NPO denkt dat 3FM gaat groeien door 538-exit Evers

Jurre Bosman, radiodirecteur bij de NPO, denkt dat kwakkelzender 3FM weleens zou kunnen profiteren van het vertrek van Edwin Evers in de ochtend van Radio 538. Dat zegt hij vandaag in het AD. Vandaag werd bekend dat NPO 3FM voor het eerst in de historie niet meer bij de top tien van grootste radiozenders van Nederland hoort. De zender glijdt maar af, ditmaal tot een marktaandeel van 2,5 procent. “De nieuwe programmering is in september ingegaan, dat kost tijd.

Bosman vertelt in het interview nog optimistisch dat ‘de daling in elk geval gestopt is’, maar toen had hij de nieuwste luistercijfers van vandaag nog niet gezien.

Is het tij nog te keren voor NPO 3FM? “Wij hopen dat na Serious Request en door de ochtendmarkt die in beweging komt mensen weer eens zappen en bij 3FM terechtkomen. En ontdekken hoe uniek bijvoorbeeld het ochtendprogramma Sanders Vriendenteam is.

Hij doelt op de nieuwe ochtendspitsshow met Sander Hoogendoorn. “Hij heeft in 3,5 maand tijd een heel eigen geluid neergezet. Als hij vertelt dat zijn vriendin het de vorige avond uitmaakte, vraagt hij de luisteraar of hij een kwartier chagrijnig mag zijn.”

Het is geen gladde radio waar alleen maar gelachen wordt. Sander heeft de potentie uit te groeien tot een van de grootste dj’s van Nederland.’

Het AD-interview met Jurre Bosman kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO, Michel Schnater

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen