825.000 kijkers voor Knevel en Van den Brink


De kijkcijfers van maandag 30 april 2007 (SKO)

Knevel en Van den Brink (EO, Ned1, 22:55) – De eerste aflevering van de talk- show Knevel en Van den Brink met Hans Liberg, Annemarie Jorritsma en Bart Chabot werd maandagavond door 825.000 kijkers (madl: 21.5%) bekeken. Vorige week maandag trok de talkshow Pauw en Witteman 748.000 kijkers (madl: 21.7%) naar Nederland 1. Het stond al aan het begin van het seizoen vast dat het VARA-duo nu plaats zou moeten maken voor het EO-duo.

Andries Knevel bij de GPD: “Ik kan me voorstellen dat ze teleurgesteld zijn. Ze zijn zeer succesvol. Maar dit is altijd de afspraak geweest.” Aan het begin van het seizoen had de netcoördinator niet meer geld in kas om Pauw en Witteman langer te laten doorgaan. De EO hoest de kosten voor het praatprogramma in de late avond daarom grotendeels zelf op. Of Knevel en Van den Brink een succes wordt, hangt niet alleen af van de kijkcijfers, zegt Knevel. “Zij zijn de talk of the town geworden. Zij hebben dé gasten. Qua formule, is alles al eens bedacht. Ik denk niet dat wij de kijkcijfers van Pauw en Witteman zullen halen, maar wij willen wel onderscheidend zijn.

Koninginnedag 2007 (NOS, Ned1, 09:42) – De NOS deed maandag vanaf kwart voor tien ’s ochtends verslag van Koninginnedag op Nederland 1 en scoorde daarmee 1.554.000 kijkers (madl: 69.6%). Naar de samenvatting van Koninginnedag ’s avonds keken ongeveer een miljoen mensen. Drie kwartier later dan gepland bedankte koningin Beatrix gistermiddag de inwoners van Woudrichem en Den Bosch voor ‘alweer een onvergetelijke Koninginnedag’. “Dit was een fantastisch feest. We hebben genoten.” De familie was, prinses Máxima en de kleinkinderen uitgezonderd, voltallig aanwezig in Woudrichem en Den Bosch. De koningin zei haar schoondochter te missen. “Maar we kennen allemaal de goede reden waarom ze er niet bij is. De geboorte van Ariane, een mooi gezond meisje waar de hele familie heel blij om is.

Just the two of us (Tien, 20:31) – Edwin Evers en Berget Lewis zijn de winnaars van de eerste editie van Just the two of us. Monique Smit en Xander de Buisonjé moesten het afleggen tegen het koppel. “Zingen is zo persoonlijk, ik durfde in het begin niet zo goed. Ik ben normaalgesproken niet zo op de voorgrond. Ik ben ook niet van plan een plaat op te nemen met Berget. Zij heeft haar werk en ik het mijne“, aldus Evers in De Telegraaf. Monique Smit gaat in elk geval door in de muziek. Jurylid Cornald Maas: “Jullie waren absoluut het meest hartverwarmende duo van de hele wedstrijd. En Monique, jij hebt het. Jij mag aantonen dat de Volendam-sound meer is dan paling. Volg je beroemde broer, maar dan met pop.” De finale van Just the two of us werd maandag door 510.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken bij Tien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen