RTL 4 op zoek naar hoofdrolspelers voor Fame

Geplaatst op wo 17 jan 2007 om 15:20

RTL 4 en producent van musicals Albert Verlinde gaan vanaf donderdag 8 maart op zoek naar talent voor de invulling van vier hoofdrollen voor de hitmusical Fame in het nieuwe programma De Weg Naar Fame. Voor de nieuwe Nederlandse ver- sie van de dansmusical moeten nog vier hoofdrollen worden ingevuld. Het gaat om twee vrouwelijke rollen (die van Carmen en Serena) en twee mannelijke rollen (die van Tyrone en Schlomo) waar nog gestalte aan moet worden geven.

Iedereen die denkt in het bezit te zijn van creatief zang- en danstalent mag zich vanaf vandaag via de site www.rtl.nl inschrijven voor de audities. “Er is genoeg jong talent aanwezig in Nederland. Het mooie aan dit project is dat de mensen die al jaren werkzaam zijn in de musicalwereld, maar nooit echt zijn doorgebroken, ook de kans krijgen op een hoofdrol in een grote musical. We streven naar een jonge, energieke cast die garant staat voor een eigentijdse voorstelling“, aldus Albert Verlinde. De presentator van RTL Boulevard is de producent van de musical Fame.

De Weg Naar Fame is vanaf donderdag 8 maart wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur te zien bij RTL 4. “Het volgen van een casting van een musical van het begin tot het eind is een heel interessant proces“, aldus Wim ter Laak, programmadirecteur bij RTL 4. “Bij musical gaat het naast zang ook om de danskwaliteiten en podium- uitstraling van de deelnemers. De keiharde onderlinge strijd levert een hele nieuwe spannende dimensie op en daar kijk ik nu al naar uit.

De AVRO gaat dit jaar in een televisieprogramma van producent Eyeworks ook op zoek naar een hoofdrolspeler voor een musical. Hierin worden, na een aantal audities, tien potentiële hoofdrolspeelsters geselecteerd voor de musical Evita. Het programma is gebaseerd op het zeer succesvolle BBC-programma How do you solve a problem like Maria? (foto). Een maand geleden meldde de AVRO in De Telegraaf dat de BBC stappen zal ondernemen tegen RTL 4, mocht deze zender haar zoektocht naar musicaltalent doorzetten. “De rechten van het format liggen bij de BBC en zijn beschermd. De AVRO betaalt voor die rechten“, liet de AVRO toen weten.
25 Reacties op “RTL 4 op zoek naar hoofdrolspelers voor Fame”


 1. gerda

  toch raar dat een marktleider continu achter de feiten aanloopt en geen trendsetter is….

 2. Dayslover

  Ik denk dat ‘Fame’ beter bij de kijkers ligt van ‘Evita’.

 3. Anoniem

  wie produceert het programma voor rtl?

 4. Anoniem

  wie produceert het programma voor rtl?

 5. Leo

  Wow…
  RTL jat t gewoon van de BBC!
  Die Bart in t Hout is helemaal gek geworden. Daar gaat het zorgvuldig opgebouwde merk RTL4.

  Hij denkt zeker dat ie nog prijsvechter is bij SBS is.

  Let maar op:
  Hij richt schade aan en de adverteerder gaat dat laten voelen.

 6. René[van Gee]

  Nou een heerlijke keus tussen 2 foute programma’s. Ach dan heeft het volk ook weer wat.

 7. Chiel

  Q: RTL jat t gewoon van de BBC! Die Bart in t Hout is helemaal gek geworden. Daar gaat het zorgvuldig opgebouwde merk RTL4.

  Alsof iemand dát uitmaakt!? Mijn oma, tante en moeder zou het een rotzorg zijn!

 8. William

  Heb ik een vergelijkend format niet kortgeleden gezien bij SBS6? (Wie Wordt Tarzan? )

 9. Dayslover

  @William: SBS6 had 1 aflevering, dit gaat om een reeks

 10. Dj

  nou jah eyeworks heeft het format van doi tog ook gejat en net wat gezelliger gemaakt

 11. Jorzz

  Leuk project voor RTL4. We beginnen nu eindelijk wat te merken van de wijzigingen. Nieuwe serie klasgenoten (met Irene Moors !! ), Nieuwe spelshow, nieuw datingprogramma en dit is ook weer nieuw.
  (Carlo en Irene in de bioscopen; http://www.carloirenewebsite.nl )

 12. Jorzz

  Goedzo! Ik hoor net dat Dancing on Ice METEEN de uitslagshow uitzend voortaan op vrijdagavond! Eindelijk goede actie RTL!

 13. Jordy II

  ** Primeur: (of het een primeur is weet ik niet maar ik heb ’t in ieder geval nog niet gelezen)

  RTL7 verandert zijn voetbalprogramma op vrijdagavond in een soort Boulevardachtige show. Dat meldde een RTL-woordvoerder woensdag. Het nieuwe programma gaat Voetbal op Vrijdag heten en is vrijdag voor het eerst om 19.55 uur te zien.

  Barbara Barend blijft de presentatie verzorgen en ook Johan Derksen zit aan de desk. Verder wordt René van der Gijp vaste sidekick. Net als in RTL Boulevard komen filmpjes voorbij en kunnen de tv-gezichten daarop reageren. ,,Alle feitjes, weetjes, maar ook geruchten en roddels op en rond de velden zullen de revue passeren”, aldus de zegsman.

  Vanaf 20.30 uur schakelen de makers over naar een eredivisiewedstrijd die rechtstreeks wordt uitgezonden. Na afloop is er een korte nabeschouwing van dat duel.

 14. Michael*

  @Jorzz (post 11)

  Well Whoo-pi-di-do… -_-

  @Jorzz (post 12)

  Die ijsdansshows kon jou toch geen reet meer schelen, of is dat weer bijgedraaid? :?

 15. Jorzz

  Hoe, dus dan mag ik niet melden dat het voortaan op vrijdag uitgezonden gaat worden? :S

 16. Michael*

  @Jorzz (post 15)

  Nee, natuurlijk niet! Ga gerust je gang…
  Ik las alleen laatst dat je beide ijsshows niks kon schelen, en dat uitdrukking “Goedzo!” en “Eindelijk goede actie RTL!” bekrachten dat gene wat ik net heb zitten vertellen. :?

 17. Jorzz

  Nee, ik vind het alleen goed van RTL dat ze het eindelijk op één dag zetten, ipv over 2 dagen uitgesmeerd… dat hoeft nog niet te betekenen dat ik het opnieuw ga kijken..

 18. Frank.d.h.

  Beter. Nu x-factor ook op 1 dag en we hebben het weer zoals het hoort.
  Zeg nu eerlijk, die zaterdag staat als een huis. Laat dat schaatsen maar lekker op de vrijdag.

 19. Anoniem

  orgineel! :S

 20. simi

  je teme

 21. trees en arend

  waarom is het nu niet op de tv dan?? er staat toch 8 maart van 20.30 tot 21.30????? ik snap er niks van!! ik ben woedend!!!!!

 22. Jolyciaa

  Hooi Allemaal !!

  Ik hoop dat Marikee gaat winnen want het is mijn toneel juffrouww !!

  Nouu doei

 23. Gert

  Hoe heet dat stukje muziek dat die jongen met een groen shirt speelde op de piano? (dat was vanavond 15 maart)

 24. Gert

  Weet het al: soundtrack van Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain…

 25. ingeborg

  Van wie is de muziek waarop de dansers hun auditie doen? “Achtung” ofzo?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.