De bekeuring centraal in AVRO’s Op de Bon

De bekeuring staat centraal in het nieuwe programma Op de Bon, waarvan vanavond de eerste aflevering te zien is bij de AVRO op Nederland 3. Het nieuwe programma besteedt aandacht aan verkeersboetes, maar vooral ook aan wildplassen, openbare dronkenschap, vissen zonder vergunning, illegale hondenpoep en alle andere dingen die níet mogen, maar wél gebeuren. “Het is een programma vol gemengde gevoelens: recht en onrecht, humor en woede“, aldus de AVRO.

Veiligheid, herkenning en het nut en de noodzaak van de bekeuring staan volgens de AVRO centraal in het programma. Op de Bon laat ook zien wat er bij het Kantongerecht gebeurt. Van een strenge vermaning tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Verder ontmoet de kijker boze burgers, beginnende agenten en bekende Nederlanders die over hun ervaringen met boetes en bonnen vertellen. “Op de Bon is een rollercoaster ride van emoties, waarbij woede, rechtvaardigheidsgevoel, plaatsvervangende schaamte, medeleven en een gulle lach elkaar in hoog tempo afwisselen.

De presentatie van Op de Bon is in handen van Nasrdin Dchar. Dchar (1978) manifesteerde zich in 1999 voor het eerst op een podium. Hij deed mee aan de lokale musical Millenium lll. Dat beviel hem zo goed, dat hij ermee door wilde gaan. Naast zijn (inmiddels afgeronde) HBO-studie bedrijfseconomie speelde hij vanaf 2000 bij een aantal theatergezelschappen. Op dit moment speelt hij in Shakespeare’s theaterstuk King Lear van het RO Theater in Rotterdam.

Zijn eerste belangrijke rol op televisie speelde hij in Cut, de semi-realitysoap van BNN. Daarna volgden de hoofdrol in de NPS-kort film 11.59 (2004) en verscheidene rollen in films en tv-series. Het meest recent speelde hij in de korte KRO-film Mannenharem van regisseur Eddy Terstal en in de VARA-dramaserie Deadline.

Op de Bon is vanavond om 21.30 uur te zien op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen