Maaike en Tessa strijden om contract in finale Popstar

Maaike en Tessa staan vanavond in de finale van So You Wannabe A Popstar op SBS 6. De twee meiden zingen ieder drie nummers waarna het aan de kijkers thuis is om te bepalen wie zich voor even de popster van Nederland mag noemen en het platencontract wint. De familie van Maaike kocht in de voorverkoop ruim vierhonderd kaarten, terwijl er slechts ruimte is voor zestig fans van Tessa. “Ik concentreer me op de wedstrijd. Die is voor mij nu het belangrijkste“, reageert Tessa (foto: rechts).

Dat er een klein relletje rondom de kaartjes van de finale is ontstaan, werd al eerder duidelijk. Maaike vertelt in De Telegraaf dat alles eerlijk is gegaan. “We waren er gewoon vroeg bij. Met de finale hebben we gegokt door een groot aantal kaartjes in de voorverkoop aan te schaffen. Toen Willem afgelopen zaterdag afviel, konden we nog eens vijftig kaartjes overnemen. Pas later hoorden we dat Tessa heel weinig kaarten voor de finale had, dus toen hebben we twintig kaarten aan haar gegeven.”

Toch heeft Maaike haar fans in de zaal niet echt nodig. “Ik zing daar niet beter door. De kijker thuis moet stemmen en daar doe ik het voor.

De 16-jarige Tessa van Tol uit Abbenes en de 17-jarige Maaike Jansen uit Raalte zijn uiteindelijk de laatste twee overgebleven kandidaten die vanavond strijden in een ‘spectaculaire finale’. In de finale heeft de jury slechts een adviserende rol en zullen Henkjan Smits, Maurice Wijnen, Babette Labeij en Marc Forno dus geen punten geven. Het is geheel aan de kijkers thuis om hun stem uit te brengen.

In de finale zingen Tessa en Maaike een nummer waarmee ze eerder in de shows optraden en zingen ze een nummer dat de luisteraars van Q-Music hebben uitgekozen. Voor Tessa hebben de luisteraars ‘Because of You’ van Kelly Clarkson en voor Maaike You’re still the One van Shania Twain uitgekozen. Ook zullen ze hun eigen single ten gehore brengen welke speciaal voor hen is gecomponeerd.

De single van Tessa heet I put my trust in you en Maaike zal het nummer Don’t look for me zingen. Direct na afloop zal de single van de winnaar te downloaden zijn via internet. Enkele dagen later ook in de winkels verkrijgbaar zijn.

Via de website van het amusementsprogramma is het ook mogelijk om kaarten te bestellen voor een speciaal concert van So You Wannabe A Popstar op zaterdag 8 december in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De winnaar van het programma zal samen met de andere negen finalisten een concert geven geheel in de stijl van het programma. Ook Erik Hulzebosch zal zijn opwachting maken samen met nog enkele geheime artiesten die gastoptredens zullen verzorgen.

De finale van So You Wannabe A Popstar is om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen