Peter R. de Vries: ‘Brief aan Glennis Grace werkt goed’

Glennis Grace zal niet maar naar RTL Boulevard willen komen als Peter R. de Vries daar ook zit. Zelfgenoegzaam meldde hij in de aflevering van vrijdag dat zijn advocatenbrief aan haar goed werkt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het Amerikaanse management van Grace zette haar in november nogal lullig aan de kant door een statement te geven aan RTL Boulevard, terwijl ze dat ook onopgemerkt voorbij hadden kunnen laten gaan. Daarom móest Grace wel reageren in de media.

Grace heeft diverse uitspraken over de breuk gedaan, waaronder in Het Parool. Daarin stelde ze dat haar eigen advocaten niet mochten kijken naar getekende contracten. En daarom staat het Amerikaanse managementbureau Invisible op z’n achterste benen.

Invisible heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries een dreigende brief laten sturen aan Grace. “Ons kantoor heeft haar een sommatiebrief gestuurd dat ze schriftelijk die uitlatingen moet terugnemen en dat ze nu en in de toekomst nooit meer zulke uitspraken mag doen. Dat moet dus bevestigd worden. Doet ze dat niet, dan kan ze nadere juridische maatregelen tegemoet zien.”

Waarom maakt het een Amerikaans bureau zo veel uit wat Grace in een lokale krant aan de andere kant van de oceaan heeft gezegd? “In feite is hun reputatie geschaad. Ze zijn als onbetrouwbaar en louche neergezet. In de managementwereld gaat dat rond.”

De Vries eist dat Grace haar uitspraken schriftelijk terugneemt. “Je kan dan wel laten zien dat ze erkent dat die uitspraken niet juist zijn en onrechtmatig zijn en dat zie die terugneemt.”

Rick Brandsteder: “We hebben Glennis ook even om een reactie gevraagd in het kader van hoor en wederhoor, maar zij wilde helaas niet reageren.”

De Vries zelfgenoegzaam: “Nee, de brief werkt goed.”

Lees ook:
Management ontslaat Glennis Grace via RTL Boulevard (13 november)
Kantoor Peter R. de Vries sommeert Glennis Grace (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen