Loretta en Harm presenteren Nationale Geheugentest

Loretta Schrijver en Harm Edens presenteren vanavond De Nationale Geheugentest. Het duo neemt de kijker in negentig minuten mee door een groot aantal vragen die de visuele en verbale, korte en lange termijngeheugen van de kijker toetsen. In de studio strijden zes publieksgroepen om wie het beste ge- heugen heeft. “Het heeft exact hetzelfde format als alle andere nationale testen die we kennen: de IQ-Test, de Klimaat- test. De tribunes rondom, een paar BN’ers…“, vertelt Loretta.

In het publiek strijden de boksers, de kaartspelers, de scholieren, de senioren en de toneelspelers tegen elkaar om wie het beste geheugen heeft. De bekende Nederlanders, waaronder Dick Passchier, Bert van Leeuwen, Jan de Hoop, Pernille la Lau, Maud, Gigi Ravelli en Martine van Os, strijden om een troffee.

Wie van de BN’ers het beste zal scoren, kan Loretta Schrijver niet zeggen bij TVgids.nl. “Pernille la Lau is niet te oud, niet te jong en heeft veel verschillende dingen gedaan in haar leven. Dat kan een positief effect hebben op je geheugen. Maar Gigi Ravelli en Maud en zijn jong en zijn gewend om veel teksten uit hun hoofd leren. Dick Passchier, Martine van Os, Bert van Leeuwen en Jan de Hoop hebben daarentegen weer meer levenservaring. Misschien dat dat ook meespeelt.

Loretta heeft veel vertrouwen in de score van de publieksgroep toneelspelers. “Toneelspelers hebben veel ervaring met het uit hun hoofd leren van teksten“, aldus de presentatrice. “Ik denk dat zij al allerlei geheugentrucjes kennen die zij tijdens de test kunnen toepassen. Dat zou een voordeel kunnen zijn ten opzichte van de andere groepen: de senioren, de scholieren en de boksers.

De Nationale Geheugentest is vanavond om 21.20 uur te zien op Nederland 2.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen