Erik de Zwart ontwikkelt nieuwe auto in ‘Prautotype’

Geplaatst op ma 29 jan 2007 om 15:17

In het nieuwe programma Prautotype, dat vanaf zaterdag 3 februari bij RTL 7 te zien is, neemt presentator Erik de Zwart de kijker mee in het ontwikkelings- en bouwtraject van een nieuw type auto van eigen bodem: Prautotype 001. Onderne- mersschap, innovatieve toepassingen, onderscheidend design, maar ook de milieuvriendelijkheid zijn de basiscriteria voor het bouwen van dit unieke model dat tijdens de komende AutoRai eind maart onthuld zal worden door De Zwart.

Het initiatief voor het programma is pas op 9 december 2006 genomen. “In ‘Prautotype’ wordt duidelijk zichtbaar wat Nederland in huis heeft op autogebied: kennis, creativiteit, milieuvriendelijk inzicht, vernieuwingsdrift en de juiste technieken, methoden en materialen“, aldus De Zwart. “Daarnaast wordt het bedrijfsleven geïnspireerd om, in dit geval samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en designer Marcel Bastiaans, producten en kennis te ontwikkelen om zo in de toekomst nog gerichter voor diverse branches te kunnen produceren en ontwerpen.

Het proces wat moet worden doorlopen om tot de uiteindelijke productie te komen, wordt in het programma uitgebreid in beeld gebracht. Prautotype is vanaf zaterdag 3 februari wekelijks tussen 18.00 en 18.30 uur te zien bij RTL 7.
4 Reacties op “Erik de Zwart ontwikkelt nieuwe auto in ‘Prautotype’”


 1. Anoniem

  Na corné klijn alweer een (ex)radio dj die op tv komt….

 2. Televisiefreaks

  Ziet er grappig uit zo’n bakkie, maar zo te zien is er weinig ruimte om extra mensen mee te vervoeren als je een avondje gaat stappen. :-)

 3. Joost

  Dit is op zich wel een heel aardig concept. Van voor naar achter het proces meemaken waarin een auto wordt gemaakt, is volgens mij wel interessant. Aan het tijdstip te zien is het óf een privéproject of een gesponsord project.. Wie helpt me uit de brand?

 4. René[van Gee]

  @Anonymous

  de Zwart was al eerder televsiepresentator en niet eens onverdienstelijk.
  Tros fomule 1, Countdown. Ja die de Zwart kon er wel iets van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.