Honderd expeditieleden starten in Expeditie Robinson

Het wordt druk op het Maleisische eiland Sribuat. Van de rust op dit onbewoonde eiland blijft weinig over als de kandida- ten voor de nieuwe reeks van Expeditie Robinson worden gedropt. Dat zijn er dit keer extra veel. Maar liefst honderd expeditieleden starten aan de nieuwe serie afleveringen. Expeditie Robinson gaat vanavond van start op RTL 5, dat het realityprogramma voor het eerst uitzendt. De presentatie blijft in handen van Ernst-Paul Hasselbach en de Vlaamse Evi Hanssen.

In de eerste aflevering wordt de eerste kandidaat van de expeditie in zijn eentje achtergetalen op het eiland. Hij heeft geen idee wat de bedoeling is. Is er al een groep ergens anders bezig? Moet hij misschien een paar weken alleen zien te overleven? In zijn eentje ontdekt hij de twee grote stranden op het eiland, een mysterieuze arena en een brief met een opdracht. Het is aan hem om uit de expeditieleden die nog gaan komen vier kampverantwoordelijken te kiezen. Maar wat hij niet weet, is dat hij moet kiezen uit heel veel expeditieleden. Een boot met 99 mede-kandidaten is onderweg…

De honderd kandidaten verspreiden zich meteen over twee stranden. “Als het ene kamp de vlotten waarmee men op het eiland is gekomen inpikt, ontstaat direct het eerste conflict“, aldus een zegsvrouw van RTL 5. “Dat de groep dit keer zoveel groter is, zorgt ervoor dat velen zoekende zijn. Ze weten zich geen raad met de situatie die zo heel veel anders is dan ze verwacht hadden en willen soms direct naar huis.

Door middel van democratische bijeenkomsten proberen de kandidaten houvast te vinden en beslissingen te forceren waardoor hun verblijf duidelijker en makkelijker wordt. “Met een groot gedeelte wordt er keihard gewerkt om de opdrachten te vervullen terwijl anderen er met de pet naar gooien en liggen te luieren op het strand. Dit roept grote frustraties op waardoor de gemoederen hoog oplopen.

In dertien afleveringen is te zien hoe deze expeditie en afvalrace gaat verlopen. Uiteindelijk kan maar één kandidaat de ultieme Robinson zijn. Expeditie Robinson is vanavond om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen