825.000 kijkers voor Knevel en Van den Brink

Geplaatst op di 01 mei 2007 om 10:07


De kijkcijfers van maandag 30 april 2007 (SKO)

Knevel en Van den Brink (EO, Ned1, 22:55) – De eerste aflevering van de talk- show Knevel en Van den Brink met Hans Liberg, Annemarie Jorritsma en Bart Chabot werd maandagavond door 825.000 kijkers (madl: 21.5%) bekeken. Vorige week maandag trok de talkshow Pauw en Witteman 748.000 kijkers (madl: 21.7%) naar Nederland 1. Het stond al aan het begin van het seizoen vast dat het VARA-duo nu plaats zou moeten maken voor het EO-duo.

Andries Knevel bij de GPD: “Ik kan me voorstellen dat ze teleurgesteld zijn. Ze zijn zeer succesvol. Maar dit is altijd de afspraak geweest.” Aan het begin van het seizoen had de netcoördinator niet meer geld in kas om Pauw en Witteman langer te laten doorgaan. De EO hoest de kosten voor het praatprogramma in de late avond daarom grotendeels zelf op. Of Knevel en Van den Brink een succes wordt, hangt niet alleen af van de kijkcijfers, zegt Knevel. “Zij zijn de talk of the town geworden. Zij hebben dé gasten. Qua formule, is alles al eens bedacht. Ik denk niet dat wij de kijkcijfers van Pauw en Witteman zullen halen, maar wij willen wel onderscheidend zijn.

Koninginnedag 2007 (NOS, Ned1, 09:42) – De NOS deed maandag vanaf kwart voor tien ’s ochtends verslag van Koninginnedag op Nederland 1 en scoorde daarmee 1.554.000 kijkers (madl: 69.6%). Naar de samenvatting van Koninginnedag ’s avonds keken ongeveer een miljoen mensen. Drie kwartier later dan gepland bedankte koningin Beatrix gistermiddag de inwoners van Woudrichem en Den Bosch voor ‘alweer een onvergetelijke Koninginnedag’. “Dit was een fantastisch feest. We hebben genoten.” De familie was, prinses Máxima en de kleinkinderen uitgezonderd, voltallig aanwezig in Woudrichem en Den Bosch. De koningin zei haar schoondochter te missen. “Maar we kennen allemaal de goede reden waarom ze er niet bij is. De geboorte van Ariane, een mooi gezond meisje waar de hele familie heel blij om is.

Just the two of us (Tien, 20:31) – Edwin Evers en Berget Lewis zijn de winnaars van de eerste editie van Just the two of us. Monique Smit en Xander de Buisonjé moesten het afleggen tegen het koppel. “Zingen is zo persoonlijk, ik durfde in het begin niet zo goed. Ik ben normaalgesproken niet zo op de voorgrond. Ik ben ook niet van plan een plaat op te nemen met Berget. Zij heeft haar werk en ik het mijne“, aldus Evers in De Telegraaf. Monique Smit gaat in elk geval door in de muziek. Jurylid Cornald Maas: “Jullie waren absoluut het meest hartverwarmende duo van de hele wedstrijd. En Monique, jij hebt het. Jij mag aantonen dat de Volendam-sound meer is dan paling. Volg je beroemde broer, maar dan met pop.” De finale van Just the two of us werd maandag door 510.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken bij Tien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
46 Reacties op “825.000 kijkers voor Knevel en Van den Brink”


 1. HIJ

  Mooie score voor Just the two of us ondanks Koninginnedag. Ik heb het zelf net zitten kijken en het was een leuke show met een terechte winnaar. Ook een hoge score voor Knevel en Van den Brink op 1. Er is toch best veel tv gekeken gisteren.

 2. ONM Tha Bomb

  Zo, hoge cijfers voor op Koninginnedag hoor! Ik had verwacht dat Koninginnedag net zo’n invloed op de kijkcijfers zou hebben als bijvoorbeeld het warme weer.

  Knevel & Van Den Brink zijn goede opvolgers van Pauw & Witteman voor zes weken. Normaal vind ik Knevel zwaar irritant, maar gisteren deed hij het gewoon goed. Leuke gasten ook, goede start voor het programma!

  Just The Two Of Us haalt hoogste score op maandagavond sinds het begin en weet – net als Kluners Uit Kenia – met de finale-aflevering de meeste kijkers te trekken.

  Nederland 1 scoort weer als een tierelier. Met programma’s die mij overigens (in ieder geval tot 23.00 uur) niet kunnen boeien.

 3. [dannyºlinkers).nl

  Nette cijfers voor Koninginnedag ondanks het weer, en ook Knevel en van den Brink scoort erg goed. Ik vond het een goede late-night talkshow, dus die gun ik wel zulke cijfers. Ook een grappig begin met Koningin Beatrix bij K&VDB. En ook een nette score voor JTTOU. Dat is weer wat anders dan die 300.000 kijkers.

 4. Belg

  Gisteren was er in VL de finale van superhond 2007 op VTM. De winnaar is Max, zijn baasje heeft de hoofdprijs gewonnen van 25.000 euro.

  De nieuwe maandagavond van VTM

  18:00 De Kotmadam
  18:30 Splash
  19:00 Het Nieuws
  19:35 Het Weer
  19:45 Sketch Up
  19:55 Familie
  20:35 Supernanny (Nieuwe afleveringen!!!)
  21:40 Zone Stad
  22:40 McLeod’s Daughters
  23:40 VTMLaat

 5. Frits

  Gisteren trokken Bea en Margriet en Piet tezamen met de door hen geworpen kinderen + aanhang weer zwaaiend, handenschuddend, koekhappend en ringstekend langs een grote uitzinnige, niet bijster intelligent ogende, menigte. Daarnaast wisten ruim 1,5 miljoen “van dit soort? op klaarlichte dag ook niets beter te doen dan zich aan de buis gekluisterd hieraan te vergapen, uiteraard op “hun? zender Ned1. Wij Nederlanders moeten weer eens leren om trots te zijn op ons landje, of niet Jan Peter en Woutert. :?

 6. Belg

  VTM KLEURT JE DAG!!!

 7. Peter

  Weet iemand vanuit welke studio Knevel en v.d. Brink wordt uitgezonden?

 8. fred

  De aflevering gisteren van Standoff is nog niet in amerika uitgezonden maar Nederland had de premiere!!!!!!!!

  Standoff scoort als een trein hier in Nederland

 9. Gerard

  vanuit de EO studio in Hilversum

 10. Anoniem

  Meneer Belg…. wat hebben wij aan informatie over VTM, als het grootste gedeelte van Nederland dit Vlaamse Commerciële TV-station niet kan ontvangen?

  Het zit in ieder geval niet standaard bij ons op de kabel! Heb het dan over de programma’s van de VRT!

 11. Chiel

  Q: Standoff scoort als een trein hier in Nederland

  Nou, nou, in de 600.000… Wat een succes! :?

  Q: VTM KLEURT JE DAG!!!
  Als we het konder ontvamgen wél…

 12. Jordy II

  Ik vond het decor uhm… tja ik hou er niet zo van, dat blauw, rood en Jan des Bouvrie lampen ertussen. Er hing wél een gezellige sfeer (die ik bij P&W vaak miste), het was net een erg interessant theekransje.
  Vanavond Georgina!

 13. Valpa

  @Chiel: vind het overigens vreemd dat er in nederland geen enkele mogelijkheid bestaat om naar de belgische commerciële zenders te kijken naast de nederlandse commreciële zenders. er is geen enkele kabelaanbieder met VTM/VT4 in het digitale pluspakket, en bij canal digitaal kun je naar de belg kijken als je een belgische smartcard hebt toch?

 14. Robin

  @ Valpa, ja en we kunnen wel allemaal duitse rotzooi krijgen, en als het er al niet is straks ook Moslim TV in plaats voor The Box ofzo ;)

 15. kraan

  Frits, ben jij nou zo dom en ik zo slim (vrij geciteerd naar Louis van G.). Je denkt volgens mij nog steeds dat de meeste mensen op dit forum jou serieus nemen.

 16. kraan

  o ja, Frits, doel jij met op die niet “bijster intelligent ogende menigte” ook die groep mensen met een verstandelijke beperking (“megolen” zoals jij ze noemt) en die (dementerende) ouderen die vooraan zaten? Zal me niks verbazen. Generaliseren en stigmatiseren is karakter-eigenschap nummero Uno van onze Fritsie.

 17. Alain

  @valpa

  Wettelijk is het niet mogelijk om in Nederland een smartcard te hebben voor de vlaamse zenders. Je moet die registreren op een belgisch adres.

  @Robin

  Duise zenders zijn altijd makkelijke qua rechten dan andere, aangezien zij synchroniseren. Dit wordt sowieso als een vorm van codering beschouwd, vandaar dat het voor hun ook mogelijk is om gewoon vrij op de satelliet uit te zenden.

 18. Chiel

  Op belgie zijn best veel programma’s die ik dan wel zou willen zien, ook series die hier al geen jaren meer worden uitgezonden… Maar helaas!

 19. wim

  fred, standoff scoort maar 692.000 kijkers dan is het toch een trein die niet hard rijd

 20. Johan

  @ Valpa

  de burger moet Europees denken, maar degenen die daar propaganda voor maken, zoals Bertelsmanns RTL, regionaliseert ondertussen de kijkers

 21. Johan

  ik heb Knevel gisteren ook gezien, ik was blij dat het EO was, dan begint Daphe Deckers tenminste niet over hoe een geboorte voelt….

  De scene van Hans Teeuwen hadden ze niet, toevallig…

 22. Craig

  Waarom staat het marktaandeel van Comedy Central er niet bij en een of andere regionale zender als AT5 wel?

  Comedy Central had een marktaandeel van 1,1 en zit op plaats 11 dus. (en kanaal 11 gezien die grote 11 in beeld :P )

 23. Mike

  Ik vond Knevel en Van den Brink een erg slechte talkshow. Wat een domper na Pauw en Witteman. Waar Pauw en Witteman voor een strakke formule kiezen, zetten Knevel en Van den Brink daar 180 graden iets anders tegenover. Gasten zonder ook maar enige serieuze aanleiding om te komen, geen inhoudeijke gesprekken en vooral keukentafelidee. Nee, dit is geen gedroomde opvolger. Ik denk dat we dat in de kijkcijfers gaan merken de komende dagen.

 24. Johan

  die talkshow kan je pas goed beoordelen als er belangrijke onderwerpen aan bod komen, gisteren was het niet meer dan een gezellig samenzijn.

 25. [dannyºlinkers).nl

  @Mike:
  “Waar Pauw en Witteman voor een strakke formule kiezen, zetten Knevel en Van den Brink daar 180 graden iets anders tegenover.”

  Denk je dat Knevel/van den Brink hetzelfde zijn al Pauw en Witteman???

 26. Spiba

  Vanavond weer lekkere lach TV met Gerard en Gorden.

 27. Carlo

  jullie missen niets hoor met VTM! De eerste commerciële zender van Vlaanderen geeft al veel van z’n pluimen verloren! VT4, is de max van een zender. Maar veel programmas zoals CSI, Prison Break, temptation island komen bij jullie ook op de buis via RTL,SBS,Tien. Al zie je op vlaamse commerciële tv-stations wel wat minder reclame.

 28. Vraagje

  Vraagje in deze tijd wordt alles gemeten in kijkcijfers, Deze cijfers worden door de SKO gemeten en uitgebracht. Kan iemand mij vertellen hoe dit werkt en hoe betrouwbaar is SKO nou eigenlijk?.

  Tegenwoordig heeft iedereen digitale televisie,dvd recorders, internet etc. Iedereen bepaalt zelf waneer ze de programma’s gaan bekijken. Wordt dit dan ook meegenomen in de SKO?

  Houdt de SKO rekening met de temperaturen? Als het mooi weer is kijken mensen toch minder tv.?

  Wie o Wie kan me een antwoord hierop geven.

 29. Simon

  @ Vraagje
  Kijk op http://www.kijkonderzoek.nl daar staat alles uitgelegd ;)

 30. Simon

  @ Dannylinkers
  Lees eens goed, dat bedoelt hij toch helemaal niet :?

 31. Alain

  Zou inderdaad fijn zijn als Comedy Central ook mee opgenomen kan worden. Ik denk en hoop dat deze zender wel wat kan groeien. Eindelijk een zender met non-stop goede (en soms wat minder goede) series. Enkel jammer dat ze pas om 10.00 beginnen. Het zou toch een ideale zender zijn voor op de vooravond.

 32. [dannyºlinkers).nl

  @Simon:
  IK lees goed. Lees jij eens goed.

 33. [dannyºlinkers).nl

  @Alain:
  Op http://www.kijkonderzoek.nl kan je bij Dagcijfers (ofzoiets) en dan Tijdvakken de cijfers van Comedy Central bekijken. Moet je wel even op 18-24.00 klikken.

 34. Chiel

  Ik hoop dat de zender vanaf volgende week in m’n gids staat, belachelijk dat Veronica Magazine gewoon een zender ‘vergeet’. Maar morgen staat ‘ie er vast in :)

 35. Joris

  Ik ben echt fan van Comedy Central, alleen ze moeten eigenlijk de hele dag uitzenden, leuk als je niks hebt te doen of ziek bent ofzo haha

 36. Chiel

  Q: Al zie je op vlaamse commerciële tv-stations wel wat minder reclame.

  Verklaar dan maar eens waarom de Bauers 35 minuten duren? :lol:

  Q: jullie missen niets hoor met VTM!

  De foute quiz met Sergio had ik toch wel graag willen zien :)

 37. carlo

  amai amai, die Sergio had veel fout. Hij geeft gelukkig vorig jaar de VRT verlaten voor VTM, wel daar past hij ook.

 38. Anoniem

  Loretta Schrijver gaat definitief naar omroep MAX.. net in boulevard.

 39. Johan B.

  HILVERSUM – Vroeger was het heel gewoon dat soms hele straten zich verzamelden rond een radiotoestel om samen te luisteren. Zondagmiddag herleefden oude tijden bij het NOS-radioprogramma ‘Langs de Lijn’, dat het zinderende einde van de voetbalcompetitie bij de luisteraar bracht.

  Pas over een maand wordt bekend hoeveel luisteraars er precies waren.
  De in Enschede geboren verslaggever Bas Ticheler zat in Rotterdam bij de wedstrijd Excelsior-AZ, waar verwacht werd dat de Alkmaarders als kampioen het speelveld zouden verlaten. ,,Mooier kon het niet “, zegt Ticheler. ,,Dit was radio zoals radio moet zijn. Er is tussen half drie, toen de wedstrijden begonnen, en half vijf niet één plaat gedraaid in de studio. We gingen van stadion naar stadion, met of zonder tussenkomst van de presentatoren in Hilversum. Dat is werkelijk ongekend en het zegt ook wel iets over de spanning waar we het als radiomensen toch van moeten hebben. Schitterend.”
  AZ verloor, tegen de verwachting in. Ticheler deed zijn werk als altijd, maar besefte het bijzondere karakter van de middag. ,,De laatste keer dat de voetbalcompetitie op doelsaldo werd beslist, was in 1991. Toen ging het tussen twee clubs, Ajax en PSV. Nu zat nieuwkomer AZ ertussen, wat het extra mooi maakte. Bovendien was er ook nog Heerenveen-Feyenoord, de strijd om de vijfde plaats.”
  Omdat het competitievoetbal achter de decoder is verdwenen, kon slechts de betalende kijker de wedstrijden live volgen, een enkeling dus. Wie niet naar internet keek of naar teletekst, luisterde naar de radio of was écht niet geïnteresseerd in voetbal. Ticheler: ,,Ik werd gebeld en kreeg smsjes van vrienden die luisterden in kroegen, op het strand, in het park, óveral. En,
  hoewel je zoiets niet over jezelf mag zeggen, ze vonden het allemaal een geweldige radiomiddag die de NOS maakte.”
  Voor het berekenen van het aantal luisteraars heeft de omroep nog even tijd nodig. De meetmethodes zullen pas over een maand helderheid geven over de aantallen. Ticheler: ,,Jammer, het zou leuk zijn om het nu te weten, maar dat er records zijn gebroken, lijkt me duidelijk.”

  Uit de TC Tubantia

 40. Johan B.

  GOUDEN KOOI SLUIT OP 1 JULI HAAR DEUREN!
  Als RTL de zender TIEN van John de Mol inlijft sluit De Gouden Kooi per 1 juli haar deuren! Het geldverslindende programma waar bijna 200 mensen achter de schermen betrokken bij zijn en dat nu dagelijks rond de 350.000 kijkers trekt, is een van de programma’s die sneuvelt bij een overname van TIEN. Of die overname er ook komt is echter nog maar de vraag.. John de Mol dreigde deze week aan de onderhandelingstafel met RTL en SBS met het opzetten van een tweede Talpa-zender als een van beide bedrijven niet snel een beslissing neemt over het inlijven van zijn zender TIEN en een daarbij behorend productiecontract voor het maken van een groot aantal programma’s.

  De Mol denkt dat zowel RTL als SBS de onderhandelingen proberen te vertragen om de prijs van zijn zender te doen kelderen. De mediamagnaat verwijt RTL ook dat zij de onderhandelingen extra onder druk te hebben gezet door een mogelijke overeenkomst tussen zijn zender en RTL te laten lekken naar het Algemeen Dagblad. Als de deal doorgaat neemt RTL de zender TIEN per 1 juli over. In het andere geval start De Mol midden augsutus zijn tweede (sport)zender.

  John de Mol persoonlijk heeft de onderhandelingen over de verkoop van zijn zender behoorlijk onder druk gezet. Is er 1 mei met of RTL of SBS geen overeenkomst dan begint De Mol een twee zender naast zijn zender TIEN. Die zender zal dan voornamelijk sport gaan uitzenden. De Mol beschikt al tijdens over de rechter van een groot aantal Europese voetbalcompetities.

  Eén maand geleden lekte uit dat John de Mol hard bezig is ‘zijn’ zender Tien te verkopen. Op dit moment zijn nog gesprekken met meerdere partijen gaande, maar RTL Nederland is het meest kansrijk. SBS Broadcasting en KPN worden ook genoemd, maar lijken niet echt in de ‘picture’ te staan. Gesprekken met SBS Broadcasting BV lijken officieel aan de orde, maar de realiteit is dat, doordat de internationale ‘moeder’ SBS Broadcasting SARL door eigenaren KKR en Permira dit jaar worden ondergebracht bij het in Duitsland gevestigde ProSiebenSat.1 Media AG, er geen rol van betekenis voor De Mol is weggelegd. Bovendien vindt SBS de te betalen prijs te hoog.

  De bottlenek bij de onderhandelingen is het door De Mol gevraagde gegarandeerde productie-afnamecontract. Met een dergelijk contract heeft RTL Nederland geen goede ervaringen. Het langdurige gegarandeerde afname-contract met Endemol leidde destijds veelvuldig tot spanningen tussen RTL en Endemol, toen John de Mol daar nog de leiding had. Te meer omdat RTL zich te zeer verbonden voelde aan de afnameplicht en minder bij bijvoorbeeld de eigen productiemaatschappij Blue Circle kon afnemen. (ZIJ Online)

 41. Robert

  Stomme Veronica, zenden ze vandaag ineens geen friends en joey uit, maar Policy Academy ###!!

  Vinden ze daar blijkbaar heel normaal, om ineens iets heel anders uit te zenden!

 42. kraan

  @johan B., dit artikel stond ook in de stentor en het geeft prima weer hoe betrokken én professioneel NOS-langs de lijn verslag deed van het spannende competitie-slot.

 43. Chiel

  Q: Stomme Veronica, zenden ze vandaag ineens geen friends en joey uit, maar Policy Academy

  Q Joey word al 4 maand herhaald – zonder dat er iemand kijkt :lol: – en Friends…. lijkt me duidelijk ;) Maar inderdaad vreemd dat ze de filmmaand HIERMEE beginnen..

 44. Anoniem

  Comedy Central is geweldig er is op dit moment alleen maar herhalingen of dating bel spel bagger behalve op Comedy Central en het word ook nog eens niet onderbroken door van die ranzige 0906 onzin. :)

 45. JM

  Goede cijfers voor Tien!
  Knevel en zijn vriendje kakken nu al in…net als het kerkbezoek in NL

 46. Simon

  Wie heeft Radio Bergeijk gezien? Zo ja, wat vonden jullie ervan?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.