Netwerk vreest voor zijn bestaan

De redacties van Netwerk vrezen voor hun bestaan. In de plannen die op tafel liggen wordt het uitzendtijdstip van de actualiteiten- rubriek van NCRV, KRO en EO zo ongunstig, dat in elk geval de directie van de EO niet langer geld wil steken in het programma.

Volgende week valt het besluit over het door de Raad van Bestuur voorgestelde zogeheten programmeermodel. Netwerk verhuist daarin naar Nederland 2. Nederland 1, waarop Netwerk nu te zien is, is in dat model voorbehouden aan kijkcijferhits.

Netwerk dreigt tussen Spoorloos op Nederland 1 en de Champi- ons League op 3 in te komen. Voor het geringe aantal kijkers dat dan overblijft, is het programma veel te duur om te maken.

Netwerk wordt op Nederland 2 niet alleen ingesloten door kijkcijferkanonnen op de andere publieke netten. Het kan ook niet langer mee in de slipstream van het Journaal. Ondanks de ongunstige vooruitzichten zijn Netwerkmedewerkers niet met een alternatief voor het programmeermodel gekomen. Voorzitter van de raad van bestuur van de Publieke Omroep Harm Bruins Slot heeft omroepmedewerkers hiertoe wel opgeroepen. “Wij kunnen alleen beslissen over ons eigen programma“, vervolgt presentator Tijs van den Brink. [u]ANP[/u]

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen