Peter R. de Vries: ‘Brief aan Glennis Grace werkt goed’

Geplaatst op za 22 dec 2018 om 10:00

Glennis Grace zal niet maar naar RTL Boulevard willen komen als Peter R. de Vries daar ook zit. Zelfgenoegzaam meldde hij in de aflevering van vrijdag dat zijn advocatenbrief aan haar goed werkt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het Amerikaanse management van Grace zette haar in november nogal lullig aan de kant door een statement te geven aan RTL Boulevard, terwijl ze dat ook onopgemerkt voorbij hadden kunnen laten gaan. Daarom móest Grace wel reageren in de media.

Grace heeft diverse uitspraken over de breuk gedaan, waaronder in Het Parool. Daarin stelde ze dat haar eigen advocaten niet mochten kijken naar getekende contracten. En daarom staat het Amerikaanse managementbureau Invisible op z’n achterste benen.

Invisible heeft het advocatenkantoor van Peter R. de Vries een dreigende brief laten sturen aan Grace. “Ons kantoor heeft haar een sommatiebrief gestuurd dat ze schriftelijk die uitlatingen moet terugnemen en dat ze nu en in de toekomst nooit meer zulke uitspraken mag doen. Dat moet dus bevestigd worden. Doet ze dat niet, dan kan ze nadere juridische maatregelen tegemoet zien.”

Waarom maakt het een Amerikaans bureau zo veel uit wat Grace in een lokale krant aan de andere kant van de oceaan heeft gezegd? “In feite is hun reputatie geschaad. Ze zijn als onbetrouwbaar en louche neergezet. In de managementwereld gaat dat rond.”

De Vries eist dat Grace haar uitspraken schriftelijk terugneemt. “Je kan dan wel laten zien dat ze erkent dat die uitspraken niet juist zijn en onrechtmatig zijn en dat zie die terugneemt.”

Rick Brandsteder: “We hebben Glennis ook even om een reactie gevraagd in het kader van hoor en wederhoor, maar zij wilde helaas niet reageren.”

De Vries zelfgenoegzaam: “Nee, de brief werkt goed.”

Lees ook:
Management ontslaat Glennis Grace via RTL Boulevard (13 november)
Kantoor Peter R. de Vries sommeert Glennis Grace (gisteren)

Foto: RTL
21 Reacties op “Peter R. de Vries: ‘Brief aan Glennis Grace werkt goed’”


 1. TessaH

  Ik geef in dit geval de Vriesjes gelijk. Je kunt niet zomaar leugens over een vorige werkgever verspreiden die de werkgever schaden. U en ik mogen dat ook niet.

 2. Stip

  Ik vind het niet zo handig dat hij daar als misdaadverslaggever EN spreekbuis van zijn eigen advocatenbureau zit.

 3. Sukk0l

  Wie zegt dat Glennis hierover loog? Dat wordt nu zomaar aangenomen? Raar verhaal.

 4. Meneer Kaktus

  Oh wat is De Vries een in- en inslecht mens.

  Krijg ik nu ook een brief van zijn kantoor?

  Familie Rens
  Waaldijkerlaan 69
  4513 XL Tiel

 5. scott_0

  Allebei vuilnis.

 6. Solange

  Peter de Vries heeft gelijk Glenda is een leugenachtig wijf die niet tegen haar verlies kan…ze is niet in haar eerste leugen gestikt…. blijft een aso schreeuwerd uit de Jordaan….kent geen manieren en is kwaad dat ze eruit is gegooid..whaaaa er zijn zat van die schreeuwerds in Amerika…zitten niet oo Glenda Batta te wachten….

 7. Johan

  Solange, wat ben jij een vreselijk mens zeg. Ben jij toevallig niet die rioolnicht van een Evert Santegoeds?

 8. Annemoon

  @Sukk0l precies. Dergelijk verhaal heeft altijd 2 kanten.

  Dat Glennis nu niet reageerde is meer dan verstandig.
  Laat haar advocaat(en) dat maar doen.

 9. december

  Peter R springt bovenop de kans zich internationaal in te werken samen met het advocatenkantoor van hem en zijn zoon. Ik kan het op geen enkele manier anders zien.

 10. Mediaprak

  Het Amerikaans mangagements bureau is een exponent van het “I Sue You” denken in de VS. Jammer dat de bv van Peter de Vries zich hier voor leent, opvallend dat RTL een ‘deskundige’ toelaat welke meerdere ‘petjes’ op heeft. Als Glennis niet tevreden is met ‘haar’ manager en met reden aangeeft waarom, is dat een mening (ofwel de meningsvrijheid waarop we in NL zo trots zijn.

 11. Klok

  Je moet gewoon niet fucken met Amerikanen. Daar wordt Grace niet beschermt door De Telegraaf en AD.

 12. Woi!ter

  @10.26: Die XL in je verzonnen postcode slaat vast niet op je geslachtsdeel(tje)..

 13. Jantien Visser

  Onderhand moet die Peter R. achter de desk van Boulevard weg. Hij staat daar nu al meerdere keren voor eigen parochie te preken. En Peter die gemachtigd is om somatie brieven te versturen? Is ie ineens tot de orde van advokaten toegetreden? Hij is gewoon directeur zonder titel. Denk niet dat zijn persoonlijke handtekening onder deze brief staat. Wat een zielige opschepper is hij toch!
  Even opgezocht op Google:
  =Peter R. de Vries is directeur van De Vries & Kasem en geen advocaat of jurist. Hij kan alleen op uitdrukkelijk schriftelijk verzoek van cliënten en op eigen titel advies- en deskundigenwerkzaamheden verrichten=

 14. Marc E. Putto

  waar is die min of meer geannonceerde legendarische carrière van Batta nu in de VS? Had het haar best gegund als veertigert.

 15. jroen

  Nee, Glennis reageert liever via Instagram.. Werkt goed hoor die brief, hum

 16. Tss

  @ Solange
  Sat 22 Dec 2018 om 10:38

  Mijn hemel Solange. wat een bitter, vals, scheldmens maar vooral een JALOERS KRENG ben jij. De afgunst druipt van je commentaar af!

 17. Jani

  Er wordt hier met een ´kanon´ op een mier geschoten. Was het niet haar eigen Amerikaanse management die als eerste de media opzocht? En nu ze wat terugzegt schreeuwt men moord en brand. Gelijke gevallen moeten gelijk behandeld worden, of niet?

 18. albrecht

  Ook ik vindt het een beetje vreemd dat P.de Vries al die petten op heeft en nog steeds overal zijn praatje mag komen houden.

 19. Q

  Ach nee toch die zakkenvuller, azijnpisser en speudo deskundige de Vries heet eindelijk een klein zaakje te pakken waar deze minkukel reclame voor kan maken. Wat is het toch een schlemiel deze vent met zijn mislukte tv programma de raadkamer.

 20. Dorus

  Mooie pr voor het kantoor van Peter R. en nog gratis ook….

 21. Joly

  Snap uberhaupt niet dat er iemand in een ruimte wil zitten met die omhooggevallen drol!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.