Zangcoach Babette Labeij kon Jamai niet uitstaan

Het allereerste seizoen van Idols was de editie die van winnaar Jamai Loman een ster maakte en ook de editie waarin de bekende zangcoach Babette Labeij voor het eerst voor de camera trad. Ze was ook de coach van Jamai, maar aanvankelijk boterde het niet bepaald tussen de twee. “Ik denk dat je misschien een beetje op elkaar lijkt ergens en dingen in elkaar herkent en het was gewoon een heel lawaaiig jongetje, maar wel met een enorm talent“, zegt ze in WNL’s ’t Wordt Nu Laat.

Het was lastig werken met Jamai, aldus Labeij. “Ik moest proberen om dat onder controle te krijgen en dat is niet altijd even makkelijk. Hij was 16, dus ik had gewoon met een puber te maken.

Inmiddels gaan de twee juist heel goed met elkaar om. “Jamai spreek ik echt elke week. We hadden uiteindelijk een klik. In het begin konden we elkaar niet uitstaan, maar dat is uitgegroeid tot een soort familiaire liefde.

Toen Loman meedeed aan Idols had hij geen enkele ervaring. “Ik werk het liefst met ruwe diamanten. Die zijn vaak wat opener. Mensen die al heel veel hebben gedaan hebben vaak al heel veel maniertjes die lastig zijn om af te leren. Er zit altijd een zweem van toestand omheen.

Het was dan ook fijn om Loman te coachen, legt ze uit. “Als ruwe diamant zijn ze vaak wat meer onbevangen.”

Het WNL-fragment kunt u hier beluisteren.

Foto: WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen