Restaurant Makeover van start bij NET 5

In het nieuwe metamorfoseprogramma Restaurant makeover, waarvan vanavond om 21.25 uur de eerste aflevering te zien is bij NET 5, gaat Mister Kitchen, ofwel het culinaire duo Daan Fader en Maarten Hoekstra, de uitdaging aan met zichzelf en met elkaar. Samen met een stylist moeten zij met een klein budget slechtlopende restaurants omtoveren tot een zeer goedlopende zaak. Alles wordt vernieuwd, van de inrichting tot de menukaart.

De kosten van de verbouwing worden eerlijk verdeeld: de eigenaren leggen een eigen bedrag in en het programma verdubbelt dit. De presentatie is in handen van Erik van der Hoff. “We waren al lange tijd met televisieplannen bezig“, vertelt Maarten Hoekstra bij TVgids Online. “Regelmatig werden we gevraagd om in een programma te komen koken, maar in een studio voelen Daan en ik ons niet thuis. Veel te saai, wij staan veel liever in een keuken en doen ons eigen ding. Restaurant Makeover is voor ons dus een prima programma, omdat we ons culinaire ei in de restaurants kwijt kunnen.

Collega Daan Faber vindt het niet erg dat ze een relatief kleine rol hebben in het programma. “Een eigen programma komt er echt nog wel, maar ook dit is erg leuk. Het gaat om de makeover en dus staat de verbouwing van het restaurant centraal. Anders dan in bijvoorbeeld Herman Helpt, waarin chefkok Herman den Blijker zelf in het middelpunt staat“, vertelt Daan Faber. Een ander verschil is dat wij nooit direct de kaart zullen afzeiken. Vaak is die best in orde en is een klein aantal veranderingen al genoeg om er iets spectaculairs van te maken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen