VPRO start opnamen nieuwe reeks De Daltons

De VPRO is deze maand begonnen met de opnamen voor een nieuwe reeks van de succesvolle jeugdserie De Daltons. De Daltons, 7 jaar later is een vervolg op de VPRO jeugdserie uit 1999 waarin de toen zevenjarige Tim, samen met zijn broers, de wereld en het leven ontdekte. De Daltons won vele (inter)nationale prijzen, zoals de Prix Jeunesse en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

In deze nieuwe serie is Tim inmiddels veertien jaar en zit midden in de puberteit, net als zijn zestienjarige broer Jelle en oudste broer Erik die nu bijna achttien jaar is. Opnieuw valt er een nieuwe wereld te ontdekken. Alleen is het leven nu een stuk minder makkelijk dan zeven jaar geleden. Het gezin moet verhuizen uit de Daltonstraat en Tim heeft last van hormonen, school en een lichaam dat niet altijd meewerkt. Met enige afgunst kijkt hij zo nu en dan naar zijn jongste broertje Daan, die met zijn zeven jaar net zo oud is als Tim destijds in de eerste reeks was.

Alle rollen worden gespeeld door dezelfde acteurs als uit de eerste reeks, die net als hun alter-ego’s zelf zeven jaar ouder zijn geworden. Het scenario is weer geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die nu de herinneringen aan zijn eigen puberteit als uitgangspunt heeft genomen. Rita Horst tekent weer voor de regie en werkt grotendeels met hetzelfde team als zeven jaar geleden. De Daltons is in het najaar van 2008 te zien bij Villa Achterwerk.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen