Idols-jurylid Gordon: ‘Geschrokken van alle reacties’

Geplaatst op za 27 okt 2007 om 13:44

Idols-jurylid Gordon is geschrokken van het aantal reacties dat hij door zijn komst in de jury van de talentenjacht heeft gehad. Dat vertelde de 39-jarige zanger donderdag in Pauw en Witteman. “Ik ben gewoon wel geschokt dat er zoveel reacties op zijn gekomen, zowel positief of negatief“, zei Gordon. De zanger kreeg veel commentaar op de eerste afleve- ring, waarin hij grapt over een kandidaat met een beenlengteverschil. “Op een gegeven moment slaat de meligheid toe“, verweert Gordon.

Toen de kandidate met de lichte handicap de auditieruimte binnenstapte, grapte Gordon ‘hink, stap, sprong’. “Ik wil er absoluut niet lacherig op reageren. Maar het is gewoon een feit dat we honderd van die kandidaten krijgen op een dag en dan slaat de meligheid toe“, aldus Gordon. “Wij worden vlak voordat zo’n kandidaat binnenkomt gebrieft door iemand van de productie. Die zegt: ‘Nou, de volgende kandidaat is een meisje met twee centimeter beenlengteverschil, vindt het niet erg dat er grappen over worden gemaakt en doet het zelf ook’. Dat krijgen wij te horen…

Volgens Gordon was het dan ook niet kwaad bedoeld. “Mijn ervaring met gehandicap- ten – ik doe twintig benefietoptredens per jaar voor gehandicapten – is dat die mensen sowieso niet zielig gevonden willen worden. Dus om zo iemand op d’r gemak te stellen, kan je beter een grapje over die handicap maken, dan dat je heel zielig gaat doen van: ‘Meid, wat zielig dat je twee centimeter beenlengteverschil hebt’.

De kandidaten die bij de televisiejury van Idols terechtkomen, zijn daarvoor al geselecteerd door een andere jury, vertelde Gordon. “De selectie werkt als volgt: op zaterdag komen er rond de 2000 mensen die auditie doen. Die worden door vier verschillende jury’s beoordeeld en daar blijven er uiteindelijk honderd van over. Die komen zondag voor de echte jury, zeg maar. En daar zitten ook mensen bij in een kippenkostuum, daar zit ik ook niet op te wachten. Als iemand met een kippenkostuum opkomt, dan heb ik al zoiets van: next. Ik word daar geïrriteerd van.

Mensen die overduidelijk geen zangtalent hebben, worden dus ook doorgelaten. “Natuurlijk worden er ook mensen doorgelaten, waarvan ik het vermoeden heb – en dat zal waarschijnlijk het format van het programma zijn – dat ze gewoon de idioten en malloten aan ons willen laten presenteren. In de hoop dat ik die reacties geef, ja.

Gordons omstreden commentaar “geef d’r een nekschot” is volgens het jurylid volle- dig uit zijn verband gerukt. “Ik zei dat tegen Eric van Tijn“, legde Gordon uit. “Hij zei: ‘Laten we die vrouw uit d’r lijden verlossen’. Die vrouw stond voor ons minutenlang te kwelen. Ze had niet door dat ze zo verschrikkelijk vals stond te zingen. Ja, het is een heel groffe opmerking. Daar ben ik me absoluut van bewust, maar als mensen echt letterlijk denken dat ik zoiets zou menen, dan kennen ze mij niet goed genoeg.

Ik hoop dat de mensen begrijpen, dat het in z’n geheel zó grappig is. Die vrouw staat daar te zingen en ze gaat maar door en gaat maar door. Ik heb echt voor het eerst in mijn leven in mijn broek geplast van het lachen. Dat heb ik nog nooit gehad. Ik kom terug en die vrouw zegt: ‘Waarom was het dan zo slecht?’ Nou, dan breek ik en krijg je dit soort taferelen. Meligheid maakt zich meester van iedereen.

Topadvocaat Bram Moszkowicz was ook te gast in de uitzending met Gordon. Hij kon zich goed vinden in het verweer van de zanger en presentator. “Mensen kennen Gordon. Mensen doen mee aan dat programma en doen soms als een randdebiel“, zei Moszkowicz. “Dan weet je dat als je daar aan mee doet, het zijn geen kinderen van twaalf jaar. Ik kijk overigens pas sinds Gordon, want ik vind het geweldig. Maar ik vind het makkelijk om dan alles bij Gordon te leggen, in het algemeen gericht.

Zelf nam Moszkowicz ook eens plaats in een jury. In het programma De Nieuwe Moszkowicz was hij op zoek naar een nieuwe topadvocaat. “Ik heb één keer bij een andere sessie tegen een mevrouw gezegd: ‘Gefeliciteerd’. Toen heb ik een stilte laten vallen. Toen dacht ze: ik ben door. En toen zei ik: ‘Met u verjaardag’. Maar dat was dan ook wel het ergste. Daar kun je wat van leren Gordon, ha ha.

De politiek bleef aan tafel bij Jeroen Pauw en Paul Witteman niet onbesproken en ook Gordon mocht zijn mening geven. Als aanhanger van de VVD werd hij gevraagd naar het wegsturen van Rita Verdonk uit de partij. “Mijn ex-vriend is natuurlijk campagnelid geweest van Rita Verdonk, waardoor ik dus wel vrij veel op de hoogte ben gehouden. Ik vind het een enorme fout dat ze deze vrouw hebben laten gaan“, zei Gordon. “Ik blijf VVD-lid, maar als Rita met een campagne komt en een partijplan die mij heel erg aanspreekt, dan zal ik op Trots op Nederland stemmen.

Gordon onderhoudt een goede relatie met Rita Verdonk, zo bleek tijdens de uitzending. De zanger vertelde: “Vlak voor de uitzending kreeg ik nog een sms van Rita: ‘Lieve Gordon, veel succes’. ‘Succes met je nekschot’, zei ze nog, ha ha.

Een nieuwe auditie-aflevering van Idols is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.
38 Reacties op “Idols-jurylid Gordon: ‘Geschrokken van alle reacties’”


 1. Tjeerd

  You love him or hate him!

 2. Patzy

  Ik vond dit een keer een goed intervieuw van Pauw en Witteman, Gordon kon gewoon rustig alles uitleggen.
  daartoe krijgt niet iedereen de kans bij P&W.
  En hij kreeg nog hulp van Bram M., die het maar geweldig vond hoe gordon met de kandidaten omgaat.

 3. bOris

  GORDON = DE VERLOEDERING VAN DE TV

 4. Daan

  Ik vond het ook allemaal wat overdreven hoor. Iedereen die bij Idols meedoet weet dat ie, al dan niet door HenkJan hetzij Gordon, helemaal de grond in kan worden geboord.

 5. mari

  @tjeerdYou love him or hate him!

 6. Anoniem

  GAAP…… beetje veel ‘nieuws’ over Gordon terwijl er eigenlijk niks nieuws over hem te vertellen valt, het is ronduit flauwekul dat hij die opmerkingen alleen geeft omdat RTL dat van hem verwacht of omdat het bij de functie van jurylid hoort. Gordon is altijd al zo geweest, het zit in z’n bloed om onbeschoft te zijn en bewijzen zijn er genoeg….

  Kenen we de 1e aflevering nog van ‘Gordon en Joling Over De Vloer’? Op die varkensboerderij? Vast wel, hij is vaak genoeg herhaald immers….Hoe Gordon die vrouw zat te beledigen over het eten wat op tafel werd gezet? Hoe hij in een andere aflevering tekeer ging tegen Lenie ’t Hart van de zeehondencreche?

  En kijk naar zijn opmerkingen in ‘Gillend Naar Huis’ hoe hij zich daar gedraagt tegenover mensen die hem te gast hebben…

  Gordon’s gedrag heeft niks met de functie van jurylid te maken en niks met wat RTL van hem verwacht… Gordon is in elk programma onbeschoft en het is ook zeker geen excuus dat je beledigingen mag rondstrooien omdat je (gut gut) 100 kandidaten op een dag ziet en dan in een melige bui raakt…. dus als ik in een belige bui raak mag ik erop los beledigen en dat moet dan ook kunnen want tja, kom op zeg, ik ben toch in een melige bui en dan mag je onbeschoft zijn…. dat vind Gordon…

  Bovendien kun je gewoon zeggen dat iemand écht niet kan zingen OF dat de toiletjuffrouw nog beter zingt…. je kunt serieus jurylid zijn of je bent onbeschoft en Gordon is het laatste, en dat heeft niks met het feit dat ie melig wordt te maken of dat ie maar liefst 100 kandidaten ziet…. niemand dwingt hem om daar te zitten en als het teveel is moet ie wat anders gaan doen, het is geen vrijbrief om dan mensen de grond in te trappen en bovendien zou Gordon net zo zijn als het maar 10 kandidaten waren of zelfs maar 2, het is zijn natuur….

 7. Mike

  Gordon is als jurylid een best leuke toevoeging aan het programma. Idols moet alleen wel oppassen dat het niet de grote Gordon-show wordt. Ik vond dat Gordon in de vorige uitzending toch wat nadrukkelijker gebracht werd. Terwijl die Borsato-man ook humor heeft en Jerney Kaagman natuurlijk geweldig is. Al met al kijk ik uit naar de tweede Idols vanavond….

 8. Anoniem

  het is wel apart als de hele jury in een deuk ligt en Jerney Kaagman daar met een stalen gezicht voor zich uit blijft kijken…. zij maakt alle parodieën op haar zó realisitisch ;)

 9. M@rk-Bred@.

  Gordon probeert met zijn zogenaamd “leuke” opmerkingen weer terug in de belangstelling te komen, maar dat lukt het dus abosluut niet. Nu ineens weer een oudjaarsprogramma met hem en daar zit nu net niemand op te wachten!
  Gordon = Getver!

 10. Anoniem

  tegen die tijd heeft Nederland en er ruim 2 maanden Idols opzitten… of het tegen die tijd een plus is voor RTL dat Gordon het oudejaarsprogramma doet, geen idee…. denk het niet…

 11. Sander

  Die hopeloze figuren moeten gewoon wegblijven bij idols, als ze niet tegen kritiek kunnen. Ik snap niet dat sommige zich voor kunnen stellen dat ze een idol kunnen worden. Maar goed ze laten niet voor niets al die hopeloze figuren zien tijdens de audities, daar draait het om.

 12. Anoniem

  Kan Idols niet gewoon wegblijven. Kansloze figuren voor de jurytafel en kansloze figuren achter de tafel.

 13. Vincent

  Dat die “Anonymous”personen niet hun naam vermelden, zegt mij genoeg. Waarschijnlijk allemaal mensen met beenlengte-verschillen.

  Ik vind Gordon een aardige aanvulling voor zowel Idols,maar ook buiten Idols de medewerking die hij aan andere programma’s verleend. Gordon is een topkerel, ontzettend aardig en symphatiek en eerlijk en oprecht. Is dat soms grof?? Jazeker, dat is soms inderdaad grof, maar dat moet best kunnen.

  Idols wordt ongetwijfeld, wanneer de live-shows starten, een denderend succes. Terecht, het blijft een aardig format, en iemand met een goede zangstem moet gewoon op deze manier een kans kunnen krijgen. Wanneer zo iemand daadwerkelijk doorbreekt als erkend zanger is dat alleen maar mooi meegenomen voor de Nederlandse muziek. Er is altijd ruimte voor een nieuwe artiest, en ongeacht uit welk programma ze komen, wanneer iemand goed kan zingen is dat gewoon terecht dat dit gebruikt wordt om geld mee te verdienen.

 14. Blizzje

  Gordon was vanavond lekker mild in Idols, goede uitzending. :)

 15. Brian

  Leuke uitzending vanavond van Idols, heb weer dubbel gelegen. Waar zijn de backstage uitzendingen te zien? Ik kan het niet terugvinden in de schema’s.

 16. Ricko

  @ Brian: Pas als de liveshows beginnen komt het backstage programma.

  Leuke uitzending vandaag, waarbij er veel doorgingen waarvan ik het niet gedacht had.
  Ik vond in deze uitzending Gordon een goeie toevoeging aan de jury.

 17. Erik

  Vond het (Idols) vanavond inderdaad een goede uitzending, (nog) beter dan vorige week. Gordon was wat milder en er zaten best goede kandidaten tussen.

  Ik las ook ergens dat Gordon tijdens de audities in z´n broek had geplast. Zal dat bij die laatste kandidaat zijn geweest die de hele jury in een uber-melige bui kreeg? :P

  @ Brian: Backstage-uitzendingen zijn vanaf december te zien, volgens mij op zondagavond, maar dat laatste weet ik niet zeker.

 18. Blizzje

  Alles op een avond Erik:

  Zaterdag 20:00 – 21:30 uur Live show RTL 4,
  Zaterdag 21:30 – 22:30 uur Backstage RTL 5,
  Zaterdag 22:30 -23:00 uur Uitslag RTL 4

 19. dannytje

  Vond ze te soft de jury leden, die laatste dikke dan ze had wel iets aan haar schildklier maar het leek net of je naar iemand keek die uit het mongolenhuis kwam en dat is dus geen idool, Jerney zei tenminste nee bravo

 20. Donkey

  Wanneer zou Van Speijk op RTL komen het komt denk ik echt
  zie ook t artikel op http://newsweb.wordpress.com , dat verklaard veel!

 21. Blizzje

  @Dannytje: maar als ze niet doorging dan had je hier alle Gordon & idols-haters aan het schreeuwen.

 22. kraan

  @dannytje, “mongolenhuis”?. Die bestaan sinds eind jaren vijftig van de vorige eeuw al niet meer hoor! De reacties op Idols zijn weer van het niveau van het programma zelf……..dom en achterhaald.

 23. Anoniem

  ik zit net te kijken naar de finale van SYWBAP… en wat triest dat SBS in deze finale van SYWBAP de halve aflevering van Sterren dansen op het Ijs laten zien, ze zijn zeker bang dat de kijkers volgend e week weg zappen ….triest SBS hoor

 24. Henk

  Wat toevallig dat vandaag die uitspraak weer uit zijn mond komt.
  Heeft denk ik niets te maken dat er idols op was. Ach ik heb toch niet gekeken heb wel iets beters te doen zoals bier drinken.

 25. Henk

  Hey de tijd die staat nog op zomertijd, Mediacourant verander dit
  maarja ik ga nu slapen

 26. Anoniem

  @Vincent

  Als jij ‘Vincent’ neerzet, in hoeverre weet ik dan meer van jou dan jij van mij als ik ‘anonymous’ post? Hoe weet ik of Vincent wel je echte naam is en dezelfde naam als bij je andere posts? Zo’n naam zegt helemaal niets en maakt een persoon beslist niet ‘betrouwbaarder’ o.i.d. ik lees hier vaak genoeg dat mensen erlkaars naam gebruiken om even een negatieve post neer te zetten en nogmaals, of er nu staat ‘anonymous’ of ‘Jan-Willem’ of ‘Zebedeus Zitvlees’, in alle gevallen weet je evenveel van de afzender, helemaal niets….

  En wanneer iemand écht goed kan zingen heeft diegene echt een flutprogramma als Idols als SYWAP niet nodig, echt talent komt er ook wel zonder commercieel wurgcontract vol verplichtingen, deze programma’s produceren ‘talent’ dat we volgend jaar bij de nieuwe serie alweer vergeten zijn of op zijn minst even stevig na moeten denken ‘wie vorig jaar ook al weer won…’

 27. Vincent

  @ Vincent: Voor hetzelfde geldt denken mensen dat jij mij bent… Met je negatieve opmerkingen heb ik daar geen trek in… Maar daar kan ik ook niks aan doen. Dus laat al die mensen die onder Anonymous posten ook lekker hun gang gaan, wil je?

 28. marijke

  Gordon gordon. BAH. Waarom een ander naar beneden halen( nee het gaat véél verder dan dat) en dat een “grap” noemen?
  Makkelijk hoor wat jij doet.
  Grappen daar moet je toch om lachen? Gordon gaat veel en veel te ver.
  Misselijkmakend noem ik het.
  Ben klaar met Gordon. Helaas zijn er nog mensen die denken dat ze boven een andere staan en dus maar mogen zeggen wat ze willen. Lach om vals zingen, als je niet kan zingen hoor je daar niet ..geef een cynische opmerking. Heerlijkkkkkkk, maar iemand zo neerzetten en naar beneden halen op grond van uiterlijk, handicap etc. GADVERDAMME.

 29. oopke

  “gefeliciteerd met uWWWWWWWWW verjaardag” met een ‘w’ dus want het is een zgn bezittelijk voornaamwoord.

 30. Marja

  Gordon, als jij maar half zo goed zou zingen als de meeste idols-kandidaten dan zou je heeeeel blij zijn. Wat ben jij een ongelooflijke hufter !!!!!!!!!! Ik geef zangles en jij kunt absoluut niet zingen. Je moet wel heel veel geluk hebben gehad dat je zo op de voorgrond bent getreden. Dat zal snel voorbij zijn nu je in de jury van Idols zit…….. Je maakt jezelf bepaald niet populair, vind je wel ?!??
  Triest, triest……… Heb je vroeger wellicht te weinig aandacht gehad??? Ik heb medelijden met jou en je ondermaatse gedrag !!!

 31. Nadine

  Hoe was het ook al weer beste stuurlui staan aan wal, donderop jo je bakt er zelf nix van over jou style en smaak valt er ook over te twisten.\Een beetje mensen beachelijk gaan zitten maken je was toch geen kleuter. En DAN dat ze slecht zingen maar dan hoef je niet zo maf te gaan zitten doen.

 32. dammitsme

  Wat geeft die arrogante zelfingenomen kwal van een Gordon het recht om bij voortduring (ondanks alle kritiek en het feit dat hij dit probeert “recht” te praten”,door te vertellen dat de “meligheid soms toeslaat) mensen te blijven kwetsen.Hij zit daar om het zangtalent of gebrek daaraan te beoordelen.Dat hij absoluut niets van de kritiek heeft geleerd,daar heeft hij eenvoudigweg de intelligentie niet voor.Toevallig bekend geworden omdat hij een goede stem heeft,geeft je nog niet het recht om grappen ten koste van mensen met handicaps te gaan maken.
  Binnenkort treedt hij bij ons in de omgeving op.De eieren liggen al te rotten………….en ik hoop voor hem dat ik mij verder kan inhouden.

 33. Nadine

  En die vincent moet helemaal zijn mel houden, want als hij zo oprecht was dat jii zegt dat hij was dat moet hij kunnen inzien dat sommige dingen beter niet gezegd kan worden en helemaal als je er niemand mee goed doet. De jury is er naar mij mening om objectief te seelcteren naar de beste kandidaten en opbouwende kritiek leveren aan de mensen die dat nodig hebben.
  Aardig en eerlijkheid hoef niet op de rug van anderen gebouwd te worden maar het kan ook enigzins met klasse met respect en door eigen normen en waarden die VINCENT en GORDEN niet hebben meegekregen. Wat je zegt Marja aandacht tekort.

 34. Danny - DM.nl

  Oh jee, is hier de vergadering van de “Club van ouwe zeiklui die nergens tegen kunnen” weer begonnen?

  Stelletje zeikerds hier zeg. Kunnen ze tegenwoordig nergens meer tegen? Kom op zeg, Gordon is gewoon hard maar dat maakt m ook zo leuk. Ik kan in ieder geval hard lachen om Gordon bij Idols, stuk leuker dan die HJ Smits.

  Fantastisch als Gordon en de andere juryleden lachen en Jerney met een behoorlijk stalen gezicht zit te kijken.

  Idols 4 is leuker dan ooit!

 35. dannytje

  gordon is top, het is uiteindelijk gewoon goed bedoeld van gordon. Die mensen zetten zich zelf heel erg voor schut en de meeste zullen dit nooit meer doen dankzij hem.

 36. Tonnie

  Hallo.
  Ook deze keer heb ik nog een keer naar idols gekeken en het is me nu echt wel duidelijk dat Gordon totaal geen respect voor andere personen heeft.
  Ik vind het verschrikkelijk om het aan te zien.Ook al zingen de mensen slecht wat vaak ook wel waar is,respectloosheid is niet te aanvaarden.
  Als Gordon zo door gaat vind ik dat er wat aan gedaan moet worden,anders denk ik dat veel mensen zullen besluiten om niet meer naar Idols te kijkken.
  Tot slot geloof me maar dat ik niet de enige ben die er zo over denkt.
  Met vriendelijke groeten,Tonnie

 37. AngeLina

  Ik vind hem geweldig! Hij is glashard en toch bloed eerlijk! :D en daar houd ik zo van: geen gezeik erom heen En vaak komt het op zo’n droge manier eruit..en dat is om te gieren! Ik moet wel zeggen..Opmerkingen over ziektes en dat soort uitspraken kan niet..Maar de rest? Toppie! Gordon krijgt een dikke 10! Gr AngeLina

 38. PP

  sorry hoor maar je wee zo lang zamer hand dat gorden
  dat soort grappen maakt dan weetje al dat je vooral
  niet moet komen maar aan de ene kant vind ik het ook niet leuk
  voor de andere mensen die uit worden gelachen ik bedoel niet iedereen is prefect anders dan was de hele wereld saai (allemaal het zelfde sijn als gorden)
  dan werd je niet uit gelachen omdat je allemaal het selfde uit siet
  GORDEN 1 TIP WWEEES VRRIENDELLIJK VOOR DE MENSEN
  DIE HUN BEST DOEN WEES NIET ZO’N KLEIN KIND DIE ZICH ALS EEN OEN GEDRAAGT OF MOETEN WE JOU OP NIEUW OPVOEDEN
  TIP VOOR DE MENSEN GA ER NAAR TOE ALS JE TEGEN GORDEN KAN ZO
  NIET DAN RAAD IK JE AAN OM NIET DAAR NAAR TOE TE GAAN ZO WEL STERKTE DAN MET JE ZELF IK HOOP DAN DAT JE HET OVERLEEFT

  KOESJES DOOR DIE ENE MARROKAANSE CHIKA DIE PURE _ MA ….
  JE WAIT IT

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.