Linda de Mol blij met Opsporing Verzocht

Linda de Mol denkt dat het een goed besluit is geweest om Opsporing Verzocht in te schakelen. Dat vertelde de RTL 4-ster zondagavond in Jinek. De familie van De Mol wordt al een jaar bedreigd. “Er zijn nu meer dan 600 tips binnengekomen, dus dat geeft de politie een enorme bak werk. Ze zijn er heel, heel erg druk mee. Dat vind ik erg fijn, want ze nemen het erg serieus. Ik denk dat het in zoverre zin heeft gehad dat we die tips niet hadden gekregen als we het stil hadden gehouden.”

Vooral voor haar kinderen was het een ‘heel, heel pittig jaar. “Het vervelendste voor hen was dat ze het ook niet konden uitleggen. Waarom kun je niet eventjes op de fiets naar een feestje? Als je 14 en 17 bent, is dat natuurlijk best heel raar.”

Haar kinderen worden overal beveiligd. “Het feit dat het nu out of the open is en nu in elk geval kunnen uitleggen waarom dat is en andere kinderen dat begrijpen, heeft het iets makkelijker voor ze gemaakt. Dat was ook een beetje een reden om ermee naar buiten te treden.”

De Mol voelt zich beter sinds de zaak in de publiciteit is. “Het idee dat er zo veel miljoen paar ogen meekijken en heel veel mensen de moeite hebben genomen om met tips te komen, voelt beter. Of het wijsheid is, weet ik niet, maar ik hoop wel dat het zo een einde krijgt.”

De tv-ster heeft goede hoop dat de dader wordt gepakt. “Of ik razend ben, weet ik niet. Het is wel frustrerend. Als het jezelf betreft, kun je op een gegeven moment denken: ja jongens, zo kan ik niet leven, de groeten, zoek het uit, ik leef mijn eigen leven en zie wat er gebeurt. Maar als je kinderen ergens in genoemd worden, dan is dat een heel andere situatie. Dan heb je dat beschermende gevoel. Dat maakt je heel onmachtig en dat is akelig.”

Ik ben er wel achter gekomen wat voor geweldige kinderen ik heb. Die zijn namelijk hartstikke sterk en hebben er nauwelijks over geklaagd of gezeurd. Ze accepteren het. Ik ben hartstikke trots op ze.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen