Christelijke zender Family 7 teleurgesteld in UPC

De christelijke zender Family 7 is teleurgesteld in UPC. De kabelexploitant zal de zender vanaf 15 mei niet langer doorgeven op de kabel. UPC maakt vanaf die datum een keus voor doorgifte van het EO themakanaal: Omega tv. “Een onbe- grijpelijke beslissing“, aldus een woordvoerder. “UPC ruilt de ene christelijke zender in voor de andere. In een van oudsher christelijke natie is er dus maar ruimte voor een Nederlandstalige christelijke zender op de kabel ten opzichte van 90 general interest zenders, waarvan nota bene ook nog een groot aantal buitenlandse zenders.

Nog onbegrijpelijker is de beslissing van UPC in het licht van de positieve adviezen die Family7 krijgt van programmaraden in het land, laat de zegsman weten. “Deze raden willen de zender in het UPC- gebied zelfs analoog op de kabel hebben. Dit signaal vanuit de publieke opinie wordt volledig genegeerd door de kabelexploitant.

De christelijke familiezender Family 7 vermoedt dat zij met de komst van een groot aantal themakanalen van de publieke omroep te maken krijgt met oneerlijke concurrentie vanuit het publieke bestel. “Daar waar de publieke omroep al het voorrecht heeft van must Carry in het analoge pakket, drukt men nu ook nieuwe Nederlandse initiatieven zoals Family7 en bijvoorbeeld TV Oranje van de kabel.

Family7 startte in december 2005 met digitale uitzendingen. Na een eerste jaar van opbouw werd de programmering in 2006 uitgebreid. De zender is naar eigen zeggen druk bezig met een fase waarin de bouw van de zender voltooid moet worden. “Live uitzendingen, spraakmakende Nederlandse producties en veel nieuwe series staan op stapel. We worden nu gedwongen tijd te steken in een campagne om onze zender bij UPC op de kabel te houden, terwijl we juist alle energie wilden steken in het nieuwe seizoen“, aldus een woordvoerder van Family7.

Family7 beraadt zich over de te nemen stappen. In ieder geval zal de zender een spot op tv brengen die de kijkers oproept om mee actie te voeren.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen