Knevel en Van den Brink van start op Nederland 1

Geplaatst op ma 30 apr 2007 om 12:16

Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanavond om 23.00 uur de eerste aflevering van hun gezamenlijke talkshow Knevel en Van den Brink bij de EO op Nederland 1. Jeroen Pauw en Paul Witteman moeten wijken voor het duo en keren pas in september weer terug met hun goed scorende talkshow. “De VARA had ingeschreven voor dertig weken Pauw en Witteman. Wij hebben ingetekend op het gat in het uitzendschema“, aldus Knevel in het AD.

Een onderscheid met Pauw en Witteman, is dat het EO-duo vanuit een christelijke invalshoek zal interviewen. Ook zal de keuze van de gasten soms verschillen. “Er zijn ook mensen die juist wél bij ons willen komen, die niet bij Pauw Witteman zijn geweest. Geert Wilders bijvoorbeeld“, aldus Van den Brink.

Het duo wil vooral niet elitair zijn in de keuze van de gasten. Als Connie Breukhoven, die momenteel veel in het nieuws is omdat zij relatieproblemen zou hebben, graag haar verhaal zou willen doen in de talkshow, is ze meer dan welkom. “Dan komt ze. We zullen haar serieus benaderen, met respect. En een aantal vragen stellen, waaronder een stel kritische“, aldus Knevel. Van den Brink: “Het beeld dat er iedere week soapies bij Pauw Witteman aan tafel zaten, klopt natuurlijk ook niet. Het is ontstaan door Mariska Hulscher, die er in de eerste uitzending zat. Wij zoeken nog naar zo iemand. Ik heb even gedacht dat Connie onze Mariska zou kunnen zijn.

Tijs van den Brink weet niet of hij met Knevel de kijkcijfers van Pauw en Witteman zal evenaren. Knevel verwacht er ‘flink’ onder te zitten. Knevel: “Voorlopig gaan we zes weken onbekommerd een programma maken. Daarna gaan we nadenken over volgend jaar. Het is niet onze ambitie Pauw Witteman van de buis te krijgen. Dat zou ook onzin zijn, want ze doen het goed. Het zou mooi zijn als we het een week of acht per jaar mogen doen. Want ik wil wel graag mijn Elfde Uur blijven doen…
23 Reacties op “Knevel en Van den Brink van start op Nederland 1”


 1. mari

  komt dat vingertje weer vaak in beeld

 2. Anoniem

  @Mari: :lol:

  De vrouwelijke sidekicks zijn erg goed gekozen, voor ieder wat wils :P
  Ik ben benieuwd naar het decor en de uitstraling.

 3. Jordy II

  Aha dat was ik dus ;)

 4. Theo

  Haha ja die dames zijn niet verkeerd alhoewel Georgina Verbaan waarschijnlijk wel instructies zal krijgen om haar “harries” goed in te pakken (het blijft tenslotte EO ;) )

 5. Tjedde

  Zelfs Georgina zou goed zijn. Ik ben bang dat die dames het programma aan kijkers gaan helpen, want het duo smaak noch kraak zou het op eigen benen niet redden.

 6. Anoniem

  ik hoop tussen 100.000 en 200.000.
  Jensen maak deze talkshow kapot!!!!!!!

 7. Anoniem

  WAAROM GEEN ARTIKEL OVER HET PROGRAMMA FAT MEN CAN’T HUNT
  VANAVOND 21.30 OP RTL5

 8. Goochem

  @Anonymous
  Knevel en van den Brink vergelijken met varkentje Jensen :?
  Da’s hetzelfde als het NRC vergelijken met de telegraaf. oftewel wel IQ en geen IQ

 9. ronaldo

  600.000 kijkers voor de nieuwe talkshow en wellicht meer kijkers

 10. yossarian

  Ik wil Paul & Pauw terug.. :-(

 11. Vara lid

  Toch goed gedaan van de heren Knevel en Van den Brink! Eerlijk is eerlijk: een goede show voor een Koniginnedag met uitstekende regie en gasten! Kijk uit naar morgen….

 12. Kees

  Ik sluit me geheel aan bij de reactie van Vara lid.

 13. Robin

  Ik ook :)

  Mooi aantal kijkers ;)

 14. [dannyºlinkers).nl - 1 mei weer bereikbaar

  Knevel en van den Brink: 825.000 kijkers

 15. Edje

  Ik heb met genoegen naar Knevel en Brink gekeken. Ze waren niet overheersend aanwezig en luisterden rustig naar hun gasten. Ook meer respect voor de dames aan tafel. Een verademing na P&W die ik behoorlijk zat werd met hun snedige opmerkingen en pseudo intellectuele grappen.
  IK blijf kijken als ze zo blijven presenteren. Gezellige talkshow zo aan het eind van de dag.

 16. carlitos

  heb genoten, heel ontspannen, jammer dat hans libregs geen piano te zijner beschikking had. Thijs van de Brink, als U af een toe een vrolijk gezicht trekt dan krijgt U daarvoor echt geen bekeuring.
  Kijk vanavond weer, veel succes gewenst.
  carlitos.

 17. Marijke Coppens

  Geachte heren,

  Gisterenavond met veel plezier naar jullie programma gekeken. Ik vond het, omdat Daphne Deckers meedeed, een verfrissende verandering. Ik denk dat het een goede greep is dagelijks af te wisselen met de dames. Kijk beslist vanavond weer.

  Wel moet me van het hart dat ik me lichtelijk heb verbaasd dat de reclame voor een ander programma van Andries Knevel vandaag gewoon op de radio te horen was, diverse be4n ik uitgenodigd te kijken.

  Ik wens u de komende zes weken veel succes toe.

  Wie neemt eigenlijk de maandag uitzending van met het oog op morgen voor zijn/haar rekening. Jeroen Pauw/ Paul witteman?

  Marijke Coppens

 18. h drees

  WEER EEN KATERINE K PROGRAMMA ALSTUBLIEFT ZEG

 19. Tim

  Vond het gisteren een erg goede uitzending, ze doen zeker niet onder voor Pauw&Witteman. Blijf zeker kijken de komende uitzendingen, manier van presenteren bevalt me wel.

 20. sophie

  De heren zijn ongekend goed. Wilde eerst niet kijken, maar deed het uiteindelijk toch. Gelukkig maar. Ik kijk iedere avond uit naar de ‘Adam’s Family’. (Sorry Tijs). De gesprekken hebben meer diepgang, de onderwerpen actueler, de gasten laten veel meer van zich zien/voelen zich senang en -last but not least- de gastheren zijn buitengewoon goed op dreef. Geen gedram van Knevel en geen verongelijkt gedrag van Van den Brink. Ga zo door, gentlemen, zorg voor hoge(re) kijkcijfers en verdrijf die arrogante wipneuzen van hun plek.

 21. Thea

  Ik heb het geprobeerd maar het valt zwaar tegen. De sidekicks zijn soms als ongeleide projectielen. Afgelopen vrijdag vond ik een dramatisch dieptepunt, de show werd geleid door de side kick (lucille werner), Knevel/Vandenbrink kwamen er niet aan te pas. Het was rommelig en de gesprekken leiden tot niets.
  Bovendien is er geen discussie. Wat een gemiste kans om de Minister van Buitelandse zaken niet tegenover de moslima side kick (op maandag) te zetten. Nu een ongepaste opmerking van de side kick op dinsdag (wie is dat??), met een opmerking waarover niets werd gezegd dat ‘alle palestijnen terroristen zijn’. Knevel probeerde het wel, maar redde het niet.
  Tot slot: de surinaamse stem bij ‘het andere net’ is ongepast.
  Na al deze opmerkingen begrijpt u het wel, ik zal het nog een paar keer proberen maar ik vrees het ergste.

 22. sophie

  Thea, ik begrijp je kritiek niet. Als de presentatoren ‘er niet aan te pas komen’ dan is het gesprek juist geslaagd. Alle gasten zijn met elkaar in gesprek, omdat ze zich thuis voelen. En wat je opmerking over de uitzending van dinsdag betreft: ik denk dat je hier spoken ziet. Ik heb de aflevering teruggezien op internet, maar er zegt niemand iets onvertogens over Palestijnen en zeker Georgina Verbaan niet. Don’t overdo girl!

 23. stijn

  tsa…we zijn wel weer in meningenland nederland beland…maar goed ook ik heb er mijn mening over…of die er wat doet is niet belangrijk…maar ik heb het even gezegd…over knevel en zijn vriend van de brink…tsa ook ik kan het niet uitkijken…hoe goed ik ook mijn best doe…ik verlang naar het mandje…en misschien is dat nog wel het voordeel…dat ik vroeg in bed lig en nog even een boek lees…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.