RTL 4 op zoek naar hoofdrolspelers voor Fame

RTL 4 en producent van musicals Albert Verlinde gaan vanaf donderdag 8 maart op zoek naar talent voor de invulling van vier hoofdrollen voor de hitmusical Fame in het nieuwe programma De Weg Naar Fame. Voor de nieuwe Nederlandse ver- sie van de dansmusical moeten nog vier hoofdrollen worden ingevuld. Het gaat om twee vrouwelijke rollen (die van Carmen en Serena) en twee mannelijke rollen (die van Tyrone en Schlomo) waar nog gestalte aan moet worden geven.

Iedereen die denkt in het bezit te zijn van creatief zang- en danstalent mag zich vanaf vandaag via de site www.rtl.nl inschrijven voor de audities. “Er is genoeg jong talent aanwezig in Nederland. Het mooie aan dit project is dat de mensen die al jaren werkzaam zijn in de musicalwereld, maar nooit echt zijn doorgebroken, ook de kans krijgen op een hoofdrol in een grote musical. We streven naar een jonge, energieke cast die garant staat voor een eigentijdse voorstelling“, aldus Albert Verlinde. De presentator van RTL Boulevard is de producent van de musical Fame.

De Weg Naar Fame is vanaf donderdag 8 maart wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur te zien bij RTL 4. “Het volgen van een casting van een musical van het begin tot het eind is een heel interessant proces“, aldus Wim ter Laak, programmadirecteur bij RTL 4. “Bij musical gaat het naast zang ook om de danskwaliteiten en podium- uitstraling van de deelnemers. De keiharde onderlinge strijd levert een hele nieuwe spannende dimensie op en daar kijk ik nu al naar uit.

De AVRO gaat dit jaar in een televisieprogramma van producent Eyeworks ook op zoek naar een hoofdrolspeler voor een musical. Hierin worden, na een aantal audities, tien potentiële hoofdrolspeelsters geselecteerd voor de musical Evita. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle BBC-programma How do you solve a problem like Maria? (foto). Een maand geleden meldde de AVRO in De Telegraaf dat de BBC stappen zal ondernemen tegen RTL 4, mocht deze zender haar zoektocht naar musicaltalent doorzetten. “De rechten van het format liggen bij de BBC en zijn beschermd. De AVRO betaalt voor die rechten“, liet de AVRO toen weten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen