Danny en Jenny kijken tevreden terug op soap

De realityserie van Danny de Munk en zijn vrouw Jenny is met wekelijks ruim een miljoen kijkers een succes op Nederland 1. De AVRO zendt vanavond alweer de laatste aflevering uit. “Ik vond de serie echt leuk om te zien. Die combinatie met beelden van vroeger, die maakt het wel echt bijzonder. Het is voor ons een mooi document voor later“, vertelt Jenny. Een vervolg is volgens de vrouw van Danny niet ondenkbaar. “We zijn er nu even klaar mee, wat daarna komt, dat zien we wel.

Ze heeft geen idee waarom de serie zo goed scoort. “Mensen zeggen wel, jullie zijn zo gewóón. Maar dat vind ik een beetje een rare opmerking. Wat hadden ze dán gedacht?

Aanvankelijk zat Jenny niet te wachten op de realityserie. “Er zijn al zoveel van dit soort series op tv geweest. Ik zag het dus niet zo zitten. Daarbij ben ik altijd een beetje op de achtergrond gebleven. Maar daarna volgden nog een paar gesprekken met de Avro. Danny leek het wél wat, vanwege zijn 25-jarig artiestenjubileum afgelopen juli, en de musical die eraan zit te komen. Hij had heel sterk het idee dat hij mensen nou eens wilde laten zien wat hij nog meer heeft gedaan dan ooit Ciske de Rat.

Aanvankelijk gingen de opnamen moeizaam. De cameraploeg paste amper in het niet al te grote Purmerendse rijtjeshuis van De Munk. “Als ik in de keuken stond en ik draaide me om, liep ik tegen drie man sterk op. Dat werkte dus niet. Uiteindelijk heeft één vaste cameraman ons gevolgd. En dat ging wel goed. Er waren zelfs momenten dat ik de camera vergat, al geloofde ik van tevoren niet dat dat zou kunnen.

De reeks toont ook hoe het paar op hun tienjarige huwelijksdag in de Fata Morgana in de Efteling wordt ‘overvallen’ door dezelfde trouwambtenaar die het huwelijk sloot. “Op zo’n moment dacht ik wel, nee hè, ik ga toch niet wéér huilen voor die camera. Maar aan de andere kant, emoties laten zich niet wegdrukken. Ik ben de hele serie volkomen mezelf gebleven, dus ik dacht: laat maar gaan…

De laatste Danny en Jenny de Munk is om 21.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen