266.000 kijkers voor 3lbs


De kijkcijfers van maandag 2 juli 2007 (SKO)

3 lbs (NET5, 20:32) – De nieuwe zieken- huisserie 3 lbs is sinds maandagavond te zien als de opvolger van Grey’s Anatomy op NET 5. 3 Lbs staat voor ’three pounds’, drie pond, het gemiddelde gewicht van onze hersens. Hoofdpersonen in de dramaserie zijn twee hersenchirurgen. De geniale en schijnbaar bikkelharde dr. Doug Hanson en de net in het New Yorkse ziekenhuis aangekomen wat zachtere dr. Jonathan Seger. In Amerika werd de serie na drie aflevering gestopt.

Na drie afleveringen zette de Amerikaanse zender CBS 3 lbs abrupt stop. Het aantal kijkers liep per aflevering stevig terug. Mogelijk is dat een gevolg geweest van het feit dat de afleveringen van deze serie niet met een enorme cliffhanger eindigen, aldus de GPD-bladen. “Maar de eerste episode, Lost For Words, maakt wel nieuwsgierig naar het verdere verloop van de perikelen tussen dr. Hanson, dr. Seger en dr. Holland“, beschrijft de krant. “Aan het spel van Tucci, Feuerstein en Varma kan het niet gelegen hebben dat 3 Lbs zo voortijdig ten grave werd gedragen.” De eerste aflevering van 3 lbs werd maandag door 266.000 kijkers (madl: 4.8%) bekeken bij NET 5. Na afloop van 3 lbs ging bij RTL 4 de nieuwe serie Kidnapped, die in Amerika tevens vroegtijdig van de buis is gehaald, van start. Kidnapped trok 565.000 kijkers.

Dames in de Dop (RTL5, 21:31) – De 21-jarige Anna uit Amerstam is maandag uitgeroepen tot de winnares van het RTL 5-programma Dames in de Dop. De slotaflevering werd door 590.000 kijkers (madl: 10.4%) bekeken. In zes weken heeft zij zich het best omgetoverd tot een echte ‘lady’. Zij en de andere meiden werden bijgestaan door imagodeskundige Coco de Meyere. Coco is een vrouw die zich op allerlei soorten ‘events’ weet te gedragen. “Of dat nou is dat je bij de koningin op de thee zit of dat je op een housefeest rondloopt. Als dame ben je zo flexibel dat jij je qua kleding en gedrag kunt aanpassen aan verschillende situaties“, legt De Meyere uit in Televizier. “En dat is dus niet – zoals de deelneemsters dachten – alleen maar ikke, ikke, ikke en schijt hebben aan de hele wereld. Anderzijds moet je jezelf niet wegcijferen. Want we hebben allemaal onze eigen identiteit. Dat maakt wie jij bent. Daarom vind ik dit programma zo leuk: het gaat om die authenticiteit.

Dat zal ze leren (RTL5, 23:29) – Het realityprogramma Dat zal ze leren, waarin een groep kinderen enkele weken vertoeft in een kostschool in de stijl van de jaren vijftig, wordt sinds maandagavond herhaald door RTL 5. Na hun ontvangst, moesten de kinderen direct door naar de kapper, vertelt kandidaat Marc bij TVgids Online. “Ik zat in een rockband en had mijn haar al een jaar demonstratief niet laten knippen. Nu moest het er af en daar was ik helemaal niet blij mee. Communiceren met het thuisfront mocht vanaf dat moment alleen nog maar per post. Eén brief per week. Die brieven werden voor iedereen heel belangrijk. Je zag later écht mensen in elkaar storten als er voor hen geen post bezorgd werd.” Er waren ook leuke dingen aan het avontuur. “De muzieklessen waren super en bij gym hebben we verschrikkelijk gelachen.” Dat zal ze leren scoorde maandag 214.000 kijkers (madl: 9.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen