TweeVandaag wordt EenVandaag

De actualiteitenrubriek TweeVandaag van de TROS en AVRO gaat vanaf september, als het programma verhuist van Nederland 2 naar Nederland 1, EenVandaag heten. Jean Mentens (foto), hoofdredacteur, pleitte deze maand nog voor behoud van de programmatitel, omdat hij denkt dat de merknaam TweeVandaag goed ingeburgerd is.

Voor de overgang naar Nederland 1 was al gespaard om met een nieuwe ‘look’ voor de dag te komen. De naamsverandering kan hier nu meteen in worden meegenomen. Zo moeten de programmamakers onder meer een nieuwe leader, een nieuw decor en andere microfoonkappen laten maken.

De directies van TROS en AVRO hebben toch besloten tot de naamswijziging omdat ze van mening zijn dat het tv-publiek snel aan de nieuwe naam zal wennen. Ook vinden ze het logischer om de naam te koppelen aan het net waarop het programma wordt uitgezonden. De hoofdredactie legt zich neer bij die beslissing. ANP

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen