Hans van der Togt: ‘Het Parool overdrijft over drukte’

Hans van der Togt, ooit een van de grote sterren van RTL, vindt dat Het Parool erg overdrijft over de drukte in Amsterdam. Dat vertelde hij dinsdagavond in Pauw. Van der Togt is terugverhuisd van Friesland naar Amsterdam, maar lange tijd durfde hij niet terug naar de hoofdstad vanwege de berichtgeving in Het Parool. “Ik heb altijd een abonnement gehouden op Het Parool, de Amsterdamse krant, en ik las daar over alle toeristen en drukte in Amsterdam. Toen had ik iets van: ik ga er echt nooit meer terug.”

De oud-presentator werd bang gemaakt door Het Parool. “Achttien miljoen toeristen, las ik. Nu zit ik alweer bijna drie maanden in Amsterdam en ik merk er helemaal niets van.”

De meeste Amsterdammers hebben er helemaal geen last van, aldus Van der Togt. “Ze zijn er wel, maar ze zitten allemaal bij het Rokin, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Ik woon aan de rand van het centrum. Ik zie er wel een paar, maar ik merk niets van de drukte.”

Wat doet hij eigenlijk allemaal tegenwoordig? “Ik zal je eerlijk zeggen: niet veel. Ik ben al twintig jaar geleden gestopt met televisie en dus al twintig jaar met pensioen. Zo mag je het rustig noemen. Zo nu en dan komen er wel leuke dingen op mijn weg en dan doe ik dat. Krasse Knarren heb ik een paar jaar geleden gedaan. Nu dan die film.”

En ik lees heel erg veel bladen. De HP, Vrij Nederland, de kwaliteitsdingen. Maar zo nu en dan zit er ook wel eens een LINDA tussen hoor.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen