‘Kassa 3 confronterend, scherp en grappig’

Vijf jonge verslaggevers gaan met ingang van dinsdag 8 mei gaan in het nieuwe VARA-programma Kassa 3 op zoek naar antwoorden op vragen die voor jonge consumenten van belang zijn. Confronterend, scherp maar ook grappig. Dat zijn de drie begrippen die eindredacteur Bert Johan van Goor gebruikt in zijn omschrijving van Kassa 3. “Het zal af en toe ook rebels zijn, maar dat neemt niet weg dat de journalistieke lat steeds hoog ligt“, laat de eindredacteur vandaag weten.

Met Kassa 3 wordt het consumentenspeerpunt van de VARA nog verder uitgebouwd, aldus een woordvoerder van de VARA. “Naast het al jaren vertrouwde en zeer succesvolle Kassa met Felix Meurders, groeide de internetsite van het programma uit tot een van de best bezochte omroepsites, werd het themakanaal ConsumentenTV opgezet en deed het VARA Radio 1- programma Radio Kassa met Felix Meurders en Simone Weimans zijn intrede. En nu volgt dus het op jongeren gerichte Kassa 3.

Bert Johan van Goor: “Ook in het leven van jonge consumenten zitten pittige valkuilen. Er zijn ontelbaar veel producten en diensten die specifiek op jongeren gericht zijn en het kan bepaald geen kwaad om die eens kritisch tegen het licht te houden.

In tegenstelling tot Kassa op de zaterdagavond op Nederland 1, wordt Kassa 3 niet vanuit een studio uitgezonden. De vijf verslaggevers filmen op locatie. “Het zijn (nog) geen bekende gezichten, maar wat betreft gedrevenheid en creativiteit hoeven ze bepaald niet onder te doen voor hun al bekende collega’s. En belangrijk is ook dat jongeren zich in hun specifieke look and feel kunnen herkennen.(Foto: Hans Peter)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen