Ilse DeLange plaatst eerste dominosteen voor Domino Day

Zangeres Ilse DeLange zet woensdag- middag 27 september om 15.00 uur de eerste dominosteen voor Domino Day 2006. De plaatsing van de eerste steen is tevens het officiële startsein voor bijna honderd bouwers uit dertien landen om in totaal 4,4 miljoen dominostenen neer te zetten voor de wereldrecordpoging vallende domino- stenen op vrijdag 17 november. SBS 6 zendt Domino Day 2006 ook dit jaar weer geheel live uit in een speciaal avondvullend programma.

Domino Day 2006 wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. “In 2005 zagen meer dan 50 miljoen kijkers hoe onder leiding van ‘Mr. Domino’ Robin Paul Weijers (foto) met 4.002.136 stenen een nieuw wereldrecord werd gevestigd“, aldus een woordvoerder van SBS 6. De keuze voor Ilse DeLange om de eerste dominosteen te plaatsen vloeit voort uit het thema van dit jaar: ‘Music in Motion’. “Domino Day 2006 wordt een swingende muzikale show waarin diverse muziekstijlen centraal staan. Dit is uitgebeeld in vele velden met duizenden dominostenen, die onder begeleiding van de klanken van de themamuziek zullen vallen“, vertelt de woordvoerder.

Behalve Nederland participeren ook Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Engeland, België, Kroatië, Polen, Spanje en Rusland in het dominospektakel in Leeuwarden. Alle landen zenden Domino Day 2006 live of semi-live uit. De presentatie voor het Nederlandse gedeelte is in handen van Nance en Hans Kraay jr. (Foto: J.P. Heijmans)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen