955.000 kijkers voor So you wannabe a popstar


De kijkcijfers van zaterdag 29 september 2007 (SKO)

So you wannabe a popstar? (SBS6, 21:50) – De 52-jarige zanger Henry heeft zaterdagavond So You Wannabe A Popstar moeten verlaten. Hij nam het in de sing-off op tegen de 20-jarige Willem. ”Ik blijf optreden door het hele land”, aldus Henry in een reactie. ”De sky blijft voor mij de limit.” Vrijdagavond moest de 19-jarige Lode ook het podium verlaten: “Het laat maar weer zien dat muzikaliteit niet het gene is wat je het meest nodig hebt om succesvol te worden in So You Wannabe A Popstar.

Lode voelt zichzelf meer een winnaar, dan verliezer, zegt hij. “Ik weet van mijzelf dat ik mijn best heb gedaan en ook niet meer dan dat kon doen. De uitslag van vrijdagavond toont maar weer aan hoe het Nederlandse publiek over de muziek denkt. Geen verwijt naar alle mensen die mij wel hebben gesteund hoor. Want ik ben zeer dankbaar en gelukkig dat veel mensen mij hebben gesteund en ik hoop dat jullie dat ook allemaal blijven doen want ik ga zeker verder!” So You Wannabe A Popstar werd zaterdagavond door 955.000 kijkers (madl: 15.5%) bekeken.

De avond van de korte film (NPS, Ned2, 22:49) – De NPS bracht zaterdagavond in het kader van het Nederlands Filmfestival De avond van de korte film. Het vertoonde kortwerk is tot stand gekomen in het kader van de NPS-serie Kort!, een initiatief van de NPS met steun van de Nederlandse filmfondsen. Ieder jaar worden er uit ruim honderd inzendingen tien scenario’s geselecteerd, die vervolgens een behoorlijk budget krijgen om een korte film te realiseren. Toen het project in 2001 van start ging was het de bedoeling om dit in Nederland verwaarloosde genre weer nieuw leven in te blazen. “Korte films zijn cadeautjes voor het publiek“, aldus Marina Blok, die als eindredacteur drama bij de NPS ook de supervisie over Kort! heeft. “Het geeft de makers veel vrijheid om in kort bestek een statement te maken of op een originele manier een hele wereld neer te zetten.” De Avond van de Korte Film werd zaterdagavond door 218.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken op Nederland 2.

Junior Songfestival 2007 (AVRO, Ned3, 18:59) – De AVRO organiseert op 8 december in Ahoy’ de internationale finale van het Junior Songfestival 2007. Deze maand bracht de omroep de Nederlandse halve finales op het scherm. De uitzending van zaterdag werd door 315.000 kijkers (madl: 7.1%) bekeken. Volgend jaar vindt opnieuw het Eurovisie Songfestival plaats. Het Eurovisie Songfestival krijgt de komende editie twee halve finales. Het gastland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië hoeven niet mee te doen aan de halve finale, zij mogen direct meezingen in de finale. Alle andere deelnemers worden in de twee halve finales ingedeeld. Volgens de European Broadcasting Union moet het aangepaste selectiesysteem het evenement eerlijker maken. Details over het nieuwe systeem laten nog op zich wachten.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen