Laatste stemkans RadioRing

Geplaatst op do 21 sep 2006 om 13:24

De stemming voor de RadioRing, de eerste publieksprijzen voor de radio, verloopt volgens een woordvoerder van de AVRO ‘bijzonder succesvol’. Op dinsdag 26 september om 12 uur ’s middags sluiten de stembussen voor ronde één van de Gouden RadioRing, de radiopublieksprijs georganiseerd door Televizier en de AVRO. De finale vindt op dezelfde dag plaats als de Gouden Televizier-Ring uitreiking. Net als bij de Gouden Televizier-Ring zijn er bij de RadioRing twee stemronden.

Na de eerste stemronde blijven er drie genomineerden per categorie over. De Gouden RadioRing kent vier categorieën. Het Gouden Radio-Oortje wordt uitgereikt aan het beste radio-evenement van het afgelopen jaar, De Zilveren RadioSterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en -presentator en De Gouden RadioRing wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma.

De verkiezing van ronde 1 verloopt uitsluitend via de internetsite www.televizier.nl. De finalisten van de vier publieksprijzen worden op dinsdag 3 oktober ’s ochtends bij Edwin Evers op Radio 538 bekend gemaakt. In Evers Staat op zal Evert Santegoeds de namen van alle genomineerden onthullen.

De tweede stemronde voor de Gouden Radio-Ring start op 19 oktober om 14.00 uur bij de start van het Radio 2-programma AVRO Schiffers.fm. In deze ronde kan uitsluitend telefonisch worden gestemd op de drie finalisten voor de Gouden RadioRing. Op vrijdag 20 oktober, 24 uur na de start van deze tweede ronde, gaan de lijnen dicht en bepaalt de notaris wie de winnaar is van de Gouden RadioRing.

Een uur later wordt in AVRO Schiffers.fm de uitreiking live uitgezonden. Die zal zich globaal tussen kwart over drie en kwart voor vier voltrekken en is ook live te bekijken op internet via www.televizier.nl. De hele middag is er in AVRO Schiffers.fm van twee tot vijf ruim aandacht voor de RadioRing. Tevens zal er ’s avonds een verslag van die uitreiking te zien zijn op Nederland 1 tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala. De winnaars van de radioprijzen zijn ook tijdens dit Gala te gast.
14 Reacties op “Laatste stemkans RadioRing”


 1. Mickey

  Net gestemd op

  – Gooische Vrouwen (rubriek beste programma)
  – Brigit Maasland (beste TV vrouw)

 2. Jordy II

  Wat verrassend :D

 3. Simon

  Ik heb ook gestemd;

  Linda de Mol
  en
  DWDD

 4. BLURP!!

  Vergeet ook niet om op de Radio538 te stemmen he!

 5. Sofie

  Heb gestemd op GIEL en 3FM.

 6. Roon

  @Mickey
  VERRASSEND

  Ik gestemd op Irene Moors, Carlo Boszhard en Life and Cooking!

 7. Jorzz

  Ik heb natuurlijk gestemd op:

  Beste Kinderprogramma: At Nick
  Beste Televisieman: Carlo Boszhard
  Beste Televisievrouw: Irene Moors
  Beste Televisieprogramma: Life and Cooking

 8. Martijnjdd

  @Jorzz: Het erge is dat je het waarschijnlijk nog meent ook hè. :P

 9. Jorzz

  Waarom deze opmerking? Iedereen heeft toch wel iemand die die goed vind. Is dat verboden in Nederland dan?

 10. Martijnjdd

  Iedereen heeft inderdaad wel een programma dat’tie leuk vindt, klopt!
  Maar L&C als beste programma van een seizoen, moet zelfs bij een fan vreemd in de oren klinken (lijkt me).
  Ik vind dat zo’n prijs naar een programma moet gaan dat vernieuwend is of waarbij een enorme voorbereiding aan vooraf is gegaan. L&C is een leuk programma, maar hoofdprijswaardig … :roll:
  Helaas is het deze prijs al een paar jaar geleden gezakt naar een bedenkelijk niveau met winnaars als De Bauers en Gewoon Jan Smit.

 11. Jorzz

  Life&Cooking is wel al 2x genomineerd geweest

 12. Chiel

  Dus? Dan is het goed? Jan Smit die wed gevolgd door een handycam heeft ook gewonnen…

 13. Jorzz

  Ik zeg alleen, dat L&C wel al eens genomineerd is… dat het ooit bij de beste 3 behoorde. Trouwens.. Mediacourant ligt er heel vaak uit

 14. Martijnjdd

  Quoot van Jorzz:
  Life&Cooking is wel al 2x genomineerd geweest

  Maar vind je ook dat L&C de belangrijkste televisieprijs van Nederland verdient?

  Ik zie persoonlijk liever een programma als Peking Express winnen, waar een enorm grote voorbereidingstijd aan vooraf gaat. Of bijvoorbeeld Peter R. de Vries die regelmatig met scoops en zelfs oplossingen komt. Ook dramaseries met een miljoenenpubliek of GTST na zoveel seizoenen aan de top vind ik hoofdprijswaardig.
  Ieder natuurlijk zijn eigen keuze, maar een uit de kluiten gewassen kookrubriek is prima als programma en daar blijft het dan wel bij (voor mij).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.