2,7 miljoen kijkers voor Spoorloos


De kijkcijfers van maandag 29 januari 2007 (SKO)

Spoorloos (KRO, Ned1, 21:14) – Het is Spoorloos gelukt in China de biologische ouders te vinden van vondeling Eline. “Ter vergelijking: we hebben in dertien jaar tijd drie oproepen uitgezonden van kinderen die in Nederland te vondeling zijn gelegd en hebben daar geen enkele reactie op gekregen“, aldus eindredacteur Paul Vertegaal. De opmerkelijke speurtocht in China werd maandagavond uitgezonden. De uitzending van Spoorloos werd door 2.705.000 kijkers (madl: 37.0%) bekeken.

De nu 10-jarige Eline vroeg haar Nederlandse adoptieouders de afgelopen jaren regelmatig naar haar herkomst. Een Chinese kennis van het paar besloot te helpen en plaatste een oproep op een Chinees televisiestation. Uiteindelijk kwam een Chinees boerenechtpaar op het spoor dat claimde dat Eline hun dochter was. Vertegaal in het AD: “Die wilden niets liever dan hun dochter nog eens zien. Ze legden haar destijds te vondeling, omdat ze al twee kinderen hadden en hun een forse boete boven het hoofd hing omdat er nog een kind kwam.” Dat was het moment dat de Nederlandse ouders Spoorloos inschakelden. “Ze wilden weten of wij ervaring hadden met dergelijke zaken. Wij wilden er graag aandacht aan besteden, want een aflevering van China stond al langer op ons verlanglijstje“, vertelt Vertegaal.

Shark (RTL4, 21:27) – James Woods speelt Sebastian Stark in de misdaadserie Shark op RTL 4. “Ik heb me nooit eerder de ster van een show gevoeld, maar ik moet erkennen dat het een kick geeft om te weten dat zonder jou de zaak niet draait. En ‘Shark’ is natuurlijk de coolste bijnaam die aan je kan blijven plakken“, aldus Woods in het blad Variety via Tros Kompas. “Ik heb voor Stark goed gekeken naar Hugh Laurie in House. Het is heel interessant te zien hoe één personage, dat niet eens buitengewoon sympathiek is, de dynamiek bepaalt. Stark is wel veel energieker dan dr. House. Ik wil hem laten overrompelen, ik wil dat hij overkomt als een ouwe ADHD’er, een echte rat van een vent. Een van zijn geestigste kantjes vind ik zijn ijdelheid: hij is zo rijk dat hij een rechtszaal in zijn huis heeft laten bouwen. Maar als vader is hij net zo min intimiderend als een kussengevecht in pyjama. Dat steekt hem. Het is de enige plek in zijn leven waar hij niet kan winnen.” Shark wordt sinds een week herhaald door RTL 4. De serie scoorde maandag 659.000 kijkers (madl: 9.2%).

Kluners uit Kenia (Tien, 20:31) – De Kluners uit Kenia verschijnen vandaag aan de start van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Nu zeven weken lang volgen gemiddeld 300.000 kijkers bij Tien de vorderingen van de vier Keniaanse doorzetters op gladde ijzers. Ze leerden schaatsen van Bart Veldkamp en zijn vader Hans. “De jongens zijn fit en blessurevrij. De laatste trainingen in De Uithof zijn goed gegaan en in Zweden hebben ze schaatstochten van 110 en 125 kilometer volbracht. Als de omstandigheden op de Weissensee goed zijn, dan moeten we een eind kunnen komen”, zegt Bart in de GPD-bladen. Hij is onder de indruk. “Ze hebben keihard getraind, elke dag zes tot acht uur, waarvan de helft op de schaats. Ik had nooit gedacht dat ze zo goed zouden leren schaatsen. Dat is te danken aan hun instelling. Nooit klaagden ze over saaie oefeningen die ze tot in den treure moesten doen om maar recht en dus ontspannen op de schaats te kunnen staan. Toen we in een prachtig Zweeds landschap een tocht op natuurijs maakten van 125 kilometer in zes uur was ik echt trots op wat we bereikt hadden. Ze kunnen tempo rijden.” Kluners uit Kenia werd gisteren door 325.000 kijkers (madl: 4.5%). Later op de avond trok het veelbesproken programma Anatomie voor beginners 201.000 kijkers.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen