NPO 2 gaat heel 2019 door met vooravondserie Typisch

Geplaatst op di 18 dec 2018 om 16:30

De dagelijkse documentaireserie Typisch gaat door in het nieuwe jaar 2019. Het gehele jaar zullen de EO en BNNVARA elkaar weer afwisselen op de vooravond van NPO 2 en portretteren zij opnieuw verschillende wijken in Nederland; van villawijk tot boerendorp en van volkswijk tot vinex. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? “BNNVARA trapt het nieuwe jaar af in het witte stadje van Noord-Limburg met Typisch Thorn“, kondigt een woordvoerder aan.

Het programma Typisch gaf, sinds de start in januari 2018, aan meer dan tweehonderd gewone mensen uit tien verschillende wijken in Nederland een gezicht op televisie.

Soms raakten hun persoonlijke verhalen het publiek zo zeer, dat het in beweging kwam. Zo kreeg Angela uit de eerste serie (Typisch Wielenpôlle – Leeuwarden) na protesten van kijkers tòch studiefinanciering en kon ze weer naar school.

Ali, uit de laatste serie (Typisch Zevenkamp – Rotterdam), werd opgelicht en bleef achter met duizenden euro’s schuld bij telefoonbedrijven. Zijn schuld werd kwijtgescholden.

Vanaf 21 januari kijken de camera’s mee met de mensen uit het Limburgse stadje Thorn. Hier stoppen de bussen vol toeristen uit China en Japan. Vanaf 11 februari strijkt Typisch neer op de Veluwe.

Typisch zal weer iedere maandag tot en met donderdag om 19.15 uur te zien zijn bij BNNVARA of EO op NPO 2.

Foto: BNNVARA, EO
14 Reacties op “NPO 2 gaat heel 2019 door met vooravondserie Typisch”


 1. Media-courantist

  Witte stadje? Wat is dat?

 2. Shaniquilia vd Put

  Een stadje dat wit is zoals alle stadjes vroeger in Nederland en West Europa. En waar geluk nog heel gewoon was.

 3. tim

  heerlijk programma dit, samen met binnenste buiten

 4. Tim

  Mediacourantist

  wat dacht je van een stadje met alleen maar witte huizen en gebouwen?

 5. Curryworst

  @Media-courantist,
  Witte stadje omdat alle muren daar witgekalkt zijn.
  Schijnen toeristen een bezoekje waard te vinden…

 6. Martijn

  Schijnen? Het is gewoon een feit, staat ook in het artikel…

 7. nokia 3310

  ik wil MAN BIJT HOND terug

 8. Annie

  Tim@….. inderdaad

 9. donia

  leuke programma ,gewone mensen hebben zoveel meer te vertellen en zijn zoveel leuker dan dat bnr gespuis

 10. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Dat klinkt goed vinden wij.
  Altijd leuk en leerzaam en interessant hoe de mensen in Limburg leven
  En daarna trekt de karavaan naar de Veluwe.
  Gezellig bij Jan de Hoop op de koffie (hoi Jan) en hopelijk even bomen over de totaal super kansloze actie van zlekysrad AirPort Im uit te breiden, voor wat eigenlijk? Om overal t y f u s herrie van die akelige grote k u t vliegtuigen te gaan veroorzaken. Iedereen even mee op de rem trappen en voor een beter milieu dat begint bij je eigen achtertuin te stemmen. Bedankt voor uw steun.

 11. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Takke.
  Lelystad Airport.
  Spellingcontrole kreeg stuipen.
  Lijkt op.., nou ja laat maar, dit is serieuze materie:
  Laat die vliegtuigen nou gewoon op Schiphol blijven want in de polder bij Lelystad hebben ze niks te zoeken. Met een slinks trucje hebben de belanghebbende partijen een vééls te rooskleurig voorbeeldje gegeven hoe “het sllrmaal best meevalt” met de geluidsoverlast. Stelletje debie len: er is nu helemaal geen geluid want het is een superfijn natuurgebied. Al jaren en jaren is het beschermd tegen ALLES. Verkeer, jagen, sporten, vliegtuigen, vervuiling, bebouwing, alles voor de wilde beesten en de natuur. Geen plek voor aanvliegroutes dus.

 12. Janusz

  Wit als in ontdaan van alle multiculti ellende uit het rif gebergte

 13. Den Draaiert Joost

  Met ‘Binnenste buiten’ en ‘Typisch..’ valt goed te zien dat ‘ Man bijt hond’ nog steeds bestaat alleen in opgeknipte versie.

 14. Ja JIJ

  Typisch Uitschot.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.