Tina Nijkamp: ‘SBS 6 kan grootste zender worden’

SBS 6 houdt zich volgens programmadi- recteur Tina Nijkamp goed staande als derde televisiezender van Nederland, na Nederland 1 en RTL 4. Ze sluit niet uit dat SBS 6 ooit de best bekeken zender van het land zal zijn. “Ja, dat is zeker mogelijk, denk ik“, vertelde Tina vrijdag in De wereld draait door. “Dat zou eventueel kunnen. Als Nederland 1 bijvoorbeeld opeens minder succesvolle programma’s programmeert, daar een minder goede kijk op krijgt, dan kunnen er dingen veranderen.”

Tina Nijkamp wil SBS 6 graag als familiezender profileren en kan zich vinden in de omschrijving van ‘volkse zender’. Het huidige presentatieteam sluit volgens Tina erg goed aan bij de zender. Ze is zo erg blij met nieuwe aanwinst Henkjan Smits, maar betreurt ook nog het vertrek van Wendy van Dijk naar RTL. “Wendy had heel erg goed bij SBS 6 nog steeds gepast, maar Wendy wilde na negen jaar iets anders.

De programmadirecteur vindt niet dat Wendy te glamoreus werd voor SBS 6. “Nee, dat niet. Kijk, wat heel belangrijk is bij onze presentatoren en daar gaat het eigenlijk om, is dat zij heel blij zijn met wat ze doen. Dat ze heel happy zijn. Dat zijn ze en wij zijn nu heel erg blij met de sterren die we nu hebben zeg maar.

SBS 6 ging na de ondergang van Tien dan ook niet op jacht naar de presentatoren van die zender. “Nee, geen één. Er was geen enkele interesse. De sterren die we nu hebben, van Natasja Froger tot Cilly Dartell en Milika Peterson – dat zijn natuurlijk ook onze sterren, passsen allemaal heel goed bij de zender.

Tina heeft in haar functie bij SBS 6 verschillende programma’s de buis op geholpen. “Dat zijn verschillende programma’s geweest. Medisch Centrum is een voorbeeld, we hebben Van Rommelzolder tot Droomhuis met Marlayna Sahupala, wat heel succesvol is. Je echte leeftijd is ook een voorbeeld.

De andere gasten aan tafel kregen van presentator Matthijs van Nieuwkerk de gelegenheid om te vertellen hoe vaak ze SBS 6 kijken. “Dat is een gewetensvraag. Niet altijd“, aldus Joost Zwagerman. Marc-Marie Huijbregts: “Je kijkt natuurlijk naar allemaal een keer, ha ha. Ik vind het namelijk nooit leuk als mensen hier aan tafel zitten en die zijn van SBS en die doen daar hartstikke goed werk, om te gaan zeggen: ‘Daar kijk ik nooit naar’. Dat vind ik onaardig. Dat zou ik nooit zeggen..

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen