Winkelwagen centraal in nieuwe NCRV-serie

In de nieuwe NCRV-serie De winkelwagen kijkt Frans Bromet mee in de winkelwagentjes van klanten in de supermarkt. Dat meldt een woordvoerder van de NCRV. Bromet zoekt uit wat de dagelijkse boodschappen eigenlijk over mensen zeggen. Strategisch geplaatst bij de kassa’s kijkt hij over de schouders van de caissières mee naar de boodschappen die over de rolband van de kassa gaan. En hij gaat mee naar huis om de bijzondere verhalen achter de boodschappen op te tekenen. De Winkelwagen is vanaf 3 januari te zien op Nederland 2.

In de eerste twee afleveringen maakt de kijker onder meer kennis met de Surinaamse hindoe’s Dwar en Madhu uit Amsterdam-Noord. In hun kar hebben ze verschillende diepvriesproducten. Thuis hebben ze een altaar voor hindoegoden, dat een groot deel van hun woonkamer in beslag neemt. De Hindoegoden zijn vegetarisch, en dus blijven de ingekochte vleesproducten in de keuken. De ras-Amsterdammers Trees en Dries hebben geen haast bij de kassa. Dries zit in een rolstoel en heeft een herseninfarct gehad waardoor hij niet meer kan praten. Elke dag gaan Trees en Dries naar de supermarkt en koopt Trees lekkere dingetjes om hem te verwennen.

In Heemstede ontmoet Bromet bouwvakker Justin. Justin heeft ADHD en is daarom sloper geworden. In de supermarkt koopt hij de laatste editie van Playboy en een pak Dubbelfris. Samen met zijn baas Kees mag hij in zijn pauze graag de Playboy lezen.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen