1,7 miljoen kijkers voor So You Wannabe A Popstar


De kijkcijfers van zaterdag 27 oktober 2007 (SKO)

So You Wannabe A Popstar (SBS6, 22:07) – De 17-jarige Maaike heeft zaterdagavond de finale van het SBS 6- programma So You Wannabe A Popstar gewonnen. De jonge zangeres versloeg in de finale van de talentenjacht rivale Tessa. De finaleshow van ‘Popstar’ kon zaterdag rekenen op hevige concurrentie van Paul de Leeuw op Nederland 1 en Idols op RTL 4, maar trok desondanks 1.186.000 kijkers. De uitslag werd na 22.05 uur zelfs door 1.680.000 kijkers (madl: 24.0%) bekeken.

De huldiging van winnares Maaike in het centrum van Raalte wordt vanmiddag een hele happening. Niet alleen zal Maaike haar nieuwe single laten horen, maar ex-Popstar-kandidaat Willem treedt ook op. De huldiging van Maaike is een initiatief van horecaondernemers Mike Huisman (Plein 7) en Maikel Bosch (Murphy’s). Mike verwacht op het plein aan de Grote Markt minstens 1500 mensen. “Maar het kunnen er ook 2500 worden, we hebben geen idee”, zegt Mike. “Als Raaltenaren kunnen we sowieso trots zijn.” Hij heeft ook een prijsvraag rondom Maaike bedacht. De hoofdprijs voor twee personen is een VIP-dag met Maaike. De troostprijzen bedragen 25 euro. “Als tegemoetkoming voor alle Maaike-sms-jes. Want het is ongekend wat hier telkens gebeurt. Zelf heb ik er trouwens ook al wel 150 verstuurd.” Tussen de finale van Popstar (1,2 miljoen kijkers) en de uitslag (1,7 miljoen kijkers), trok een compilatie van Sterren dansen op het IJs 1.466.000 kijkers (madl: 20.7%).

Idols (RTL4, 20:01) – Wendy van Dijk en Martijn Krabbé vormen dit jaar het nieuwe presentatieduo van Idols. Voor Martijn is het al het tweede seizoen, maar voor Wendy is dit de eerste keer. Tijdens de eerste drie edities van Idols werkte Wendy nog voor SBS 6. “Voor mij is het één groot feest“, vertelt de presentatrice in TROS Kompas. “Ik was altijd al een enorme Idols-fan, vond vooral de manier waarop het gemaakt wordt fantastisch. Ik heb drie jaar voor de buis zitten denken hoe geweldig het zou zijn om dit programma te kunnen presenteren, heb ook gevisualiseerd dat ik daar zou staan. En nu is het zover!” Soms vraagt Martijn zich af of enkele kandidaten niet tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen. “Maar dat is meestal al geprobeerd door de familie en het programmateam. En geloof me, je ziet op tv het topje van de ijsberg. De meest gênante momenten zie je niet eens, juist om die mensen niet te beschadigen.” Idols werd zaterdagavond door 1.077.000 kijkers (madl: 16.1%) bekeken en behaalde daarmee een twaalfde plaats in de kijkcijfer top-15.

Trucker M/V (RTL7, 19:33) – Winston Gerschtanowitz presenteert sinds zaterdagavond het nieuwe programma Trucker M/V op mannenzender RTL 7. worden tien kandidaten (zes mannen en vier vrouwen) opgeleid tot trucker. Het is – hoe kan het ook anders tegenwoordig – een afvalrace, met als hoofdprijs een baan. “Er blijken gewoon honderdduizenden mensen te zijn die dromen van een bestaan als vrachtwagenchauffeur, die dit het mooiste beroep van de wereld vinden”, zegt Winston in BN/DeStem. “Dat komt denk ik door het gevoel van onafhankelijkheid. En ja, misschien ook wel een beetje het gevoel van macht, dat je met zo veel ton op de weg zit.” Zijn tripje als bijrijder van de 22-jarige internationale chauffeur Linda Langeslag maakte nog de meeste indruk. “Met een truck van 25 meter reed ze langs de Big Ben in Londen, alsof het niets is. Ik was erbij hoe dertigduizend paprika’s uit Zoetermeer in het centrum van Londen werden afgeleverd. Daardoor heb ik echt meer waardering voor vrachtwagenchauffeurs gekregen. Zij zorgen ervoor dat die paprika op je bord ligt…” Trucker M/V werd zaterdag door 168.000 kijkers (madl: 3.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen