Erik de Zwart ontwikkelt nieuwe auto in ‘Prautotype’

In het nieuwe programma Prautotype, dat vanaf zaterdag 3 februari bij RTL 7 te zien is, neemt presentator Erik de Zwart de kijker mee in het ontwikkelings- en bouwtraject van een nieuw type auto van eigen bodem: Prautotype 001. Onderne- mersschap, innovatieve toepassingen, onderscheidend design, maar ook de milieuvriendelijkheid zijn de basiscriteria voor het bouwen van dit unieke model dat tijdens de komende AutoRai eind maart onthuld zal worden door De Zwart.

Het initiatief voor het programma is pas op 9 december 2006 genomen. “In ‘Prautotype’ wordt duidelijk zichtbaar wat Nederland in huis heeft op autogebied: kennis, creativiteit, milieuvriendelijk inzicht, vernieuwingsdrift en de juiste technieken, methoden en materialen“, aldus De Zwart. “Daarnaast wordt het bedrijfsleven geïnspireerd om, in dit geval samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en designer Marcel Bastiaans, producten en kennis te ontwikkelen om zo in de toekomst nog gerichter voor diverse branches te kunnen produceren en ontwerpen.

Het proces wat moet worden doorlopen om tot de uiteindelijke productie te komen, wordt in het programma uitgebreid in beeld gebracht. Prautotype is vanaf zaterdag 3 februari wekelijks tussen 18.00 en 18.30 uur te zien bij RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen