Dolf Jansen op jacht bij de VARA

Geplaatst op ma 29 jan 2007 om 15:27

Cabaretier Dolf Jansen is vanaf komende vrijdag 2 februari vier weken lang te zien in het VARA-programma Jansen op jacht op Nederland 3. Al jarenlang begeeft Dolf Jansen zich langs vele wegen naar de Nederlandse theaters. “En iedere keer weer roepen die reizen vragen op over de plekken die hij passeert en de mensen die hij ziet vanuit de trein of nachtelijke auto. Hoogste tijd dus om eindelijk ook eens een keer op zoek te gaan naar de antwoorden“, aldus een woordvoerder.

Het resultaat van die zoektocht is te zien in Jansen op jacht. In de eerste aflevering gaat Dolf op weg naar Dronten. De vragen die zich onderweg aandienen hebben betrekking op olifanten langs de snelweg, de zoon van God, tasjesjongeren, Urk, een straatmuzikant en mediteren voor de wereldvrede in Lelystad. In zijn stand up in De Meerpaal besteedt Dolf Jansen aandacht aan deze punten.

Dolf Jansen: “Ik vertel wat ik reizend heb meegemaakt, en het zou best wel eens zo kunnen zijn dat het gaat over die olifanten, de zoon van God en het verband daartussen. Maar ook over weeralarmen en golfkarretjes, poëzie en hard grappen.
26 Reacties op “Dolf Jansen op jacht bij de VARA”


 1. Qwerty

  Kvind hem maar een kwal!

 2. TwanDS

  Niemand zit te wachten op kneusje Jansen

 3. BLURP!@# $#

  Damm wat een zielige format zeg! Dit concept is echt is voor de pulpzender van nederland (SBS)

 4. Wous

  Jullie kennen het begrip “argumenten”?
  Vind zijn shows erg goed, origineel en grappig. Laatst bij Pauw en Witteman toen hij vertelde over zn vriend die zelfmoord had gepleegd, erg ontroerend om te zien..

 5. René[van Gee]

  De man is onverstaanbaar en zo onduidelijk en dan dat gestotter. Nee Jansen moet maar doen waar hij wel goed in is en dat is lopen.

 6. Jordy II

  Zal wel weggestopt worden op ned 3 rond 23:30…
  Waarom moet je je mening onderbouwen als je hem een kwal vind? Ik vind hem een vreselijk mens en ik ben blij dat hij niet directe familie is. Eigenlijk zijn vrijwel alle cabaretiers vreselijke mensen en het minst leefbaar wat ik me zo kan bedenken.

 7. BLURP!@# $#

  Hey wous,

  Waar zijn jou argumenten? Je komt nu alleen maar met meningen net als de andere hier dus! Denk eerst even na voor dat je reageerd

  ar·gu·ment (het ~, ~en)
  1 hetgeen men stelt om op grond daarvan een conclusie te trekken, iets te betogen of te bewijzen => bewijsgrond
  2 [wisk.] hoek die de voerstraal van een punt met de nullijn maakt
  3 [wisk.] de onafhankelijk veranderlijke x bij de functie y = f(x)

  ar·gu·men·ta·tie (de ~ (v.), ~s)
  1 bewijsvoering, aanvoering van argumenten

  ar·gu·men·te·ren1 (onov.ww.)
  1 bewijsgronden aanvoeren => redeneren

  ar·gu·men·te·ren2 (ov.ww.)
  1 met argumenten staven => beargumenteren

 8. Kokstra

  @Blurp: heel kinderachtige reactie, Wous geeft gewoon argumenten waarom hij wel goed is.
  @Jordy II: Vrijdagavond 20.30

 9. Jordy II

  @Kokstra: hmm dan wordt het toch maar eens tijd voor een andere programmeur of zendercoördinator.
  Alhoewel, primetime, vrijdagavond, op ned 3 is toch wel het meest waardeloze plekje waar je met je programma gestopt kan worden.

 10. poppie

  @ jordy II
  Daarom hadden ze ook geen vertrouwen in Ranking the stars… Ik denk dat ze op groot succes hopen (tevergeefs als je het mij vraagt)

 11. Theo

  Populistisch links gratenbaaltje.
  Hersenspoelt graag mensen in opdracht van Mevrouw Halsema, en past perfect in het rijtje Youp, Freek en andere rapratelende orakels van het VARA leger, die met halve waarheden, een hoop rappe lulpraat en principes die alleen voor andere gelden snel hun linkse zakjes vullen.
  Het enige waar hij echt goed in schijnt te zijn is lange afstanden lopen.
  Van mij mag hij, liefst zover mogelijk ;)

 12. Televisiefreaks

  Ik had gehoopt dat het nieuwe programma Steengeyl van BNN prime time op de plek zou komen van Ranking the Stars op vrijdgavond. Maar de beelden in dit programma zullen vast erg schokkend zijn, aangezien ze het wegstoppen om 23.30 uur.

 13. Joost

  Dat deze man nog een podium krijgt stuit mij zeer tegen de borst. Deze man heeft het uiterlijk van een pispaal, het karakter van een strontkar en het praatje van een linkse lul. Z’n oudejaarsconference was een vieze sneer naar rechts-stemmend Nederland. Zonder humor Rita Verdonk afzeiken. Zonder humor VVD-stemmers afzeiken. Naar welk peil ben je dan gezonken? Deze man moet zo snel mogelijk van de buis.

 14. Sander

  Altijd iritant.

 15. Johan

  tja, rechtse humoristen bestaan niet

 16. Theo

  Ach de VVD lekker afzeiken is natuurlijk helemaal niet verkeerd, en Rita Verdonk is ook altijd een dankbaar slachtoffer (alhoewel het niet meer meevalt om hier orgineel te zijn of niet in herhaling te vervallen) op zich is er ook niets mis met links cabaret, ik durf zelfs te beweren dat goed cabaret ook wat links moet zijn, het moet alleen niet op propaganda gaan lijken, want dan neem je je vak als veredelde stand-up comedian zo serieus dat je in prinicipe harikiri op je bedrijfstak pleegt.

  En Johan heeft een punt, rechtse humoristen zijn zeldzaam.
  Paul van Vliet was in zijn glorie dagen een goeie, Seth Gaaikema is nog nooit leuk geweest, en van Hans Liberg straalt de rechtse ballerigheid zo af, dat ik niet eens de moeite neem om te kijken. :D
  Meer rechtse cabaretiers ken ik eigenlijk niet.

 17. Johan

  ik vind Hans Liberg, van Vliet en Gaaikema vrij neutraal.

  Het is overigens niet altijd politiek bij Lebbis en of Jansen, laatst vond ik Lebbis ijzersterk met zijn evolutie-verhaal dat we de laatste 50 jaar 50 cm gegroeid zijn.

 18. René[van Gee]

  Altijd hetzelfde met die Lebbis en Jansen. Jansen verteld iets en dan gaat die Lebbis uit zijn dak. Kunstje is zo doorzichtig en flauw. Bij hun vergeleken is die afgetobde Joep van het Hek nog een kunstenaar.

 19. De weblog van Helmond

  @Johan : Duitse humoristen ook niet ;-)

 20. Mickey

  Mediacourant laat wel op zich wachten he ;) :P

 21. Wally

  Dolf Jansen, Louis van Gaal, Patty Brard: wat een genot dat er afstandsbedieningen zijn!

 22. rochejagu

  Ik woon vele jaren in Nederland en sinds de opkomst van commerciele tv kan ik alleen concluderen dat de Nederlandse tv productie maatschappijen de luiste van de wereld zijn. Alle goede programma’s die ik op de BBC zie worden binnen 3 maanden op de Nederlandse buis in een veel zwakkere versie uitgezonden. Vaak “jatten? ze het idee en veranderen een paar details om geen rechten te hoeven betalen.
  Het Nederlandse ideeënboek heeft de grootte van een postzegel, gelijk aan de luie hersens van programmamakers. Als je hier in Nederland een paar presentatoren van gelijke vakkundigheid als Bruce Forthsyth of Terry Wogan zou hebben, dan zouden die programma’s een hogere kwaliteit hebben. Het is in de Nederlandse tv-wereld vaak een kwestie van gebrek aan talent, zodat je mensen krijgt zoals Gerard Joling en Patty Brard. Ordinair zijn is troef in Nederland. Het is toch echt ziekelijk dat zoveel energie wordt besteed aan het pronken met andermans veren. Use your own brains and be creative instead of being lazy. Voor diegene die zeggen BBC zendt ook programma’s van Nederlandse origine uit, kijk naar de kwaliteit van the national IQ test gepresenteerd door Philip scofield en Ann Robinson. Zij is grappig, heeft zelfspot en is een vakvrouw. Vergerglijk dit met Jeroen Pauw, hij is kattig tegen de gasten ,kent geen zelfspot, stottert, heeft geen humor enz, enz. kijkt konstant op zijn tekstkaarten.
  Wendy van Dijk kan ook niets vertellen zonder op een spiekkaart te kijken.
  Laten wij de stotteraars niet vergeten.
  Erwin Krol errrrrrr, errrrrrrrr, het, errrrrrr, is vandaag errrrrrrrrr, koud errrrrrrrrrr, (kijk naar bbc weermensen en vergelijk de snelheid en vloeinde manier van spreken)
  Philip Frederiks errrrrrr, errrrrrrrr, het, errrrrrr, is vandaag ,errrrrrrrrr, dinsdag errrrrrrrrrr,
  hier is het errrrrrrrr nieuws.
  Ron Brandsteder lacht om zijn eigen naam, die dancing met stars was zo een slappe versie van strictly come dancing. Geen tempo en sfeer.
  De meeste presentatoren op de Nederlandse TV zijn veel te serieus, kunnen niet improviseren. Moet je ze horen piepen als ze ooit een live show moeten presenteren…..Het is live mensen dus daarom maak ik zoveel blunders!!!!!
  Ik wil niet afsluiten zonder te zeggen dat er veel talent in Nederland aanwezig is, jammer dat het niet op TV te vinden is!!!!

 23. haha

  Jansen kan niks.
  Houdt hij het al heel erg lang mee vol. Net Jack Spijkermol. Die kan nog minder dan niets, en nog steeds met die kop op de buis. Oja, agressief zijn ze allebei wel. Anderen onterecht naar beneden trappen kunnen ze ook vreselijk goed.

 24. Anne-Louis

  Ik ben benieuwd. Hij heeft m’n opa geinterviewd. Hehe. Ik zie het al zo voor me. Voglende week vrijdag komt het op tv.

  Ik ga het zeker volgen.

 25. Jansen, Marjoleine

  Beste Dolf, Enige tijd geleden hebben we elkaar gesproken op de Zaanse Ondernemersdag. Ik zat toen in het niet-zaankanters panel en kom uit Rotterdam. Vanvond , 16 febr. heb ik op TV je programma gezien ‘Jansen op jacht’ over Rotterdam: GEWELDIG, typisch rotterdams en gaaf om te zien dat je zulke uitzonderlijke kanten van deze mooie stad weet neer te zetten. Ook ik kom wel eens aan het einde van de wereld, de maasvlakte voor mijn werk, heel bijzonder gebied!
  Graag had ik bij die opname geweest! Mocht je nog een vergelijkbaar optreden in Rotterdam hebben: als het goed is heb je mijn visitekaartje nog…Laat het me weten. Groeten, Marjoleine uit Rotterdam, (trots op mijn stad!)

 26. tiny chaudron

  Hoi Dolf
  heb gisteren je laatsta programma op jacht gezien .vind het heel jammer dat het gestopt is. was geweldig.mijn complimenten

  vriendelijke groet tiny /.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.