten die gastoptredens zullen verzorgen.

De finale van So You Wannabe A Popstar is om 20.00 uur te zien bij SBS 6.
58 Reacties op “Maaike en Tessa strijden om contract in finale Popstar”


 1. Chiel

  Wie?

  *jaja, flauw!*

 2. dannytje

  ken ze ook niet kijk ook niet vaak of eigenlijk nooit sbs 6. Wel beetje raar 2 pubers in de finale

 3. piet

  Ken ze ook niet :)! Houden zo :)!

 4. mari

  spekkies in de uitverkoop
  echt 2 van die zeiktessen zouden ze in brabant zeggen

 5. Patrick

  Dit zijn toch geen popstars, kom op zeg.

 6. Martijn

  Heb het nooit gezien en vind het ook allebei niets. Vanavond Idols!

 7. Anoniem

  Geen Idols en geen Popstars. Heb al lang niet meer gekeken naar dat puberale pulp als vermaak voor mensen zonder een vorm van sociaal leven.

 8. Daan

  Vanavond verjaardag! Geen Idols, Koefnoen of SuperZaterdag:P Gelukkig hebben we naast tv en popster-worden ook nog leukere dingen te doen zoals naar verjaardagen en naar de kroeg gaan:)

 9. mari

  Heb het nooit gezien en vind het ook allebei niets

  hoe kun je ze dan beoordelen

 10. Mike

  Ik heb het hele Popstar-gebeuren niet echt meegekregen. Ik denk wel dat SBS 6 behoorlijk blij is dat de combinatie Gerard-Nance en hun programma’s nog zo goed scoort. Het is bijzonder uniek dat een presentatieduo gelijk twee programmaseries na elkaar doet. Het lijkt erop dat SBS 6 zo snel mogelijk het te riante salaris van Gerard Joling wil terugverdienen. Na de finale van Sterren dansen op het IJs dan toch gelijk Sterren in het circus? Ik ben benieuwd…

 11. Anoniem

  Nee, Idols is lekker. Da’s pas rotzooi. D’r kijken ook niet echt veel mensen

 12. DOM

  Wat een BIMBO’S zijn dat! echt niveau voor SBS, twee onderontwikkelde mensen in een finae die wordt gepresenteert door twee nog meer onontwikkelde mensen JAK!

 13. Sebas

  De kwaliteit van de zangers in het algemeen is minder goed, maar zowel Tessa als Maaike zijn nie minder goed of slecht dan een Rafaela en Floortje (niet dat je daar nog veel van hoort, maar goed)

 14. Anoniem

  waarom 2,5 uur!!! voor 2 kandidaten pfffff

 15. Chiel

  Omdat er meer reclameblikken in kunnen? En mensen gewoon ZO ONGELOOFLIJK DOM zijn en het gewoon kijken :lol: In die tijd kun je ook 2 films kijken – als je dan toch tv wil kijken- of 10 afleveringen Friends :)

 16. Sanne

  wOw eCht super Maaike wOond heel diCht bij!@:D
  iCk ben vOor Maaike iCk stem zeker
  maar Tessa jij ben oowk gOed

  dOegg

 17. Anoniem

  Ik heb beide dames zien zingen en ik moet zeggen dat ze beide aardig klonken. Ik zou het geen popsterren willen noemen, maar laten we niet vergeten dat dit ook de opzet van het programma is. Ze willen graag popster worden, of laten we zeggen, zangeressen. Het genre waarop ze zich vervolgens gaan toeleggen is nog maar afwachten.

  Vanavond ook idols, maar ik geloof eigenlijk wel dat SYWAP wel eens qua kijkcijfers zou kunnen gaan winnen, zeker gezien het feit Idols nog herhaald zal worden op rtl8.

  Even over het programma zelf. SYWAP is natuurlijk niet zo flitsend en mooi in elkaar gezet als Idols. Nance en Gerard vind ik ook niet zo’n sterk duo, al hebben ze wel beide meer een “sterrenimago” dan martijn en wendy. Sbs6 is behoorlijk blij met dit presentatieduo en de kijkers schijnen het ook leuk te vinden. Ik moet eerlijk zijn, ben geen fan, ze zijn zekergeen toppresentatoren maar ze hebben wel een bepaalde chemie. Mooi dus.

 18. Vincent

  Ik heb beide dames zien zingen en ik moet zeggen dat ze beide aardig klonken. Ik zou het geen popsterren willen noemen, maar laten we niet vergeten dat dit ook de opzet van het programma is. Ze willen graag popster worden, of laten we zeggen, zangeressen. Het genre waarop ze zich vervolgens gaan toeleggen is nog maar afwachten.

  Vanavond ook idols, maar ik geloof eigenlijk wel dat SYWAP wel eens qua kijkcijfers zou kunnen gaan winnen, zeker gezien het feit Idols nog herhaald zal worden op rtl8.

  Even over het programma zelf. SYWAP is natuurlijk niet zo flitsend en mooi in elkaar gezet als Idols. Nance en Gerard vind ik ook niet zo’n sterk duo, al hebben ze wel beide meer een “sterrenimago” dan martijn en wendy. Sbs6 is behoorlijk blij met dit presentatieduo en de kijkers schijnen het ook leuk te vinden. Ik moet eerlijk zijn, ben geen fan, ze zijn zekergeen toppresentatoren maar ze hebben wel een bepaalde chemie. Mooi dus.

 19. Anoniem

  Zal wel 2 miljoen halen volgens kijkonderzoek….

 20. Sandra

  SBS had toch een contract met stichting kijkonderzoek afgesloten. Of was dat een grap?

 21. Sebastiaan

  Waarom geeft iedereen hier toch altijd van die irritante, sagereinige reacties. Lijkt telegraaf.nl wel, fleur een beetje op mensen. Het zal spannend worden vanavond 52/48 in het voordeel van Tessa, maar hoop Maaike.

 22. !#Michael#!

  @ Sandra

  Dat was natuurlijk een GRAP! Althans dat mag ik hopen voor SKO, een instituut dat van zulke waarde is voor een miljoenen industrie is, nee moet onafhankelijk zijn, zonder inmenging van belanghebbende waaronder SBS.

  Ze kunnen dus geen contract hebben met SKO, dat zou het hele kijkcijfer instituut ongeloofwaardig maken, en de claims die RTL en de NPO inzullen dienen zullen nooit het geld van SBS kunnen evenaren!

 23. De "originele" Thomas

  @Sandra:
  Wat denk je zelf??

 24. Anoniem

  Tuurlijk was dat een grap, maar dat wil niet zeggen dat er een mogelijkheid bestaat dat de meting geen juiste afspiegeling weergeeft van de ned. tvkijkers!

 25. Anoniem

  Tuurlijk was dat een grap, maar dat wil niet zeggen dat er een mogelijkheid bestaat dat de meting geen juiste afspiegeling weergeeft van de ned. tvkijkers!!

 26. Anoniem

  ik zit net te kijken… en wat triest dat SBS in deze finale van SYWBAP de halve aflevering van Sterren dansen op het Ijs laten zien, ze zijn zeker bang dat de kijkers volgend e week weg zappen ….triest SBS hoor

 27. Anoniem

  ja dat vond ik ook triest. het is SYWBAP en geen SDOHI !!
  verder denk ik dat tessa wint. ze zijn beide goed en ik hoop maaike omdat ik haar single mooier en beter vind.

  maar denk tessa

 28. Grobber

  Maaile de terechte winnares

 29. ikkuh

  Hoezo allemaal jaloers…kinderachtig hoor!

 30. Chiel

  Q: en wat triest dat SBS in deze finale van SYWBAP de halve aflevering van Sterren dansen op het Ijs laten zien…

  Hahaha! Dat is toch grappig?! En hoeveel nummers zong Gerard deze keer? En jullie kijken gewoon!!! :lol:

 31. Anoniem

  Zo jongens, weer lekker zitten afgeven op SBS? En RTL was natuurlijk weer geweldig vanavond, toch?
  Maar als ik hierboven dingen lees als “Heb het nooit gezien en vind het ook allebei niets” dan vraag ik me toch af als je iets nog nooit gezien hebt hoe je kunt beoordelen dat allebei niets is…

  Wat echt triest is is het constante ronduit debiele gedrag op deze site waar zonder enige vorm van opbouwende kritiek SBS altijd troep maakt, er niets van heeft begrepen etc etc volgens de ‘deskundigen hier en RTL van alles goud maakt, althans dat wordt hier beweerd… Ondertussen zakt RTL steeds verder weg, komt met allerlei persberichten waaruit de pure wanhoop van de zender zo ongelooflijk duidelijk naar boven komt en klimt SBS langzaam verder op….

  We zullen morgenochtend aan de kijkcijfers wel zien welke van de twee onbenullige talentenjachtjes (echt BLIJVEND talent is al lange tijd niet gevonden met die shows) het best bekeken was vanavond…. en tja als RTL boven SBS scoort dan is dat volgens de vaste stamgasten hier uiteraard volledig terrecht en kloppen de cijfers en als SBS beter scoort dan is er geknoeid met de cijfers en eh pas als RTL zelf een programma bedenkt en succesvol uitvoert is het een verdienste van de omroep, een format heel eenvoudig in het buitenland aankopen kan elke boerenlul daar hoef je als RTL niks voor te kunnen

 32. Anoniem

  @ Anonymous
  Helemaaal met je eens, de constante stroom van onzinnigheid, totale onzincommentaren, negativiteit, puberaal gedrag, van volgens mij mensen die nog nooit iets binnen de omroepwereld gepresteerd of gemaakt hebben. Zoveel tijd hebben om elke dag maar weer de moeite te nemen zoveel onzin uit te braken is een groot compliment waard, of toch maar een baan zoeken…….Ik doe zelf niets binnen de omroep maar lees mediacourant voor de nieuwtjes, maar de reactieafdeling mag wat mij betreft opgeblazen worden. Zonde dat zoveel onzin de goeie reacties doet ondersneeuwen.

 33. Hoi

  Is er iemand opgevallen dat die notaris al met de envelop met de uitslag rondliep alvorens Nance zei dat de 06/SMS lijnen gesloten werden?

 34. Sharon

  # Hoi zegt:
  28-10-2007 om 2:00

  Is er iemand opgevallen dat die notaris al met de envelop met de uitslag rondliep alvorens Nance zei dat de 06/SMS lijnen gesloten werden?

  —————————————-

  Ik heb het ook gezien, ik vindt het sowiso een Fake Programma
  Just Like Idols and All That Sh*t….

  Maar ik Blijf gewoon Nieuwschierig over wie er wint hé,,!! =P

 35. Sharon

  Er verder geloof ik er niks van,

  Maar zoiets stoms was ook bij Idols*1

  Jamai, Jim, Hind, en Dewi zaten er nog in, toen de actie-Posters (van de Etos) al gedrukt waren, en ook al bekend waren (dus dat Jamai, Jim en Hind eropstonden) en Dewi niet, terwijl ze de volgende dag pas een Live Show had (dus de Laatste)
  Majaaaah, die dingen zijn echt al zoooo vaak op de radio besproken (radio 3fm dan)

  En het is eigenlijk gewoon zielig voor die ”PopSterretjes” maar ze doen het toch ECHT allemaal zelf…
  EN als je een beetje slim mens bent weet je dat ook !

  Beetje (erg) DOM als mensen erintrappen, en er heen gaan Sms’sen of Bellen…

  En weet je wat er met je Stem gebeurd?

  Niks !!!

  Het geld, waar gebeurd meer mee !!!

  hahaha

  Maaike over 2 Jaar….. :

  Of : Nederland is allang vergeten wie zij was….

  Of: Ze speelt een een of andere Nederlandse Musical,

  Net als de meesten……..

 36. Patrick

  Die zien we nooit meer terug..

 37. Tjeerd

  Jezus wie zijn dit in godsnaam?

 38. emina

  lieve maaike ik vindt dat je goed hebt gezongen
  gefeliciteerd met het platencontract

 39. Chiel

  @ Tjeerd: Tessa en Maaike, staat ook in de kop van het bericht… :lol:
  Dé nieuwe popsterren van Nederland! Whoehoe!

 40. Tjeerd

  @Chiel

  Ja zie je nou dat mis ik dus allemaal. Potverdeurie! :lol:

 41. Marnix

  Offtopic: het duurt vandaag wel erg lang bij SKO :S

 42. Anoniem

  altijd als er ‘belangrijke’ cijfers komen duurt het lang!

 43. Anoniem

  “belangrijk”???? Je bedoelt dan?

 44. Anoniem

  Fantastisch, Wauw 2,8 miljoen kijkers voor DYWBAP. Idols helaas maar 550.000 kijkers. Volgende week beter.

 45. Kees

  Moet zeggen dat ik het wel heel triest vindt dat Gerard in dit soort ”muziek” shows gewoon (heel slecht) staat te playbacken!!

  En was het niet dezelfde opeining als de finale van SDOHY??

 46. Maarten vh

  @anonymous

  hoe weet je dat dan, niet bij SKO want daar staat het nog niet online

 47. Chiel

  Q: Moet zeggen dat ik het wel heel triest vindt dat Gerard in dit soort ”muziek” shows gewoon (heel slecht) staat te playbacken!!

  Goh, gerard die nummers playbackt, een turugblik op het ijsdansen… WAT EEN TOPSHOW weer! En dat nog wel 2,5 uur lang. Echt wat gemist! Hahaha! Wat een armoe toch weer, en de mensen maar kijken! :)

 48. KIJKCIJFERS!

  2 miljoen kijkers voor Idols!!!
  1,2 miljoen voor SYWBAP :)

  RTL WINT!!!!

  grapje :P

 49. KIJKCIJFERS!

  2 miljoen kijkers voor Idols!!!
  1,2 miljoen voor SYWBAP :)

  RTL WINT!!!!

 50. Anoniem

  Toch raar dat altijd bij belangrijke cijfers voor SBS kijkonderzoek zo laat is….

 51. ik reageer ook ff

  Late kijkcijfers is waarschijnlijk een gevolg van de wintertijd… Een dag duurde ineens 25 uur ipv 24 en dat heeft invloed op de berekeningen…

 52. Jan (Tv Time)

  je kan alles over ze zeggen behalve dan dat ze niet voor 52 reacties op Mediacourant gezorgd hebben.

 53. Sybren

  Dan zouden ze er juist sneller moeten zijn(ik reageer ook ff) of snap je de wintertijd nog niet???? die mensen zijn gewoon lui….

 54. @ ik reageer ook ff

  die wintertijd geldt pas voor VANDAAG! de klok is om 3 uur vannacht verzet naar 2 dus dat telt voor de kijkcijfers van vandaag en zouden we dus pas morgen moeten merken hoor!

 55. !#Michael#!

  Nou ik heb lekker IDOLS gekeken en heerlijk genoten! En Gordon was een schatje zo als die met dat dikke meisje omging (Die met de trage schildklier), echt super! Hij is dus niet die vervelende eikel, maar gewoon iemand die het allemaal mee gemaakt heeft en dus eisen kan en mag stellen aan de deelnemers!

  Er zaten trouwens een paar hele goede tussen, Dat dikke meisje met de trage schildklier, die met dat scheve strotte hoofd waar door ze hees klonk (die Tina Turners Lets stay together deed, echt prachtig, en het nummer voor een heze stem), Die homo met z’n buikje die zij als Gordon daar over zou vallen dat hij zouz eggen dat Gordon niks mocht zeggen en dat hij wel een Duitse pooier leek met die plof kop (BRILJANT!). En nog een paar die me niet zo vers in t geheugen zitten! Nee een erg goede IDOLS auditie episode weer!

  Qua talentenjacht is Endemol, Eyeworks nog mijlen voor!

  Heb van SYWBAP een klein stukje gezien maar toen ze de recap van SDOHI begonnen voorafgegaan aan een reclame blok :? Ben ik met gierende banden lina recta terug naar Robert ten Brink geschoten :P

 56. ik reageer ook ff

  @ Sybren

  Niet omdat ze een extra uurtje hebben als je dat soms bedoelt… Probleem is dat de kijkcijfers gemeten worden van 2.00u tm 2.00u… Door het terugzetten van de klok kwam er gisteren dus 2x 2.00u voor…

  Overigens komt die jaarlijks terug dus zou je verwachten dat ze weten hoe hier mee om te gaan…

 57. @ik reageer ook ff

  die wintertijd geldt pas voor VANDAAG! de klok is om 3 uur vannacht verzet naar 2 dus dat telt voor de kijkcijfers van vandaag en zouden we dus pas morgen moeten merken hoor!

 58. ronaldo

  De rtl zender hebben de klok op teletekst 2 UUR terug gezet. Gaat goed met de westerlootjes daaro

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.