Knevel en Van den Brink van start op Nederland 1

Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanavond om 23.00 uur de eerste aflevering van hun gezamenlijke talkshow Knevel en Van den Brink bij de EO op Nederland 1. Jeroen Pauw en Paul Witteman moeten wijken voor het duo en keren pas in september weer terug met hun goed scorende talkshow. “De VARA had ingeschreven voor dertig weken Pauw en Witteman. Wij hebben ingetekend op het gat in het uitzendschema“, aldus Knevel in het AD.

Een onderscheid met Pauw en Witteman, is dat het EO-duo vanuit een christelijke invalshoek zal interviewen. Ook zal de keuze van de gasten soms verschillen. “Er zijn ook mensen die juist wél bij ons willen komen, die niet bij Pauw Witteman zijn geweest. Geert Wilders bijvoorbeeld“, aldus Van den Brink.

Het duo wil vooral niet elitair zijn in de keuze van de gasten. Als Connie Breukhoven, die momenteel veel in het nieuws is omdat zij relatieproblemen zou hebben, graag haar verhaal zou willen doen in de talkshow, is ze meer dan welkom. “Dan komt ze. We zullen haar serieus benaderen, met respect. En een aantal vragen stellen, waaronder een stel kritische“, aldus Knevel. Van den Brink: “Het beeld dat er iedere week soapies bij Pauw Witteman aan tafel zaten, klopt natuurlijk ook niet. Het is ontstaan door Mariska Hulscher, die er in de eerste uitzending zat. Wij zoeken nog naar zo iemand. Ik heb even gedacht dat Connie onze Mariska zou kunnen zijn.

Tijs van den Brink weet niet of hij met Knevel de kijkcijfers van Pauw en Witteman zal evenaren. Knevel verwacht er ‘flink’ onder te zitten. Knevel: “Voorlopig gaan we zes weken onbekommerd een programma maken. Daarna gaan we nadenken over volgend jaar. Het is niet onze ambitie Pauw Witteman van de buis te krijgen. Dat zou ook onzin zijn, want ze doen het goed. Het zou mooi zijn als we het een week of acht per jaar mogen doen. Want ik wil wel graag mijn Elfde Uur blijven doen…

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen