TMF biedt excuses aan voor vuurwerk tijdens begrafenis

Geplaatst op vr 29 dec 2006 om 12:05Muziekzender TMF biedt op zijn website excuses aan voor het afsteken van vuurwerk in Staphorst, op hetzelfde moment dat er iets verderop een begrafenis plaatsvond. Met vier honderdduizendklappers op het marktplein in Staphorst, volgens TMF het saaiste dorp van Nederland, lanceerden Ali B en Yes-R woensdag de gloednieuwe radiozender TMF Radio. Enkele honderden meters verder werd op dat moment een 19-jarige jongen begraven. TMF was hier naar eigen zeggen niet van op de hoogte.

Was TMF dat wel geweest dan hadden wij, vanzelfsprekend uit respect voor de overledene en zijn nabestaanden, de lancering niet plaats laten vinden op de desbetreffende locatie“, laat TMF op zijn website weten. “Onze welgemeende excuses gaan uit naar de nabestaanden. TMF wenst de familie, vrienden en kennissen van de overledene veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.


39 Reacties op “TMF biedt excuses aan voor vuurwerk tijdens begrafenis”


 1. René [van Gee]

  Lullig hoor als er iemand overlijdt, maar voor de rest van de wereld gaat het leven door. Het hoort erbij, dus zijn de excuses overbodig wat mij betreft

 2. rent

  Mee eens. Ware het niet dat het hier om een dorp als Staphorst gaat, waar het net even anders werkt dan in de rest van Nederland.

  Aan de andere kant, als ik mijn zoon zou begraven en 200 meter verder is een pipo als Ali B een 100.000 klapper aan het afsteken zou ik dat vuurwerk ook door zijn strot willen proppen eigenlijk…

 3. Johan

  Het spijt ze toch helemaal niet, TMF is onderdeel van Viacom, hun core-business is asociaal/zwaar geweldadig gedrag. Ze worden zwaar ondersteund door de NRA (de belangevereniging voor wapenleveranciers).
  Als zanger moet je eerst iemand doodgeschoten hebben, anders ben je voor die zenders niet interessant genoeg.

 4. Martijnjdd

  Op de site van GPD-bladen staan reacties van lezers, waarvan een deel wenst dat Ali B “weer oprot naar z’n eigen land”. Eén snuggere goochem schrijft “Dit soort praktijken tolereren wij niet in Nederland”.
  Nee, gelijk het land uit sodemieteren is een schappelijke oplossing?! :(

 5. Krypto

  Ik vraag me trouwens wél af of TMF desbetreffende familie op een persoonlijk manier haar excuses heeft aangeboden. Een bericht/excuus plaatsen op je website vind ik namelijk niet echt een persoonlijke manier.

 6. Mike

  Ongelukkig voorval. Maarja, Staphorst… Die gekken mogen met oudejaar niet eens vuurwerk afsteken omdat het dan zondag is, een verzoek van de gemeente. Die mensen moet je gewoon een beetje met rust laten, leven nog in de prehistorie.

 7. Krypto

  @Mike
  Wanneer laat jij mensen eigenlijk in hun waarde?

 8. Marcel

  @Mike, en dan noem jij het direct gekken… die mensen willen niet eens vuurwerk afsteken! Dat is pas eigen waarde hebben!

 9. René [van Gee]

  @rent

  Een dorp kan zich anno 2006 niet meer een uitzondering zijn op basis van principes uit het jaar kruik. Je maakt deel uit van de Nederlandse samenleving en als je dat niet wil heb je pech. tenslotte verwachten we dat ook van Nieuwe Nederlanders en mensen die andere religies aanhangen.

  Het is wel mooi geweest met dat hypocriete gedoe. Nu maar eens normaal gaan doen. als je je geloof wil belijden, prima, maar zonder de nederlandse gemeenschap daarmee lastig te vallen.

 10. Babs

  JA/NEE. Ik geloof niet dat hier opzet in het spel is en dat TMF op de hoogte was van die begravenis maar het sloeg in de 1e plaats al nergens op om daar (illegaal wel te verstaan) vuurwerk af te steken. Het hele idee was natuurlijk al om te shockeren/forceren. Mooie prent in NRC Next van een brandend Nederland. Het voelt hier (dit is heel persoonlijk natuurlijk) op het moment niet goed, alles en iedereen (ik ben hier zelf ook 100% schuldig aan) is opgefokt, geirriteerd en agressief. En het zijn toch ook dit soort lompe acties die we eens een jaartje achterwege zouden moeten laten om rustig stoom te kunnen blazen.

 11. [dannyºlinkers).nl - Gezellig 2007!

  @Mike:
  Wat wil je ook met een gemeente waar die SGP het grootste is!

 12. Bas v.d Kimme

  O.K had nooit mogen gebeuren en het was ook wel wat slimmer
  geweest als TMF even van tevoren in de krant had gekeken of er
  op deze dag geen bijzonderheden waren.

 13. Johan

  Staphorst wordt nu aangevallen op hun geloof, maar de reden dat er met poud en nieuwe vuurwerk wordt afgestoken is het verjagen van boze geesten, over achterlijk gesproken…

 14. Robert

  Volgens mij was het vuurwerk afsteken in Staphorst (of all places) sowieso al provocerend; dit is nog een beetje extra publiciteit voor TMF.
  Ik geloof er dan ook geen moer van dat ze er spijt van hebben…

 15. Anoniem

  Als de mensen in Staphorst zondagsrust willen en geen vuurwerk willen, laat ze dan met rust. Je moet ook een beetje respect hebben, of was dat niet waarvoor Ali B altijd zat te schreeuwen? RESPECT?!

 16. René [van Gee]

  @Anonymous

  Ze deden het toch ook niet op zondag? Wat een flauwkul.

 17. Robert

  Overigens heeft de Gemeente Staphorst aangifte gedaan tegen Ali B. en TMF.

 18. RobbieBoy

  Krypto. Ik denk niet dat ze hun excuses aan de familie hoeven door te geven, omdat er door een andere gebruiker van web-log (die zelf op die begravenis was) wist te vertellen dat ze niks hadden gehoord van het vuurwerk omdat die begravenis later was. Als dat zo is, dan maakt Staphorst misbruik van die begravenis van die jongen om hun geloof weer in het nieuws te brengen…

 19. Nick

  Ali B word vervolgd door het OM. En de kosten van het opruimen van de resten van het vuurwerk komen bij TMF te liggen.

 20. René [van Gee]

  @Nick

  Ik denk dat het OM wel uitkijkt om Ali B. te vervolgen. Diegene die Ali B. een procesverbaal hadden moeten geven stonden erbij en keken ernaar.

  Nee hier komt verder niets van dan een verbolgen dominee en wat verontruste gelovigen. het niet gekker worden ook met die gelovigen onder elkaar.

 21. Nick

  @ René

  Staat op http://www.rtlnieuws.nl

 22. [dannyºlinkers).nl - Gezellig 2007!

  Trouwens vind ik het onzin om te zeggen tegen de inwoners van die plaatst: Nee, jullie gaan GEEN vuurwerk afsteken omdat het op een zondag is.
  Ik heb nog nooit zo’n domme gemeente gezien, als je weet dat de meeste mensen (80-90% zeker in zo’n plaats) vuurwerk afsteken op MAANDAG 1 JANUARI 2007 OM 00.00 !

 23. René [van Gee]

  @Nick

  Ja ik geloof je wel, maar ik denk dat het met een sisser(?) afloopt omdat justitie geen zaak heeft.
  Overigens kijk ik steeds minder op die nieuwssites omdat je door een berg reclame moet voor je bij het uiteindelijke niews komt.

 24. Nick

  Daar heb je geleik in soms erg irritant als je een bericht aan het lezen bent en dat er opeens een reclameblok verschijnt.

 25. Krypto

  heeft iemand hier ooit wel eens van het woord respect gehoord?

 26. Jeroen1

  Ik geloof dat niet iedereen begrijpt dat in heel Nederland het afsteken van vuurwerk buiten oud- en nieuw verboden is, of er nou een begrafenis is of niet. Dus René, het gaat in dit geval niet om de vraag of Staphorst zich aan moet passen aan de Nederlandse middelmaat, maar om de vraag of TMF zich moet voegen naar de Nederlandse wet. Zelf ben ik van mening dat TMF en Ali B niet boven de Nederlandse wet verheven zijn. Zielig eigenlijk, een beetje stoer gaan lopen doen in Staphorst.

 27. Theo

  Het besluit om geen vuurwerk af te steken op zondag in Staphorst is gewoon democratisch genomen.
  Iedereen die hier dus zwaar commentaar heeft op het “zwarte kousen kerkdorp Staphorst” is in principe een anti-democraat.

  Een beetje meer respect voor ons democratisch stelsel zou wel op z’n plaats zijn.
  De meerderheid heeft het voor het zeggen in Nederland en de meerderheid van Staphorst wil geen vuurwerk.

  Of mensen die WEL vuurwerk afsteken ook meteen een stuk intelligenter zijn kunnen we nog wel eens een andere discussie over op zetten. :D
  Maar ik heb bij voorbaat zo m’n vraagtekens. ;)

  En over de rol van Ali B.
  Is dat niet de voorvechter van Moslimtolerantie, en respect??
  Waarom dan zo’n disrespect voor anderen en hun (Christelijke) overtuiging??
  Ali B is een vervelend over het paard getilt hypocriet mannetje die zijn bekje alleen vol heeft over respect als het hem uitkomt.
  Ik heb een schijthekel aan zulk soort types. :?

 28. René(van Gee)

  TMF heft zich niet aan de wet gehouden. Diegen die hem hadden moeten handhaven deden het niet, dus heeft het OM geen zaak.

  Het vuurwerk werd niet afgestoken op zondag, de dag waarover democratisch werd besloten dat er geen vuurwerk afgestoken zou worden.

  Kortom er is eigenlijk niets meer en minder aan de gang, daan kwaaijongenstreek als spelen met vuurwer buiten de wettelijk vastgestelde tijden om. Ach we zijn allemaal jong geweest moet moet je maar denken.

  En nee Jeroen1 het ging helemaal niet om het feit dat Staphorst zich moeten aanpassen, wals het een normale Nederlandse gemeente is dan hoeft dat ook niet.:lol:

 29. Theo

  Natuurlijk was dit geen kwajongensstreek Rene.
  De hele opzet van TMF was natuurlijk om even flink te provoceren en de zwaar Christelijke inwoners van Staphorst af te schilderen als half debiele burgers, het kweekt haat en zet mensen tegen elkaar op.

  Nogmaal als ze tijdens de ramadam met 100 man voor een moskee zouden gaan staan bier drinkend en varkensvlees etend en dat ook nog op de radio uit zouden zenden, zou het land te klein zijn en de moslimgemeenschap zich (terecht) zwaar geschoffeerd voelen.
  Als het over Christenen gaat in dit land is blijkbaar elke provocatie een geintje of een kwajongensstreek.

  Haat zaaien deugd niet, en dat is wat dit soort akties doen.

 30. René(van Gee)

  @Theo

  Even hoor, want het onderwerp is zo belangrijk echt niet.

  Er is geen enkel geloof dat een ander geloof respecteert. Kortweg de bron van alle ellende op de wereld is geloof en politiek.

  Nu halen de TMF ers een geintje uit en jat ze doen iets wat niet mag en toevallig is Ali B. erbij nou nou en dan staat iedereen op zijn achterste benen.

  Wat je ook van B mag vinden(ik heb helemaal niets met B.) hij heeft in iedergeval laten zien dat er ook gelovigen zijn met humor. Daar zouden die gasten daar in Staphorst een voorbeeld aan moeten nemen.

  Maar ja die knijpen de kat liever in het donker en verpesten hele mensenleven in naam van God, mijnheer de dominee en de kerk.

  Zo nu ben ik wel klaar met dit non-onderwerp waar al veel te veel aandacht aan is besteed.

 31. Theo

  Dat alle gelovigen de katjes in het donker knijpen is een stereotype waar je erg mee op moet passen Rene.
  Dat zit niet ver af van het idee dat elke Jood een oplichter is, en elke homo een pervert.

  Heel erg gevaarlijk zulke standpunten van (naar ik hoop) een verstandig iemand.

  En verder hebben Christenen helemaal geen problemen met humor volgens mij, ik ken nog wel andere godsdiensten die iets anders reageren op een flauwe cartoon in een buitenlandse krant.

  Laat dat nou net de godsdienst van meneer Ali B. zijn.

  Als we het over humor en incasseringsvermogen gaan hebben, heeft hij dus nog veel te doen onder zijn eigen geloofsgenoten.
  Dan kan hij ondertussen andere godsdiensten het beetje respect geven waar hij altijd zelf zijn mond zo van vol heeft.

 32. René(van Gee)

  @Theo

  Als die mensen (gelovigen) iets vinden van mijn mening dan laten ze mij dat maar fijn voor de rechter uitleggen hoor. Ik zit daar niet zo mee. Gelukkig ben ik erg nuchter in dat soort dingen.

 33. RT

  Laat TMF opgeheven worden, domme kindermuziekzender!

 34. Jantje

  Update: Ali B laat weten dat er helemaal geen begravenis een paar honder meter verder in Staphorst was. Hij had gebeld met de moeder van de overleden moeder, om zijn excuses aan te bieden.

  Ali B word overigens door de politie vervolgt wegens het afsteken van (illegaal) vuurwerk. Ali B ging er vanuit dat TMF een vergunning had voor het afsteken van het vuurwerk.

 35. Wouter

  Vreemd dat de politie hen gaat vervolgen, aangezien de politie er tijdens die stunt meerdere keren langs is gereden, en ze niets hebben gedaan.
  Overigens is het niet waar dat je in Staphorst geen vuurwerk af mag steken zondag. Het mag best, alleen hadden ze wel liever dat mensen het op zaterdag deden, ivm de zondagsrust. Maar mensen die het toch gewoon op zondag willen afsteken mogen ook hier gewoon hun gang gaan.

 36. GOD

  Ter info:
  Onder het toeziend oog van een aantal jonge dorpelingen werd het vuurwerk aangestoken door Ali B. Volgens burgemeester Alssema werd op dat moment ook een uitvaartdienst gehouden die door het vuurwerk ernstig verstoord zou zijn. ,,Dat blijkt dus helemaal niet te kloppen. Ik heb met de moeder gesproken van de verongelukte jongen en zij vertelde mij dat om twaalf uur de uitvaartdienst plaatsvond in Meppel en niet in Staphorst. Pas om een uur of twee waren ze op de begraafplaats in Staphorst. Toen zat ik al lang weer in Almere”, aldus Ali B.

  “Zonde van het geld”

  Ook de supermarktcollega’s van de overleden jongen Koenraad van der Klaauw bevestigen het verhaal dat de begrafenis niet is verstoord door het vuurwerk. Dat Ali B. door justitie vervolgd gaat worden voor het illegaal afsteken van vuurwerk, komt voor hem als een onaangename verrassing. ,,Ik wist dus niet dat het niet mocht. Ik ging er van uit dat TMF een vergunning had aangevraagd om dit te mogen doen op zo’n plein. Ik houd helemaal niet van vuurwerk en steek het zelf ook nooit af. Ik vind het echt zonde van het geld. TMF heeft in ieder geval toegezegd de volledige verantwoordelijk op zich te nemen”, aldus Ali

 37. Craig

  Hoe bedoel je PR stunt…

 38. Altere

  TMF zat gewoon fout, geen vergunning aangevraagd (hoezo een blunder van de UP?). Zij waren helemaal niet uit om te provoceren, gewoon ouderwets loltrappen. Je moet het zien als “belletje lellen”, alleen op het verkeerde moment …

 39. Krypto

  waarom deed TMF die actie eigenlijk niet vlak voor een moskee?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.