Albert Verlinde bevestigt: ‘Ik ben dik miljonair’

Geld zal niet de grootste drijfveer zijn geweest van Albert Verlinde om in januari zijn tv-comeback te maken op SBS 6. Hij is namelijk dik miljonair. Dat geeft hij toe in weekblad Nieuwe Revu. Verlinde verdiende als het gezicht van RTL Boulevard maar liefst 900.000 euro per jaar en daar kwamen zijn musicalverdiensten nog bij. Nu is hij directeur van theatergigant Stage. Op de vraag of hij miljonair is, zegt hij: “Jâhhh. Ja.” Dik miljonair? “Mjah. Maar dat moet je maar googelen.”

De showkenner heeft altijd een hoop weggespaard. “Kijk, ik ben best zuinig. Ik ben geen big spender, dat zit niet in me. Als ik geld besteed, dan is het aan mijn huis of aan hotels. Ik wil lekker wonen en goed reizen.”

Het meeste geld besteedt hij aan het interieur van zijn woning aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. “Dan doe ik dit eens, dan doe ik dat eens. Maar ik heb geen paardenstallen met zes man personeel of een dure boot in een stalling.

Voordat hij Stage-baas was had Verlinde zijn eigen musicalbedrijf. Hij was aan het ondernemen met zijn pensioen, vertelt hij. “In mijn situatie vond ik het steeds riskanter worden om ‘even’ 3 miljoen euro in een show te investeren.

Na het samengaan met Joop van den Ende heeft hij zijn schaapjes definitief op het droge. “Ik werd er wel beter van toen ik mijn bedrijf kon verkopen aan Stage Entertainment en daar vervolgens aan de slag ging met een mooie management fee.

Het Nieuwe Revu-interview met Albert Verlinde kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen