De bekeuring centraal in AVRO’s Op de Bon

Geplaatst op wo 26 sep 2007 om 11:23

De bekeuring staat centraal in het nieuwe programma Op de Bon, waarvan vanavond de eerste aflevering te zien is bij de AVRO op Nederland 3. Het nieuwe programma besteedt aandacht aan verkeersboetes, maar vooral ook aan wildplassen, openbare dronkenschap, vissen zonder vergunning, illegale hondenpoep en alle andere dingen die níet mogen, maar wél gebeuren. “Het is een programma vol gemengde gevoelens: recht en onrecht, humor en woede“, aldus de AVRO.

Veiligheid, herkenning en het nut en de noodzaak van de bekeuring staan volgens de AVRO centraal in het programma. Op de Bon laat ook zien wat er bij het Kantongerecht gebeurt. Van een strenge vermaning tot onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Verder ontmoet de kijker boze burgers, beginnende agenten en bekende Nederlanders die over hun ervaringen met boetes en bonnen vertellen. “Op de Bon is een rollercoaster ride van emoties, waarbij woede, rechtvaardigheidsgevoel, plaatsvervangende schaamte, medeleven en een gulle lach elkaar in hoog tempo afwisselen.

De presentatie van Op de Bon is in handen van Nasrdin Dchar. Dchar (1978) manifesteerde zich in 1999 voor het eerst op een podium. Hij deed mee aan de lokale musical Millenium lll. Dat beviel hem zo goed, dat hij ermee door wilde gaan. Naast zijn (inmiddels afgeronde) HBO-studie bedrijfseconomie speelde hij vanaf 2000 bij een aantal theatergezelschappen. Op dit moment speelt hij in Shakespeare’s theaterstuk King Lear van het RO Theater in Rotterdam.

Zijn eerste belangrijke rol op televisie speelde hij in Cut, de semi-realitysoap van BNN. Daarna volgden de hoofdrol in de NPS-kort film 11.59 (2004) en verscheidene rollen in films en tv-series. Het meest recent speelde hij in de korte KRO-film Mannenharem van regisseur Eddy Terstal en in de VARA-dramaserie Deadline.

Op de Bon is vanavond om 21.30 uur te zien op Nederland 3.
2 Reacties op “De bekeuring centraal in AVRO’s Op de Bon”


  1. massink

    ik h.t.massink ik vroeg of het wat zagter kon tegen de burren voor ik op lete wert ik gestooken met een mes of een scherp voorwerp en ik hep me zelfverdedeging gedaan en ik moet 240ueros betallen en dat moest voor 5december en ik betaal niet ik ben de slagtofer maar ze houden de gene die mij stook geen boete dus als je op een nete manier vraagt kan het zagter en ze beginen met zo iets en ook nog geen nederlads kan praaten enzo een burger der nederlander geboren in nederland vind dat justieti beter en de polieti luistert maar ze woonen maar net in ons land en beginen nu al met een waapen op menssen af.

  2. massink

    ik h.t.massink ik vroeg of het wat zagter kon tegen de burren voor ik op lete wert ik gestooken met een mes of een scherp voorwerp en ik hep me zelfverdedeging gedaan en ik moet 240ueros betallen en dat moest voor 5december en ik betaal niet ik ben de slagtofer maar ze houden de gene die mij stook geen boete dus als je op een nete manier vraagt kan het zagter en ze beginen met zo iets en ook nog geen nederlads kan praaten enzo een burger der nederlander geboren in nederland vind dat justieti beter en de polieti luistert maar ze woonen maar net in ons land en beginen nu al met een waapen op menssen af.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.