Adriaan van Dis terug op televisie

Adriaan van Dis keert in het najaar van 2007 terug op de Nederlandse televisie. De VPRO zendt zeven reisreportages uit met Adriaan van Dis die rondtrekt door landen in Zuidelijk Afrika. In de zomer van 2007 wil Van Dis rond gaan reizen door Namibië, Mozambique en Zuid- Afrika. Van Dis zal de studio achter zich laten en als belevende reiziger te zien zijn. Hij praat in het nieuwe programma met politici, schrijvers, journalisten, acti- visten en leiders uit verleden en heden.

Zij geven vanuit hun eigen perspectief en levensverhaal een beeld van de wijze waarop verschillende groepen hier samen leven of juist de confrontatie met elkaar zochten of zoeken. Van Dis gaat ook nadrukkelijk op zoek naar parallellen én contrasten met de huidige West-Europese samenlevingen, waarin de onderlinge omgang tussen verschillende etnische, religieuze en sociale groepen steeds moeizamer en problematischer lijkt te verlopen. Die problematiek komt ook aan de orde in zijn nieuwe roman De wandelaar, die deze is maand verschenen.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen