Roxeanne Hazes heeft geen incasseringsvermogen

Roxeanne Hazes heeft een ernstig gebrek aan incasseringsvermogen. Dat bleek vrijdagavond tijdens de uitzending van RTL Boulevard. Hazes deed deze week mee aan De Slimste Mens en daarin bleek ze, op z’n zachtst gezegd, niet bepaald de Einstein van Hilversum. ‘Roxeanne Hazes blundert in De Slimste Mens’, kopte De Telegraaf. En Shownieuws: ‘Roxeanne Hazes al direct uit Slimste Mens’. Typische koppen waar je als BN’er toch wel een beetje tegen bestand moet zijn.

De zangeres, die één seizoen de huisband was van DWDD, blijkt echter het incasseringsvermogen van een theekopje te hebben. Na een woeste post op Instagram, haalde ze vrijdag ook nog even haar gram in RTL Boulevard.

Hazes: “Hetgeen wat mij heel erg stoorde is dat ik er oprecht van overtuigd ben dat ik het niet eens zo heel slecht heb gedaan bij De Slimste Mens. Er gaan meer mensen de eerste ronde uit. Ik ben geen allesweter. Natuurlijk heb je hier en daar wel eens een vraag fout, maar het feit dat Twitter daar dan over valt en een bepaalde krant dat overneemt en schrijft ‘Roxeanne blundert bij De Slimste Mens’, vond ik vervelend.”

Waar maakt ze zich drúk om? “Dit maakt me nog niet eens zo heel erg boos. Waar ik ontzettend moe van word is dat er altijd tegen ons, bekende Nederlanders, wordt gezegd dat je er boven moet staan en het moet laten gaan.”

Beau van Erven Dorens, gepokt en gemazeld als het op negatieve publiciteit aankomt, denkt dat Hazes nog niet zo veel gewend is: “Ik zou het ook tegen je willen zeggen. Je staat al honderd jaar in de aandacht. Je kent het toch?

Hazes: “Dat begrijp ik wel, maar waarom moeten wij altijd ons mond dichthouden? Het grappige is dat ik heel veel berichtjes krijg van bekende Nederlanders die daar onder zetten: ‘Inderdaad.’”

We leven in een tijdperk waarin alles maar gezegd mag worden. Ik ben een vrouw van 25 en kan echt wel wat hebben, maar ik ben inmiddels moeder en ik lees hier en daar ook berichtjes van vaders of moeders die naar mij de meest hatelijke doodsverwensingen sturen. Ik ben zelf als kind zijnde heel erg gepest op school en ik vraag mij gewoon af of het kinderachtig gedrag is wat kinderen vertonen of dat het wordt aangeleerd door ouders. Als je als vader schrijft dat ik dood moet aan een ziekte, dan zit er iets niet helemaal oké.”

Peter R. de Vries begrijpt het opgewonden standje van Hazes ook niet zo. “De beste remedie is het gewoon niet lezen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Verstopt achter je toetsenbord. Oh, wat ben je stoer! In het echte leven zijn je sociale kunsten waarschijnlijk verrassend slecht, maar wat maakt het uit? Je hebt een mening online. Al je 30 volgers weten nu hoe diep je haat zit. Terwijl je op de bank hangt, ene hand in je broek, de andere heeft een telefoontje vast, boor je iemand volledig de grond in. Omdat je waarschijnlijk geen gespreksstof meer hebt met je partner en het leven inmiddels voelt als iets dat je moet doorstaan in plaats van het te willen vieren. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin online haat zaaien door anonieme mensen blijkbaar als ‘normaal’ wordt gezien. We zijn erin geslaagd om ons geluk te halen uit het neerhalen van anderen. Applausje voor dat! Toch zie ik het nog steeds als iets wat zeer en zeer triest is. Wat moet het een eenzaam bestaan zijn, wanneer je online galspuwen als dagtaak hebt. Waar haal je de tijd en energie vandaan? Wat ik nog triester vind is dat er net zo’n doodongelukkig persoon achter het toetsenbord zit op het kantoor van (waarvan ik dacht) professionele media als shownieuws en telegraaf door de desbetreffende online haat te bundelen en voor te schotelen aan hun lezers en kijkers. Waar gaat het heen met deze wereld? Ik ben extra blij met alle lieve reacties en DM’s. Dankjewel daarvoor! En ik ben nog steeds hartstikke trots op mijn deelname aan De Slimste Mens. Lang tweede gestaan en uiteindelijk verloren van twee sterke kandidaten die we misschien nog wel terug gaan zien in de finaleweek. Haat zal ik nooit accepteren en ik zal me nooit inhouden voor iets dat ik leuk vind, doch risicovol is. Wat zal het toch fijn zijn als we in 2019 iets liever voor elkaar kunnen zijn, mensen. ❤️

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen